MITTRON: Jistě, jsou i ... levnější způsoby (ale řeším to tu, protože AVS vlastním, tak proč té možnosti nevyužít a neprobádat nové pole, než stále sahat k "osvědčeným praktikám" - ale jinak nic proti nim :o) ).
Těžko posoudit, jestli jsou stavy, kterých bych bez něj nedosáhla. Ale v době depresí, které trvaly dva roky pro mne bylo soustředění se na jakoukoli činnost naprosto nemožné. A když tak zavzpomínám, ... nabuzuje ve mne stavy naprostého soustředění i teď, tak hlubokého, že dokáži pracovat několik hodin v kuse (psychicky pracovat).
Máš na mysli nějaké konkrétní dispozice? Co jsem zažila, tak na každého to působí jinak. Silná citlivost na světlo zhoršuje zážitky z AVS (pokud je člověk vůbec schopen program vydržet). Obávala bych se i použití AVSka lidmi trpící psychickou poruchou (ale to je jen můj pohled). Nebo například jedna má kamarádka s vysokým krevním tlakem měla pocity nevolnosti u rychlejších programů a to tak silné, že ležela několik hodin s mokrým hadrem na hlavě. To se ale všechno týká fyzických dispozic...