• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    XCHAOS: Na mě se vykašli. Já opravdu nejsem důležitej. Ale uvědom si, že tímhle tvoříš nějakej mediální obraz nejenom sebe, ale i strany. Ve mně se to vaří už několik měsíců a věřím, že nebudu jedinej. A bez voličů se můžete jít klouzat zase zpátky do korporátů, nebo co jste to dělali před tím, než jste chtěli změnit tuhle republiku na lepší místo. Prostě mi neodbytně připomínáte tenhle meme: (Spoiler alert, nebude...)

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CBRPNK: peněz se neutratilo zrovna málo a ti, co je utratili zjevně neúčinně, asi budou mít co vysvětlovat. V sobotu se volí nové předsednictvo.

PULNOC měla ban, když sem přišla s tím, že bude "postliberální", tak jsem ji předvedl,co to znamená. Dokud se vyjadřuje aspoň marginálně k tématu (což je i budoucnost sociálních sítí jako převažujícího obsahu Internetu... třeba Facebook/servery METY tvořej v naší síti - pracuju jako ISP - prý asi polovinu provozu) tak nevidím důvod, ji banovat. Že působí shitstorm i v ostatních klubech jsem si všiml, její identitu neznám, na druhou stranu, dokud nezačne hlásat přímo nějaké chemtrails, tak je vlastně trocha průvanu v tom zdejším zatuchlém a nevětraném panoptiku vlastně osvěžující. Svým způsobem mi baví, že přichází s tak primitivními argumenty, že je legrace se do nich trefovat (prý ať si lidi provozují blogy s komentářema pod články, místo sociálních sítí... hahaha, a ať si taky jdou sednout s kytarou k táboráku, místo aby chodily na nějaké elektrické koncerty a párties... ať oslovujou slečny v seznamvacím vagóně metra, místo aby se registrovali na Tinderu, apod. ... důvody, proč je dnešní společnost komplexní a proč se nám tu komplexitu nedaří krotit, je ale zajímavé disutovat...)

otázka, jestli zrovna ty jsi ten, kdo kdyby nad Piráty "zlomil hůl", tak to něco znamená, mě přijde poměrně jasná: pokud bych u Pirátů někdy chtěl něco znamenat, budu přesvědčovat ostatní členy, fakt ne tebe (nota bene když ses politických debat na NYXu ani celá léta neúčastnil).
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    XCHAOS: Akorát, že se vůbec. Nepovažuju se za znalce strany a nevím, co by mi to mělo přinést dobrýho. Jenom vím, proč mi Piráti zarezonovali na správnou strunu a ta teď pomalu, ale jistě přestává vibrovat. Chodím na Nyx, volím každý volby a sleduju tenhle klub. Tudíž je pro mě jedním z důležitých kanálů i tohle auditko. Tahle strana je jiná, než většina ostatních. Zároveň je to docela málo. Jde s tím ruku v ruce i to, že pokud jsi jinej a hraješ tu hru jinak, musíš taky být výrazně lepší, než ostatní hráči. Jinak tě nikdo nebude brát vážně.

Jak vedete marketing? Hodiny tikají a volby se kvapem blíží. Nejste vidět, vystoupili jste z vlády a přesunuli jste se do opozice. Konkrétně já už začínám zvažovat, jestli vůbec jít příští rok k volbám a když otevřu tenhle klub, tak si připadám jako v jiným světě. Jako někde na x-chatu ve schizoroomu. Místo toho, abyste dostáli jednomu z mála funkčních sloganů a pustili se do těch šašků, co jim vás daří úspěšně ničit, sedíte u svejch počítačů s Linuxem a marníte čas chatováním s PULNOCí.

Do prdele! Prosrali jste volební koalici se starostama a nechali jste se vykroužkovat. Ve vládě jste prosrali skoro všechno, co jste v programu naslibovali a teď se divíte, jak je možný, že vám odchází voliči. Teď jste si nechali odejít jedinou opravdovou osobnost, kterou jste tam kdy měli a čekáte, co se bude dít dál. Do dalších voleb toho máte sakra málo, abyste se aspoň udrželi ve sněmovně. Nemáte charismatickýho leadera, nemáte ani konzistentní program a nemáte ani nitky, za který byste tahali. Dělejte jak myslíte, ale věřte tomu, že vaši voliči nejsou idioti, který stačí uplatit koblihou nebo pohádkama o všeobecný prosperitě. A věř tomu, že Babiš svým lhaním našim babičkám ty volby opravdu vyhraje.

Btw, jediný vaše štěstí je právě to, že nejsi ve straně důležitej, protože bych nad váma jinak zlomil hůl už dávno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: pokud by ses zajímal, co Pirátům říkám, tak to, že jsou zaujatí vlastními problémy a měli by právě řešit, jak to celé vnímá veřejnost. Vymezovat se proti ODS a ANO současně povede k tomu, že se veřejnost masově vymezí vůči nim (jak ostatně předvádíš ty, když si myslíš, že politika je jen o to, zaplatit si nějaký "experty na komunikaci"... experte :-)

měl jsem tam iniciativu s omluvou za ten centrální registr ubytovaných, jenže to vyšumělo, protože já vlastně ani nevím, jestli to Ivan stihl realizovat... on to obhajoval, ale asi se to teprve mělo implementovat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CBRPNK: první příspěvek do diskuze za co já vím, 15 let existence tohohle klubu? vysloveně znalec PIrátů a Pirátů na NYXu zvláště :-)

podotkl bych, že zrovna já, ať už jsem autistickej jakkoliv, na Piráty nemám zas tak velkej vliv. Nemám tam žádnou funkci, poslední léta ani do žádný nejsem nominovaný, neusilujou o místa na kandidátce (protože už by mi nebavilo dělat seno na nevolitelných pozicích).

členů Pirátů je na NYXu víc, jen jo pokládají za marginální médium. (Mimochodem, v tý době před 12 lety jsem se z nich opravdu o přítomnost na NYXu zajímal jako jediný :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: to je naprosté překroucení faktů. Koalice s PirSTAN měla v kampani ještě méně původních Pirátských témat, než ta Horákova kampaň v roce 2017: zůstal tam vágní příslib boje proti korupci a digitalizace státní zprávy (což bylo spíš takové přihlášení do výběrka, protože vláda to prostě neměla komu hodit na krk)

Otázka je, do jaké míry třeba já mám vliv na složení volebního programu, když se to pořád snažíš nějak stavět tak, že Piráti něco dělají podle mě - ne, nedělají, střídají se v mediálním odboru různě a vlastně bez ohledu na co zkusej, dopadá to spíš náhodně, protože voliči taktizujou.

Krajské a Evropské volby jsme prohráli celkově nějak proto, že bývají referendem o vládě, a ta Fialova je minimálně srovnatelně nepopulární, jako předtím ta Babišova. ODS se to bude snažit prezentovat, že to či ono udělala "kvůli Pirátům", takže očekává, že vyhazov Pirátů z vlády ji nějak zázračně přinese pí-ár body (možná to ale budou body u jejích sponzorů, než u voličů, ale to je vlastně asi fuk).

Daleko víc za tím slyším "mějte rozum, tvařte se jako použitelný koaliční partner pro ODS". Tohle se ale zkusilo v roce 2021 a nějaký super výsledek to nepřineslo.

Ve skutečnosti se dá říct, že vlastně platíme daň za částečný úspěch v roce 2017, protože ten byl možný díky do značné míry nereálným slibům: Piráti v opozici byli vidět, ale nestalo se vlastně nic, došlo akorát ke sjednocení AntiBabiš pro volby příští, ale Piráti současně byli odstaveni v několika krocích.

Vůbec nevím, proč všichni sváděj špatný výsledek ve volbách do EP a krajů (s tím, že EP zas nebyl tak tragický, když máme jednu MEP a v krajích jsou Piráti celkově slabší,než v Praze) na to, že si "nencháme radit s kampaní". Výsledkem profi kampaně by mohl být i řádově horší, jak předvádějí různé pokusy marketingového typu. Aby se strana, která se vymezuje proti populistům, začala chovat populisticky, mi přijde naprd. Nabereme 1% naivních voličů, co jdou jen po image, a ztratíme 5% voličského jádra?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CBRPNK: jo máš recht, proto už tu reaguju na máloco. Pulnoc tady z toho udělala už úplnej myšlenkovej průjem a bloky spamu o ničem. jen jsem si pořád myslel, že si Pirát dokáže vytáhnout po x letech hlavu z prdele, ale vono ne a naopak si jí tam zaráží čím dál víc nějakou sebehypnózou (fakt nejde jen o 1 ID na nyxu) - jako drtivá většina našeho politického spektra
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    CHORCHE: Hele, když píšeš XCHAOSovi, tak jenom házíš hrách na zeď. Ten si pojede tenhle autismus dokud sám nezmění názor, jenom tím vyvoláš dalších deset příspěvků ve kterejch vyplodí wall of text randomizovanejch slov na téma, proč jsou jejich postoje správný. Kdyby se to aspoň dalo číst.

Už jsem se smířil s tím, že moje minoritní témata budou řešit jenom minoritní strany a já na ně po volebních debaklech začnu na oplátku majoritně srát. Jenom mě fakt mrzí, že tady na Nyxu reprezentuje Piráty tenhle mimoň, kterej kromě rozdávání digitální Strážní věže a stavění vzdušnejch zámků nemá nic, co by nabídnul. Taky nakonec dopadnul tak, že si tu už tejden dopisuje s největším místním trollem. Bro, vzchop se pls. A vy, ostatní místní Piráti, zkuste se zamyslet, jestli třeba i tímhle klubem (stejně jako v případě fóra) nepřisíváte k současnýmu postupnýmu potápění pirátský lodi. Pokaždý, když to tu otevřu, tak je mi trapně i za vás.

@2allOtherPirates Kde jsou ty doby před dvanácti lety, kdy jste byli bez významnějších preferencí, byli sexy a nabalovali na sebe tvrdý jádro příznivců. Kolik jich tak asi do dneška zbylo? Kde jsou vaše tradiční témata, který souvisely s autorskými právy, digitální svobodou a omezování vlivu hegemonů. Místo toho se po vás do vrcholný politiky vyškrábali prospěcháři s woke aktivisty a řeší se jejich témata, který nejsou pro většinovou společnost stravitelný. Pořád věřím, že ve vás něco je, ale s každým podobně zoufalým týdnem ze mě děláte čím dál většího anarchistu, kterej už nikdy nehodí do urny volební lístek.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: hele to se nedá číst. Horák vás vytáh. řek vám, co sou kokot témata a v r2017 je vymrsk. pak jste vykopli jeho a vrátili kokot témata. od té doby se potíte u 5% a já s vámi

v tomhle jste navíc jak přes kopírák s ODS a dalšíma faktardama - hl. si nenechat poradit nebo se ponaučit z vlastních chyb a halucinovat to svoje. prohraješ 3 volby v řadě, ale tu haluz pojedete pořád dál. mě to třeba už dost sere

opakovaně jsem to psal Bartošovi a dalším na FB a reakce je dvojího typu:
    1. děláme co je dobře, děláme si co chceme, cílíme na minority - jojo, akorát proto jste minoritní stranou
    2. ignor

úplně bokem, Zuzka Klusová nemá vystudovaný Mediální poradenství? Hlavenka o tom taky nic neví? podle mě na to máte lepší lidi, než Jesuse atp. (kterej mě taky už spíš vytáčí, než že by zaujal)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: no, můžeš být replikátorem stereotypů, to jistě, ale v zásadě je tam nějaký komunikační kanál. A podle míry odezvy se člověk dozví, jak moc hloupý a neinvenční jeho obsah je a může provést nějaké korekce. V zásadě, člověk může vytvářet neinvenční, stereotypní obsah... ale není pasivní konzument. Dokonce i online troll provádí nějakou aktivitu tam, kde televizní divák jen pasivně přepíná kanály. Ano, spousta je toho špatně, ale základní myšlenka je, že jsme z konzumenta infotainmentu udělali potenciálního producenta, to sice má spoustu úskalí, ale je to budoucnost, zatímco klasické diváctví má odzvoněno a patří minulosti.

něco z účasti na sociálních sítí má trochu charakter gamblingu, tedy strkání mincí do automatu s neustálým očekáváním nějaké výhry (která nepřijde). To je takový ten doomscrolling, a tak.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: pasivním konzumentem můžeš být i když vytváříš obsah. Víc do detailu bych nechtěla jit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ok, ok, ale můžeme se alespoň shodnout, že člověk, co používá Internet nejen ke konzumu, ale i k tvorbě obsahu, nějakým způsobem, aspoň něco o sobě dává vědět světu, prostě nějak interaguje a není na rozdíl od televizního diváka jen pasivním konzumentem?

Samozřejmě, udělat něco užitečného offline je super a nej a klidně se seber a jdi to dělat. I mě ta návykovost online interakce občas štve. Ale pořád je otázka,s čím to srovnáváš: "ideální čirý konzument ideálního kultivovaného obsahu" nikdy neexistoval. Je to vzpomínání na staré zlaté časy, které zkrátka nikdy nebyly: lidi zabíjeli čas všemi možnými způsoby, různé společenské vrstvy různě, samozřejmě.

Já prostě za hlavní smysl sociálních sítí pokládám občanskou novinařinu. Kromě té tam ale samozřejmě musí vzniknout i ekosystém zábavy. Časem by správně vytuněné sociální sítě mohly konkurovat komerčním seznamkám, které popravdě pokládám za zlo (jak to, že většinu online seznamek vlastní firma match.com? a jak to, že většina manželství se dnes rozpadá - není to náhodou proto, že seznamky jsou větší business, když existuje rezervní armáda nezadaných?)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: taky nemám ráda ten mem ale je to prakticky mem. Je pravda že když se střízlivě podíváme na vlastní pocity a z nich vyplývající potřeby nebo impulzy (což klidně může být třeba, někomu pomáhat), zjistíme že jsou to self-serving záležitosti.

Což neznamená automaticky nějaké odsouzení. Ale musí proběhnout vyjasnění si motivace a vůbec svého vztahu k sobě, k světu, jak se ovlivňují navzájem.

Každý člověk je by default narcistní a pak musí dojít k nahlédnutí toho a kultivaci ovoce toho vhledu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ad "anti-tech" sentimet: já samozřejmě od začátku v Pirátech razil, že je důležité mít technologie pod kontrolou, ne být pod kontrolou technologií. Současný trend "hlavně digitalizovat všechno a moc nepřemášlet, co ta byrokracie vlastně znamená" jsem nikdy netlačil. Proto taky v současných Pirátech nejsem osobnost, která by stála nějak v popředí, spíš je využívám k zviditelnění vlastních agend (třeba toho Mastodonu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: Sociální sítě lidi baví. Berou práci všem bavičům, kteří se bavením lidí živili profesionálně, což vážně ohrožuje zábavní průmysl. V podstatě potenciál sociálních sítích destabilizovat infotainment a anihilovat některé aspekty pozdního kapitalismu mě rozhodně baví.

Mastodon je oddělené téma. Nemá cenu ho vnucovat lidem, kteří nechápou, proč by se o něj měli zajímat. Chci ale maximálně napomáhat lidem, kteří vědí, proč by se o něj měli zajímat. V případě Pirátl ty Piráty, kteří se o něj nezajímají, vůbec nechápu: proč teda k Pirátům lezli? Jen proto, aby jim vysvětlili, že všechno, co si myslí, je špatně?

Skutečně, ta otázka, jak udržet původní ideje Pirátů před přívalem přirozených potřeb kariéristů, je zajímavá. Potřeba, aby reálně fungující strana téhle velikosti měla aspoň 4000 členů a potřeba, aby se kooptovali způsobem, který udrží alespoň základní názorovou kontinuitu, samozřejmě šly zásadně proti sobě....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: no ty si ale vyčetla lidem, jejich timeline, že je to náhrobek a tak. Nemůžeš ale rozlišit jaká část toho náhrobku byla nějaké praktické ego a která "narcistní" (obecně, ty útoky na "narcismus" jsou takové módní, už jsem si vyslechl, že pokud chci někomu pomáhat, je to proto, že jsem "narcis" a chci lidi manipulovat... tak jasně, ale dělám to už fakt dlouho a furt mi to nejde, zatímco tomuhle virálnímu memu se podařilo rozšířit... že by pomocí sociálních sítí? že by si lidi dočetli na sociálních sítích, že tam vlastně projevují jen svoje narcistní ego, takže si oddychnou, zaklapnou notebooky a už se tam nikdy znovu nepřihlásí? :-)

Hlavně, když si vybíráš přátele, vybíráš si je přece podle nějakého společného vkusu, zájmů, apod. Těžko budeš tahat známé na hudbu, kterou nenávidí. Na jídlo, které nemají rádi. Na výlet, který je nebaví. Atd. atd. Sociální sítě umožní alespoň rámcově odhadnout, jestli jsi v partě s lidma s aspoň přibližně stejným vkusem. A inzerovat třeba akce, na kterých se s nimi můžeš potkat a tak.

Před sto lety by někdo třeba vydal sbírku poezie, aby světu inzeroval svojí osobnost. Nebo by psal sloupky do novin. Dnes si udělá účet na sociálních sítích a nahraje tam fotku své kočky, jak mu sedí na klávesnici notebooku. To je prostě realita. Evoluce toho, co lidi pokládají za svojí osobnost. Nemá cenu se proti tomu vymezovat, lidi to prostě dělají, dokud někdo nevymyslí nějakou lepší zábavu.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Jak asi víš, žijeme v post-informační společnosti, většina informací online jsou dezinformace a jediný logický závěr je nevěřit nikomu. Sociální sítě včetně mastodonu slouží zejména k šíření dezinformací a manipulaci.

Jsem přesvědčena o tom že v blízkém budoucnu se zrodí anti-tech sentiment kdy užívání sociálních sítí a informační technologie vůbec si budou lidi škálovat tak aby dosáhli užitečného minima. Ono je moudré dělat to už včera a nečekat na sentiment.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: proč ne... mě bylo 26, měl jsem pocit, že můj život ještě k něčemu bude ... :-)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Včera jsem pod silným dojmem anti social network sentimentu zaklapla počítač a šla spát v rozumnou dobu a hlavně vědomě. To je krása. Cítila jsem takovej healing a lásku a úctu k sobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam