MR_DAN: Jako on ten touchpad chodí, ale nechodí jeho konfigurace, protože neni uveden jako X86nevim jak dál zařízení prostě se to nedetekovalo. CRT Monitor má někde informaci o rozlišeních, což je hezkých 30 řádků.
Pak ještě můžu používat nestandartní HW, což si, ale taky nemyslim.. Ale jo od běžnýho uživatele se lišim tim, že instaluju programy a chci svůj uživatelskej komfort a nespokojim se s polovičanym řešením.
Neřikám, že ste mi tady neporadili, ale zrovna pokud jde o ten Xserver tak jako nic moc, 2x sem si pomoh víceméně sám a ten poslední ještě řešim.
Každopádně při vší snaze, pokud mi tady radí někdo kdo danou distribuci pořádně nezná s tím, že nemůže říct nic moc konkrétního a že ta distribuce je vlastně taková nedobrá a ostatní přihlíží, tak jako nic moc.
Dělat z někoho toho divnýho je celkem snadný, ale já už těch příběhů se stejným názorem, který mám já slyšel taky hodně, vidim to denně v práce nad čim se lidi vztekaj.
Nějaký příběhy holek, který jásaj nad novou hračkou, naistalujou si tak maximálně Operu místo Fofrfoxu a neuměli si poradit s jednim virem poněkud nevyvracení problémy, který se tu uved.
Já tyhle kecy o tom, že bych mohl pomoct, ale nepomůžu protože je někdo moc upřímnej, rád nemám.
Tyhle věci jsou prostě 1 /0 funguje nebo nefunguje, nemohlo - dík za radu, ale jdeme dál. Nechávám přehnaný sentiment ani k sobě, ani k věcem kolem sebe.
Každopádně k tomu mýmu problému, možná to zase bude triviální, ale neměly by náhodou být v usr/bin/X11R6 nějaký soubory? Jde jednoho návodu ano a já tam nemám nic. Dál mě to píše cosi o tom fbconfigu, ale pokud funguje hledání, tak ten na disku taky nemám.
Mimochodem zase jedna perla ze včerejška, Nvidia nastavený rozlišení přes ten jejich wizzard, všechno funguje restartuju a zase 1024x768, upravuju Xorg všechno marně (samozřejmě sem ukládal změny do xorgu), a pak spustit gnome-display-config a nebo jak se to jmenuje, to co mě při spouštění samo posílá k tý Nvidia sice to tam píše blbej refresh 50-60Hz, ikdyž běžim 100, ale když se tam změnil rozlišení, tak to najednou jelo i po restartu.