JVMLOK: tak prvně vyhoď z argumentu nějaké nesmysly, např. že je předražená. Původně ta zakázka byla na 1,5 mld. Ivan měl v plánu asi 700-900 mega, ~400 mega proplacených + zbytek se bude dodávat. Zajíček & původní vendor chtěli jen za konektor 300 mega;-) Tj. předražená byla původní zakázka.
Ano, neprošli s tím z objektivních důvodů, zpětně to zkolaudovat asi půjde. Bylo dělaný last-minute, protože blbě ukončili předchozí zakázku. Jiný zakázky třeba budou míst dost času projít normálním procesem. Mě to přijde v IT dost přirozený. Když business tlačí, dodáš co je možný a compliance dotáhneš později. Pokud si z toho neuděláš špagety a umíš dodat zpětně, tak je to nejlepší řešení jak uspokojit business a udržet systém v udržovaném stavu. Což předchozí vendor nedokázal a nic nenasvědčuje, že to udělá lépe za 1,5 mld.
To že by si piráti smlsli sami na sobě, není pochyb;-) Nicméně, já vnímám jejich práci jinak, než ji prodávají svým voličům. Velký rozdíl je v tom, jak se ten IT projekt řídí. A podle všeho se řídí tak, aby šel rozvíjet dalších 5 nebo 10 let. To je co mě zajímá. Protože zkušenost s ODS a jinýma digi projektama, že to bylo hurrdur v krátkým čase, který už nikdo nebyl schopen provozovat bez toho aby toho nesypal sta milióny.