• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já jsem zvědavej, kdy věrchuška kvůli něčemu zkusí odstřelit šťourala Kučeru.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: "A to ani přesto, že „komouši“, před kterými varoval, Piráty opouští".

Hmm, Marcel Kolaja fakt nebyl komouš. A Miklík, neúspěšný kandidát na předsedu? vždyť měl v programu "vymezování se proti grýndýlu a elektroautům"'! Ať byl cokoliv, tak vnitrostranická levice ne. (ostatně, hypotetická "vnitrostranická levice", což nejsou "komouši" podpořila stažením svých kandidátů Wagenknechta...).

Po odchodu Janky Michailidu a Míši Nepejchalové nám zbývá z "komoušů" už jen Martin Martin, který je mimo Zulip zcela neviditelný. To znamená, že celá tahle kauza byla notně vyhajpovaná. Ostatně, to, že nikdo z odcházejících Pirátů nezamíří do post-stalinistického Stačilo! za Konečnou, myslím mluví za vše. Pokud vůbec po něčem, tak by někteří Piráti zřejmě docela pošillhávali po Peksově "Progresivním Česku" nebo jak se tomu nadává (podle mě se nakonec nedohodnou, ale bylo by to nejblíž k Bělohoradského senátní koalici SocDem + Zelení, což bylo jedinkrát v životě, kdy jsem volil levici, což ale u nás na Praze 6 bude vždy salónní cosplay levice, přiznejme si to...)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: především není Lipavský stejně jako Hřib nebo Michálek povahou Pirát, jsou to jen sobečtí kariéristi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: víceméně, frakce v Pirátech se měly pojmenovat jinak, žádná levice ani pravice nikdy nebyla. Byly to frakce "psychopati" vs. "lidé s fakt divnými příjmeními".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ:
    JVMLOK: ano jedno. Prostě hoch z lidu, který se stal mluvčím Tomáše Pojara, skutečné šedé eminence tuzemské zahraniční politiky (já neříkám, že je to úplně špatně, ale jsou určité oblasti, kde se tahle politika hodně liší od většinové evropské...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ano, ale pokud strana, která jako jeden ze sloganů měla "proti aroganci moci a mocných", vygeneruje jako svou tvář Hřiba... no nevím :-)

jako ale pro mě Hřib není konec světa, kauzy, které se dnes řeší např. kolem společných firem s Dopravním podnikem, to vše jsou dozvuky rozhodnutí z dob před desítkami let, kdy šíbři ODS vyváděli majetek města. Hřib prostě normálně byl zvolen na předsedu a to výraznou většinou (50 hlasů) a protože u předsedy nakonec je to trochu "soutěž krásy", tak prostě na členy udělal dojem svým vystupováním a o nic moc jiného by normálně nešlo a je to legitimní.

Nicméně, Nová vlna prošla o 4 hlasy, když jde přitom o zásadní dokument, který retroaktivně hodil vidle do řady věcí, za které se Piráti v minulosti postavili. Jde o zásadní přerušení kontinuity, de-facto o pokus založit úplně novou stranu. V novém prostředí půjde hlasovat a samozřejmě, vzniklá "frakce", pokud vůbec bude chtít vidět, bude muset přistoupit na spoustu vnitřních kompromisů především sama mezi sebou, apod. Jak říká řada členů... některé ty věci by byly užitečné, ale jako celek to je facka původním idejím, členům i voličům Pirátů. Nemyslím, že tohle "děkujemem odejděte" je před rozhodujícím střetem s babišismem to, co tahle země potřebuje...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JVMLOK: špička v křiváctví.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DOCKINEZ: ve srovnani se zbytkem Piratu? Naprosta spicka
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: hlavně si zařídte aby Hřib se zbytkem vedení odstoupil když to na podzim nedopadne. Jak jsem poznal jeho charakter, případnou prohru se pokusí hodit na toho volebního lídra ekonoma, který se teď tak hledá. On nic, on houba.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: Nová vlna je právě o rehabilitaci Ferjenčíka. Vždyť Olga Richterová je jeho sestra :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ:
    YBUKO: ano, vlnolam proti Nové vlně se začal organizovat pozdě a popravdě, moje zdravotní problémy poslední měsíc moc nepomohly. Kdybych neležel v nemocnici, možná ty 4 hlasy navíc zviklám...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: Ale jo, rád vysvětlím. Že Kolaja byl od 2009 za programem strany vůbec nevím! Teda teď už vím a to opět jen díky "autistům z nyxu". A to politiku a Piráty sleduju až moc.
    Vnímám cca program Pirátů ale i vím, že jeho relevance není veliká. Kolaju jsem dlouhodobě sledoval na Xku, dával mu preferenční hlasy (jako leadrovi), ale zároveň vím jak mizerný leader to byl. Viz meme o tom, jak ho porazil poník. Politika holt potřebuje charismatické tváře co říznou do mediálního prostoru.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    DOCKINEZ: jo, chceme u Pirátů víc autistů a míň psychopatů! :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: O tom, o čem si tu píšeme, netušila ani celá řada straníků, že jo. Ne každej je autista z nyxu s obsesí na dění v pirátským fóru :DDD
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    STAROJDA: tak většina voličů o tom co tu píšeme nebude nic tušit a bude ji zajímat kampaň a lídr. Pokud by Hřib schoval Ferjenčíka do voleb do sklepa a zařídil normální kampaň, tak třeba...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STAROJDA: Ale jo, taky řeší. Nevím teda, co je pro tebe „úpěnlivě“, ale řeší. Namátkou můžu vzpomenout na zděšení mezi kamarády topkany, když se provalil průser na Feriho apod.

---

No a pokud ti je jako voliči fuk, že odchází lidé jako Kolaja, kterej od roku 2009 stál za programem strany, tak to samo respektuju, ale zároveň tomu asi nerozumím. Ale to je fuk, nemusím rozumět všemu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Taková nejapná otázka - myslíte, že voliči ostatních stran taky tak úpěnlivě řeší co se děje ve straně interně? Řekl bych že vlastně vůbec. A ta strana tak může v pohodě nějakou dobu fungovat. Vlastně to selže až tehdy, když nemají koho dát na kandidátky a do vládních pozic.

Já vlastně jsem takový volič. Vnímám tu interní diskuzi (i díky nyxu), ale vlastně mi je celkem ukradená. Čekám, jaký to bude mít dopad do kampaně a do komunikace. Proto i fandím Hřibovi, protože jeho arogantní styl se mi do dnešní doby hodí. Doufám, že nakonec kandidovat do vlády bude.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: Ano, mám z toho stejný dojem. A blbý je, že v reakci na hřibopřevrat odešla celá řada idealistů/srdcařů, takže není velká šance, že se to v brzký době otočí zpátky.

No jsem zvědavej, jak si to psychopat Michálek s „výrazným kandidátem“ Mikym představují dál. V Pze příští rok možná něco uhrají, ale už v krajských městech budou mít problémy a v regionech shoří jako papír. Protože strana bez oligarchů v zádech potřebuje armádu dobrovolníků, kteří budou dělat účinnou kontaktní kampaň jako před lety.

A teď kontrolní otázka za 500: kdo by chtěl zdarma ohýbat hřbet, aby se amnestovaný Miky měl zase dobře?

Ale když si trochu zaspekuluju, třeba to mají Hřib s Hlavenkou vymyšlený tak, že přitáhnou na kandidátky do parláče „výrazné osobnosti mimo stranu“, který to jednak zkusí uhrát na ksicht a fame, jednak si místa na kandidátkách a viditelnost v médiích a veřejným prostoru prostě zaplatěj. Ale budou tohle pak ještě Piráti?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Jinak teda můj pohled zvenku vypadá tak, že si Piráty teď už definitivně ukradlo pár konkrétních panovačných lidí s naprosto viditelnými poruchami osobnosti (diagnózy házet nebudu), kteří mezi sebou uzavřeli dohody. Lidí, o kterých si myslím, že neumí nic budovat a spíš ostatní nasírají a vyhánějí. Což na restart nezní fajn. Change my mind.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JVMLOK: berte mně v uvozovkách, uvidíme:) úplně největší problém bude Hřibova povaha arogantního manipulujího hada.
    Mimochodem, jak dopadl ten forenzní audit OICT, je už venku? Dívám se že to dělá Apogeo, firma blízká třeba Natlandu, pražským kmotrům a ODS. Pokud má dopadnout pro Piráty blbě, lepší firma se skoro nemohla najít. Blbý výsledek pro Piráty řekl bych zaručený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam