DOCKINEZ: Podle mě jde trochu o paywallovou strategii: staň se registrovaným příznivcem, nebo rovnou členem. Mě vychází jednoduchými propočtu, že abychom měli ve společnosti vliv, odpovídající procentuálnímu výsledku, na který aspirujeme (shoda je na tom, že minimum pro udržení základního vlivu je i vzhledem k distorzím volebního systému v ČR asi 8%, tedy asi 400 000 hlasů v parlamentních volbách), tak by členů mělo být kolem 4000. Aktivních členů je ale jen kolem tisícovky, už několik let.
Vlastně je to docela paradoxní: lidí, kteří by Piráty chtěli šmírovat na fóru, (ale současně se jim vysmívat za to, co tam najdou), nebo jim kecat do toho, co budou mít v programu (nejvíc nám do toho chtějí kecat ti, co nás pak ale stejně nebudou volit - je to takové to "zařiďte, abyste pomocí hlasů lidí, kteří nehodlají volit námi favorizované stany, mohli prosazovat to, co tyhle naše oblíbené strany slibují a nejsou schopni zařídit"), je spousta. (ne vždy je tam překryv s těmi, co by nás fakt chtěli volit či dokonce doporučovat známým.
Na jednu stranu "negativní reklama neexistuje", takže i naprosté blbosti, kvůli kterým se o Pirátech mluví, nakonec znamenají, že se o nás ví... když z tohohle může žít Babišův politický marketing, tak pro ne Piráti?). Ale já za sebe (nemůžu mluvit za ostatní Piráty) to cítím tak, že naprosté minimum velikosti členské základny by mělo být asi 4000 členů (a možná jednou tolik registrovaných příznivců, kteří na fórum chodit mohou). Samozřejmě, členové s ambicemi dělat politickou kariéru to mohou vidět jinak, protože budou čelit větší konkurenci v různých primárních volbách.
Ochota ke koopci nových členů je různá podle toho, jestli někdo tu politiku fakt chce dělat osobně, sám za sebe, kariérně.. nebo jestli někdo chce spíš být součástí davu, který má vliv, ale nijak navenek moc veřejně nevystupovat.
Podle mě uzavření fóra je jasným signálem: pokud se zajímáte, zajímejte se vážně, staňte se registrovaným příznivcem. (samozřejmě je tam ten háček, když se k Pirátům cpou lidi s ambicemi úplně změnit ideové směřování, co nám pak přenáší o hrozbě green dealu a "wokeismu" - tam ovšem může jít o papouškování FUD kolujícího mezi voliči - nebo dokonce o výhodách "post-liberální" či "illiberální" politiky)