• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    YBUKO: Ta posedlost ekonomy. Nechápu proč by to měl být ekonom. Paradoxně je ekonomika v naší zemi skoro mimo vládní vliv, protože jsme malá proexportní ekonomika hodně závislá na globálních trendech. Nadto pochybuji, že pirátí vůbec v příští vládě budou a budou mít možnost i to málo ovlivnit..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: je v tom tak zásadní rozdíl? V každém případě cosplay za něco z 19.století...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Martin Martin je spíž nihilista než komunista
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: ale kdo jinej, než sobecký kariérista, bude dělat politiku? Max. to budou lépe maskovat, což je možná ještě horší. S tímhle jsem smířený, nemůžeme pořád doufat, že předěláme svět, u psychopati mají svá práva. Necheme žádnou genocidu psychopatů, když oni se nebudou trefovat do nás autistů a taky nás nechají na pokoj. Ať si někde souloží v kanclu se svým drahým kávovarem (no takhle to zní brutálně, to radši ne) a užívá si pocit důležitosti z toho, že je odposloucháván. Jak chci říct, po Hřibovi primátorovi jsme klidně mohli pojmenovat parník nebo ponorku, v tom by problém nebyl... město prostě potřebuje pí-ár a on ho dělal.

Horší je hecovat členy k omezování působnosti CF a retroaktivně odvolávat jeho usnesení, apod. Především ten pocit, že členy vlastně k ničemu nepotřebuje a že mu akorát překážejí v jeho geniálních manažerských rozhodnutích, je hrozně krátkozraký...

Situaci v zastupitelstvu, radě a na magistrátu se právě snažím pochopit. Ale kdo jiný, než členové stran, jejichž spolustraníci tam sedí, by vám k tomu měl něco zjistit? To fakt spoléháte na rozhovory pro média?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já jsem zvědavej, kdy věrchuška kvůli něčemu zkusí odstřelit šťourala Kučeru.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: "A to ani přesto, že „komouši“, před kterými varoval, Piráty opouští".

Hmm, Marcel Kolaja fakt nebyl komouš. A Miklík, neúspěšný kandidát na předsedu? vždyť měl v programu "vymezování se proti grýndýlu a elektroautům"'! Ať byl cokoliv, tak vnitrostranická levice ne. (ostatně, hypotetická "vnitrostranická levice", což nejsou "komouši" podpořila stažením svých kandidátů Wagenknechta...).

Po odchodu Janky Michailidu a Míši Nepejchalové nám zbývá z "komoušů" už jen Martin Martin, který je mimo Zulip zcela neviditelný. To znamená, že celá tahle kauza byla notně vyhajpovaná. Ostatně, to, že nikdo z odcházejících Pirátů nezamíří do post-stalinistického Stačilo! za Konečnou, myslím mluví za vše. Pokud vůbec po něčem, tak by někteří Piráti zřejmě docela pošillhávali po Peksově "Progresivním Česku" nebo jak se tomu nadává (podle mě se nakonec nedohodnou, ale bylo by to nejblíž k Bělohoradského senátní koalici SocDem + Zelení, což bylo jedinkrát v životě, kdy jsem volil levici, což ale u nás na Praze 6 bude vždy salónní cosplay levice, přiznejme si to...)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: především není Lipavský stejně jako Hřib nebo Michálek povahou Pirát, jsou to jen sobečtí kariéristi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: víceméně, frakce v Pirátech se měly pojmenovat jinak, žádná levice ani pravice nikdy nebyla. Byly to frakce "psychopati" vs. "lidé s fakt divnými příjmeními".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ:
    JVMLOK: ano jedno. Prostě hoch z lidu, který se stal mluvčím Tomáše Pojara, skutečné šedé eminence tuzemské zahraniční politiky (já neříkám, že je to úplně špatně, ale jsou určité oblasti, kde se tahle politika hodně liší od většinové evropské...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ano, ale pokud strana, která jako jeden ze sloganů měla "proti aroganci moci a mocných", vygeneruje jako svou tvář Hřiba... no nevím :-)

jako ale pro mě Hřib není konec světa, kauzy, které se dnes řeší např. kolem společných firem s Dopravním podnikem, to vše jsou dozvuky rozhodnutí z dob před desítkami let, kdy šíbři ODS vyváděli majetek města. Hřib prostě normálně byl zvolen na předsedu a to výraznou většinou (50 hlasů) a protože u předsedy nakonec je to trochu "soutěž krásy", tak prostě na členy udělal dojem svým vystupováním a o nic moc jiného by normálně nešlo a je to legitimní.

Nicméně, Nová vlna prošla o 4 hlasy, když jde přitom o zásadní dokument, který retroaktivně hodil vidle do řady věcí, za které se Piráti v minulosti postavili. Jde o zásadní přerušení kontinuity, de-facto o pokus založit úplně novou stranu. V novém prostředí půjde hlasovat a samozřejmě, vzniklá "frakce", pokud vůbec bude chtít vidět, bude muset přistoupit na spoustu vnitřních kompromisů především sama mezi sebou, apod. Jak říká řada členů... některé ty věci by byly užitečné, ale jako celek to je facka původním idejím, členům i voličům Pirátů. Nemyslím, že tohle "děkujemem odejděte" je před rozhodujícím střetem s babišismem to, co tahle země potřebuje...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JVMLOK: špička v křiváctví.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DOCKINEZ: ve srovnani se zbytkem Piratu? Naprosta spicka
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: hlavně si zařídte aby Hřib se zbytkem vedení odstoupil když to na podzim nedopadne. Jak jsem poznal jeho charakter, případnou prohru se pokusí hodit na toho volebního lídra ekonoma, který se teď tak hledá. On nic, on houba.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: Nová vlna je právě o rehabilitaci Ferjenčíka. Vždyť Olga Richterová je jeho sestra :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ:
    YBUKO: ano, vlnolam proti Nové vlně se začal organizovat pozdě a popravdě, moje zdravotní problémy poslední měsíc moc nepomohly. Kdybych neležel v nemocnici, možná ty 4 hlasy navíc zviklám...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: Ale jo, rád vysvětlím. Že Kolaja byl od 2009 za programem strany vůbec nevím! Teda teď už vím a to opět jen díky "autistům z nyxu". A to politiku a Piráty sleduju až moc.
    Vnímám cca program Pirátů ale i vím, že jeho relevance není veliká. Kolaju jsem dlouhodobě sledoval na Xku, dával mu preferenční hlasy (jako leadrovi), ale zároveň vím jak mizerný leader to byl. Viz meme o tom, jak ho porazil poník. Politika holt potřebuje charismatické tváře co říznou do mediálního prostoru.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    DOCKINEZ: jo, chceme u Pirátů víc autistů a míň psychopatů! :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: O tom, o čem si tu píšeme, netušila ani celá řada straníků, že jo. Ne každej je autista z nyxu s obsesí na dění v pirátským fóru :DDD
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    STAROJDA: tak většina voličů o tom co tu píšeme nebude nic tušit a bude ji zajímat kampaň a lídr. Pokud by Hřib schoval Ferjenčíka do voleb do sklepa a zařídil normální kampaň, tak třeba...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STAROJDA: Ale jo, taky řeší. Nevím teda, co je pro tebe „úpěnlivě“, ale řeší. Namátkou můžu vzpomenout na zděšení mezi kamarády topkany, když se provalil průser na Feriho apod.

---

No a pokud ti je jako voliči fuk, že odchází lidé jako Kolaja, kterej od roku 2009 stál za programem strany, tak to samo respektuju, ale zároveň tomu asi nerozumím. Ale to je fuk, nemusím rozumět všemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam