• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    CHORCHE: Opravdu mě nepřipadá přinosné jet víceméně linku: pomstíme se Chvilkařům. Něco úplně jiného je jakou to má vnitřní vahu.

Pokud miříš na dvouciferný počet voličů tak už to bude dosti různorodá skupina. Ale ten hlavní problém je společenský tlak. Možná to načtou voliči Pirátů, ale třeba jejich známí jo... a ti začnou tlačit... no a pak to ten volič Pirátů buďto vzdá úplně, anebo zvolí něco konzervativnějšího (třeba ten STAN)...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: nemyslím si. takže vlastně říkáš, že je lepší se nechat namotat na partičku, co toho mraky posrala a před tím vás podělali nátlakem do PirStan, tak teď si to daj piráti znova? dafaq
    normálně Chvilkařům řekni, že zkoušeli svojí stranu a jak to dopadlo? byla to taková sračka, že se rozložili snad do 2 měsíců sami - takže stfu chvilkaři - udělejte si svojí stranu (na což nemáte) a neserete se do nás
    a pokud o nás budete psát sračky, že nejsme proti korupci, tak je to střela do vlastní nohy, protože je očividné, že jediná strana, která nemá skandály a proti korupci aktivně vstupuje, jsou... simsalabim Piráti

KEDRIGERN: sorry s tímhle přístupem se na to fakt vyserte - vaši voliči čtou řetězáky? nepovídej a pravdivá informace, že jste se nepodepsali pod nějakou volovinu? to si ze mě děláš srandu a funguje to úplně naopak

jak sleduju FB chvilkařů, tak už jim tam chodí primárně nadávat dezoláti (za Soroše a cokoliv se namane) - ale jejich původní sympatizanti tam začínaj mizet (tipuju, že u dost to bude deziluze ze SPOLU, které chvilkaři tlačili jako to pravé demokratické ořechové)

XCHAOS: samozřejmě že řetězáky i letos - Babiš ti posílá ANO pamflet emaily a starší si tam dávaj subscribe
    do toho se vždy namotaj nějací užiteční idioti, co posílaj s různou koláží dezinfo po emailech, nebo whatsappu (ale technicky je úplně jedno, kudy ti to přiletí)

XCHAOS: jak velkej problém to je pro Michailidu a jak velkej pro PPP (prezidenta)? na sockách je vždy polovina+ komentů o tom, že PPP je komouš. tak asi tak
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: jako mě furt vrtá hlavou, nakolik je Votápka reputační problém nebo ne...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Poslouchal jsem ten podcast ještě před tím, než jsem zjistil, že bude Votápek kandidovat za Piráty, nebo že měl nějakou "historii". Moc dobře to tam se Šídlem rozebírají, doporučuji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Šídlo a Votápka, hmm.
    Putin nechce mír. Svobodná Ukrajina ho ohrožuje - Dobrovský & Šídlo | Seznam Podcasty
    https://podcasty.seznam.cz/podcast/dobrovsky-sidlo/putin-nechce-mir-svobodna-ukrajina-ho-ohrozuje-441790
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: řetězové maily ještě v roce 2025? No nevím... sociální sítě, možná. Ale budou to tam fakt řešit? Podle mě se budou řešit fakt jiný věcí. No, uvidíš sám...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Ta informace pak půjde třeba v řetězácích. Piráti pojedou kampaň "jediná stran bez korupce" a mezitím v řetězáku budeš mít pravdivou informaci, že Piráti něco nepodepsali a bude to podané v patřičném negativním narativu. Přesně takhle Babiš vedl tu antikampaň proti Pirátům v Pirátostanu.

NIEKT0: Já si nemyslím, že je to tak přímočaré. Jasně některé figurky jsou jasné. Ale v porovnání s celým zbytkem spektra relativně málo. A koneckonců dnes vidíme, že lidi radši volí tyhle figurky...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak já se přiznám, že jsem to ignoroval. měl jsem nějaký drb, který jsem ale nebral vážně.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: no.., o STAN a jeho figurkach sa toho vedelo dost, ale skor sa nechcelo pocuvat, lebo verchuska sa uz dohodla ze to takto bude, a kazdy kto upozornoval co je to za ludi len nemyslel dostatocne pozitivne, a ako potizistu ho bolo potrebne umlcat, aleo aspon ignorovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: dobře, ale uvědomuješ si, z jak malé bubliny ta "kritika" vlastně vychází? to můžou být desítky, nejvýše stovky lidí. S masami voličů nejsme v absolutně žádném kontaktu (ostatně, většina politika není.. dnes jsem narazil na zoufalost, že Rakušan si platí na YouTube promo na svůj kanál, takže tam vyskakuje jako reklama)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Problém je, že nepodepsat cokoliv pozitivního znamená otevřít se kritice. A to naprosto zbytečné. Může si to dovolit ANO či ODS. Piráti určitě ne. Prostě nepodepíšeš, někdo tam najde větu: "zavazujeme se k boji proti korupci" a Piráti by z toho druhý den měli titulke v několika mediích: "Piráti vzdali boj proti korupci". Je to podobná šaškárna jako připomínání generických výročí na sockách. Když to neuděláš hned je z toho, že to nerespektuješ.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: co vlastně kdo od Chvilkařů čeká? já už nevím a nebo spíš nic. občas mi najedou do Feedu, ale je to takové křečovité
    nezkoušeli pak ještě po Minářovi něco založit? a zas krach? tohle jim bere body, když to tak failujou. to, že nešijou vesměs do vlády (Blažků atp.) jim bere body...

chodil jsem tady na ně za minulé vlády, při volbách asi předposledně do kraje jsem pomáhal s technikou. byl jsem i na Letné atp. ale dneska bych se tomu asi už vyhnul, nepřijdou mi ani zajímaví a ani přínosní - je to něco jako Němcové kolovrátek, furt dokola

no a jen tak bokem jsem se tenhle týden dozvěděl, že Piráti v KT končej - pujdou max do komunálu s KT21 (vrstevníci, středopravobok, nic moc) nebo s Křížem, což je největší nieamnd z místostarostů a pointa toho 1 ex zastupitele je... dělá tady akcičky s vínem :D
    a pokud ofiko nekončej, tak tady zbydou ti zakladatelé a CORE piráti - tzn. rozuměj dealery a huliče, co sami ani zvolení být nechtějí

pro mě bude teda dost opruz volit na podzim, protože buď budu volit ty z Plzně - což moc neznám a považují za zbytečné sem jezdit. nebo ex hejtmana Špotáka (Domažlice, imho podobnej Hřibovi) nebo třetího krajského zastupitele, Haise (Sušice. ale toho tady vlastně taky nikdo nezná) - jestli budou kandivovat do PS tedy nevím, ale zrovna ten Špoták byl schopnej koalovat s kýmkoliv, což mi nevonní - a asi na kandidátce bude, protože tady fakt lidi nejsou a on jako hejtman byl známej...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: prosímtě, fakt nevím proč :-) potřebujeme diskuzní fórum "Ptejte se předsedy" :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: To je už fuk, co bylo bylo a nedá se to odestát.

Ale proč si nechat od Chvilkařů zas před volbama cokoliv meldovat a naskakovat na jejich agendu, to mi hlava nebere. Jednou stačilo, ne?

Kde byli Chvilkaři celou dobu? Zalezlí někde pod kamenem. Proč teď nesvolávají demošku kvůli skandálnímu chování Rakušana?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ:
    YBUKO: je fakt, že o STAN se toho vědělo do té doby málo. Měl nás varovat už ministr kultury za TOP09/STAN, kterého kdysi jmenovali STAN. Nebylo to prý nějak nic moc, tehdy, ale to jsem politiku ještě moc nesledoval. Problém je, že jsem žil v jakémsi naprosto ničím nepodloženém dojmu, že ze spojenectví TOP09 a STAN byli TOP09 ti horší a v tom měl utvrzoval i nějaký groupthink pirátského marketingu (viz Kalousek na "vězeňském autobuse" v kampani 2017)

To, že Spolu do party nepřibrali STAN, nám tehdy připadalo dílem jako příležitost, které je nutné využít, dílem spousta lidí si tehdy pořád spojovalo s ODS a TOP09 nejrůznější lobbyistické vlivy (námatkou: herní business...) a STAN se (ne úplně právem) zdáli proti nim nepošpinění.

Obecně, jediná jistota je, že za každým, kdo opravdu trpělivě stoupá vzhůru a a obsazuje volitelná místa na jakýchkoliv kandidátkách, stojí nějaký druh lobby. Dopředu to odhadnout nejde, představy Pirátů v tomhle směru byly lehce naivní (nicméně adekvátní původnímu záměru alespoň opoziční strany, ale nereálné, pokud jde o stranu s vládními ambicemi)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: Tak jako můžou, to tehdejší vydírání „buď se spojíte*, nebo do toho půjdeme sami“ se samo neřeklo.

*a je úplně fuk, že spojení se STAN nedávalo ideově, lidsky ani politicky smysl a byla za tím od reality odtržená velikášská nenažranost „huááá, dáme 30 procent!“
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    DOCKINEZ: tak zrovna Chvilkaři úplně nemůžou za nezvládnuté spojenectví se stranou v té době řízenou mafiánem Redlem a za posrané kroužkovací kampaně před volbami...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Lol, to vám to v roce 2021 nestačilo a zase se necháváte úkolovat od nýmandů bez odpovědnosti?

Podepsali jsme výzvu Milionu chvilek | Hlasu občanské společnosti musíme naslouchat. Výzva Milion chvilek pro demokracii volá po zajištění bezpečnosti Česka, pevném proevropském směřování i... | By Če...
    https://m.facebook.com/watch/?v=691851156631738&vanity=ceska.piratska.strana
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Extrémně záleží na kraji. Např. v Karlovarském kraji je potřeba nesmyslné procento hlasů na poslance. (Tuším že přes 8%?) Zatímco ve větších krajích s více poslanci stačí na poslance mnohem méně.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    YBUKO: Ta změna metody byla v praktických důsledcích opravdu jen kosmetická
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam