• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: Já si myslím, že existuje právo být nějak mediálně aktivní, aniž by se člověk vyjadřoval k otázce Blízkého východu. Pokud něco nemá řešení už 70 let a dlouhodobý záměr OSN, jakkoliv je pro jednu nebo druhou stranu v něčem problematický a míchá se do toho třetí strana, která s tím neměla společného nikdy nic (Irán) je soustavně zmemožňován. Takže pravý opak toho, co tvrdíš - já se snažím držet od toho konfliktu tak stranou, jak to jde.

Jinak za právo Ukrajiny bránit se před agresorem jsem otevřeně vystupoval od prvních dnů konfliktu a ve svém okolí soustavně bojuju s představou, že menšinová práva Rusů jsou přiměřená záminka k rozpoutání tohohle typu masakru.

Problém je, že jestli součástí těch proruských narativů je takovéto "sďýlejte, než to smažou!!!", tak jestli to mazání vlastně není přilévání oleje do ohně. Jako nepřivádět to do středu pozornosti, neposkytovat tomu prostor, to ano. Ale vzhledem k tomu, že si to stejně cestu najde, mi přijde lepší se k tomu chovat jako k Rusku celému. A tomu jsme zatím ani nevyhostili velvyslance, natož pak rozpoutali válečný stav. Je to takových schizofrenní stav, kdy na jednu stranu se s Ruskem jedná a udržují veselé obchodní vztahy (kromě ropy ještě hnojiva a tak... tady by se Babišovi jistě líbil levný zemní plyn na výrobu vlastních hnojiv, ale žádná konkurence z Ruska :-) ale na druhou stranu se od veřejnosti vyžaduje chovat se, jako bychom s ním už ve válce byli.

Pokud je to opravdu hybridní válka, a já nepochybuju, že je, tak dalším krokem by mělo být po odříznutí od obchodu např. vykázaní velvyslanců nebo tak: neboli, sankce proti tomu národu, který se provinil. Sankce proti vlastním občanům, kteří mají Ústavou garantovaná občanská práva, jen proto, že věřej ruském kňů, že Rusko hodné, Brusel zlý, atd. (všimněte si, jak rychle Amerika může přestat být ta zlá, když se tam dostane k moci Trump ...), jsou prostě problém. Fakticky tím Rusům reálně necháváš víc práv, než vlastním lidem (pod záminkou, že jsou to nějaké ruskými médii řízené zombies)

Tahle věc je fakt komplexní a znovu opakuju: bojím se, že abychom Rusko porazili, tak se sami staneme tak trochu Ruskem. Jasně, cenzura se nejeví tak dramaticky, jako třeba vraždy novinářů, ale problém je, že logika války a jejího utajování a cenzury zdůvodní vlastně spoustu dalších kroků, které jsou v době míru nepřijatelné. Pokud ve válce skutečně budeme, tak kroky, o kterých mluvíš, nakonec budou nevyhnutelné, ale protože zatím v otevřené válce nejsme, tak je velmi problematické, jaké pořadí kroků je vlastně vhodné zvolit

(i ten chat control bych dokázal pochopit, kdyby to bylo brané jako dočasné opatření kvůli bezpečnostní situaci ve světě... co mi vadí, je snaha prosadit to jako trvalé opatření pod podle mě falešnou záminkou...)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MEMNON666: díky za příklad, ano, to zní trošku jinak než toto:

Právo nebýt manipulován: Piráti představili plán pro boj s dezinformacemi
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/pravo-nebyt-manipulovan-pirati-predstavili-plan-pro-boj-s-dezinformacemi/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: heled OK, chápu, vzdávám to, mezi tvejma postama a tím na co reaguješ chybí jakýkoliv spojení, tohle je na mě fakt meta :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: ty seš fakt nemocnej. s "vnitřním nepřítelem" se tady snažíš bojovat tak maximálně ty.... jsi fakt Zdeněk Nejedlý NYXu, to ano...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONCKA: tak to se docela dost rozchází s tím jak se oficiálně prezentují

To tak trošku vypadá že tahaj voliče za nos ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ADAMIRA: ne blacklisty, ano síťové neutralitě
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    přiznám se že se to z tý odpovědi bojím vyčítat :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONCKA: takže ano nebo ne? :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ADAMIRA: na zavádění povinných blacklistů pro providery a zachování síťové neutrality je velice rozšířená, na tom piráti vznikli.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A teda ať zůstaneme u tématu, dokáže někdo říct jak moc je tahle květinová relativizační alternativa u pirátů rozšířená? Protože z prezentace navenek to vypadá že ne, nicméně pak se člověk tak nějak ponoří do vod "členstva" (a tím nemyslím jenom nyx) a protáčej se mu oči...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Heled to je naprosto fantastický jak sis z toho co jsem napsal vydedukoval něco co vyžadovalo tuhle odpověd, vážně. :)

Slyšel jsi někdy jméno Zdeněk Nejedlý? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: ty vole, já provozuju Mastodon instanci a Piráty jsem vyhecoval mastodon.pirati.cz už v roce 2019, čímž jsem Twitter exodus předběhl o 3 roky. Uvědom si, kde teď vykřikuješ a s kým se bavíš... jestli je v české politice někdo "woke", tak jsem to od začátku já. Já jsem Zeleným sponzoroval jejich první webhosting už v roce 1999, ještě než přišli se svými genderově tapetovanými kandidátními listinami (které teda nevidím jako cestu, ale jde o ten základní směr)

Neexistuje víc "woke" médium než Mastodon. Asi tak čtvrtina uživatelů ve světě je tam LGBTQ₊, zejména teda trans...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: hele Zelení nemůžou za vaše posrané životy :-) Tihle jsou snad 20tá iterace Zelených a nemají tam ani Zubovou, ani Stropnického... ani tu nešťastnou Kateřinu Biomasu Jacques...

Co špatného ti provedl třeba takový Liška?

Dokonce i některá krajská sdružení Pirátů, kteří o Zelených před lety vykládali, jak se Zelenými nikdy, jsou mezi těmi, kteří si je na kandidátky pustili. Myslím, že to byl někdo v Olomouce... já v počátcích Pirátů pokládal Zelené za přirozené koaliční partnery min. v komunále (holt jsem Praha 6...), ale spolustraníci mi vyvedli z omylu, tenkrát (je fakt, že třeba když jsem jednou byl za Piráty v komunále, tak mi Kolínská tehdy dost zklamala a celkově je vtipné, jak Zelení tehdy vykřikovali "s Piráty nikdy" a pokládali se za seriozní evropskou značku - o to tam šlo hodně, kupodivu - zatímco nás měli za podivné "dezoláty" ... což teda v těch počátcích skoro byla pravda...)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: v pohodě, očekával jsem tuhle reakci, nerad vám házím vidle do výkřiků o svobodný evropě, rudejch khmerech, woke apod. ;)

XCHAOS: tak si vyber jestli chceš reagovat nebo ne nebo co a jak proboha
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: Zelení kandidujou jen asi v polovině krajů a ten překryv programu je tam asi 99%. v podstatě Zelení nechtějí dostavbu dalších JE, uzavírat stávající v německém stylu nepožadují... Zelení kupodivu v první řadě řeší klima a uhlí a fosilní paliva a třeba taky létání, pokud vím a nejsou vyhraněně protijaderní, jako Greenpeace v 90tých letech... ale proč nepokračovat v kulturních válkách, které se tak dobře vedou...

Pokud by koalice se Zelenými nějak postupně vedla k tomu, že lístek na vlak po Evropě (i když si ho nekoupím 14 dní dopředu) bude levnější, než letenka (i když si jí koupím 2 měsíce dopředu), tak by to nebyl špatný výsledek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: bránit se v hybridní válce musíme taky hybridně. Uvědom si, že dokud to má omezený rozsah, tak to funguje jako honeypot... prostě se na to nachytají lidé, kteří mají tendenci se na takové věci nachytat. V bezpečnosti na Internetu třeba chytnout si vlastního hackera do honeypotu je základ... nestačí vědět, že někdo hledá zranitelnosti, je potřeba zjistit kdo to je a co v případě využití té zranitelnosti chce dělat a tak...

Rusové jsou mistři maskirovky a pokud proti nim hraješ zpravodajské hry, musíš taky umět blafovat. Spousta těch webů může být ve skutečnosti nějaká zpravodajská hra, která se snaží nachytat spoluobčany, kteří jsou ochotni nechat se na něco takového nachytat a nechat si zaplatit za nějakou sabotáž, apod.... pokud bys to zakázal, tak je to něco jako autoimunní reakce....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: hele, s tvým příchodem do tohohle klubu to tady nějak "ožilo"... nechceš jí do [Piráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem] a povídat si tam s Danýskem, je tam chudák úplně sám a tady ho nechtějí....

Jako ban je reálná možnost. Pokud mi napíšou tak tři stálí účastníci, že už je to moc, tak si od té dřiny tady odpočineš.... ostatně, sám regulatorní zásahy tohoto typu prosazuješ, že ano :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Takhle to dopadá, když se pokusíte o hardcore cenzuru Internetu:

Nepálské protesty si vyžádaly 19 obětí a 400 zraněných | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    Nepálské protesty si vyžádaly 19 obětí a 400 zraněných | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/nepalske-protivladni-protesty-si-uz-vyzadaly-19-obeti-a-400-zranenych_2509082321_epo

A takhle dlouho ten ban vydržel:
    Nepal protests: Social media ban lifted after 19 killed in protests
    https://www.bbc.com/news/articles/cp98n1eg443o

Tolik k představě, že pokusit se lidem zakázat nějaká média je triviální regulační úkol v kategorii zákazu kradení rohlíků v supermarketech... to je to, o čem mluvím, že represe má nějakou režii a liberalismus není nutně "kult svobody", ale snaha preferovat řešení s minimem represe (harm reduction)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NIEKT0: Tvojí mámu zakážeme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam