• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    Tento klub je určen těm, kdo si rádi hrají s jemným vylaďováním stavu vědomí pomocí bylinek a dalších doplňků výživy, ale i dalších metod jako cvičení, meditací, úprav stravy, atd. Zkrátka jak reaguje naše mysl, vnímání a pocit ze světa, když změníme něco ve stavu svého těla, dodáme (nebo ubereme) nějaký element zvenčí. Existuje mnoho substancí a materiálů, které mají jasně vnímatelné účinky buď hned nebo po nějaké době užívání. A je mnoho lidí, kteří se už silnějších drog nabažili, vůbec po nich netouží nebo se z nich pokaždé potřebují zotavit;), a zajímají se o to, co všechno existuje zejména v rostlinné říši, co jim může být prospěšné. Okrajově tu mají své místo i silnější legální drogy, zejména všelijaké kombinace bylinných účinných látek.
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KETHAMINA: wasabi mnam mnam, sme nedavno s kamaradem jedli sushi a postupne zvysovali porci wasabi, ktery jsme si na to dali... moc se mi libi, jak to z pusy projede nahoru do nosu... mmchdm mi bylo nedavno receno, ze wasabi je pry nervovy jed :)))
    no rozdil mezi lekem a jedem holt opravdu v tom davkovani :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ROCKMAN: fuu, jako alergik mám nosní sliznici prosmrkanou do tenka - to bych nezvládla. Jinak ale v jídle neva a miluju wasabi.
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    KETHAMINA: zajimavy, s cibuli, neco jako by tebou proplouval ohynek? ohen, pridava jasnost, energii, smerovani, pokud je vyrovnany, uchopeny, zvladany, spravna trocha ho .. :) ..
    SVORO: napriklad, se muzes sam udrzovat vedome v naladeni ktere je blizke naladeni ktere vyvolava trava. nepotrebujes k tomu z venku nic. nejede to uplne samo ale jede to jak piskas ..
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    KETHAMINA: cibuli misto jablka, dobre ty :) Zazvor pali jak cert, pri chripce doporucuju popijet s medem a citronem.. Pekny ulet je pry snupat chilli, to by mohlo byt neco pro tebe ;o)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SVORO: divotvorná šalvěj např.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    já bych přispěla svou trochou do mlýna, mně výborně "nakopává" odvar z čerstvého zázvoru - nastrouhám ho kus - dle rnečku množství a pak na závěr ty kousky sním, na dalších 6 h neusnu. super na učení a taky na podporu imunity.

Zajímavé stavy také zažívám s cibulí - čerstvou ze zahrady přímo vytženou - dá se jíst, jak jablko a to pálení v celém trávícím traktu, zaslzení a spuštění rýmy ... ice kratší, ale úplě z reality vynášející stav. Soustředítě se najednou cíleně dovnitř, na procesy, které to v těle spouští ... mm, už abych zas jela a chatu.

S cibulí mám také velmi zajímavý stav z dětství, jistě ještě vyzkouším. Při bolestech krku ( mandlí) mi babička přikládala plátno kolem krku a pak velkou rozkrojenou cibuli - na každou mandli jednu půlku ... to se pak ještě celé omotalo, aby cibule držela na svém místě. vždycky jsem z té vůně a divného pálení na krku usnula a měla jsem velmi reálné sny. Takové ty sny, jak později s někým mluvíte nebo se něco stane a vy si najednou uvědomíte, že už jste to viděli - zažily.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Jak se "zhulit" bez travky jde to? a pokud ano čím?
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    zkousel pokourit dobromysl a vune/chut obdobna jako u materidousky (prijemny,obvzlast chut samotneho koure), efekt jsem ale na rozdil od uz zmineneho jemneho efektu u materidousky nezaznamenal.
    CONTINUITY: zajimavy kyticky..rama tulsi a krsna tulsi, by me zajimalo jestli bude jedna zelenejsi a druha vic do modra :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Příští týden budu mít pro zájemce Vatchu a Gotu Kolu v jemné formě vhodné ke šňupání :), Vatcha je smartdrug, povzbuzovač nervové soustavy, mozku, ducha, Gotu Kola má silně očistné účinky, ještě napíšu víc. A případně sypanou Tulsí, nejnuniverzálnější a nejposvátnější indickou léčivou bylinu, která vyrovnává všecky druhy nerovnováhy, vše v bio kvalitě. Ještě napíšu víc :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    k natrhani se momentalne da po ruznu najit oregano neboli dobromysl a medunka .. prijemne pozitivni klidnici kyticky. prave jsem se docet, ze dobromysl se nekdy pridava k travce pro pubertaky aby toho bylo vic .. srandovni, to zkusim :)
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    Snad nebudu moc OT, ale nedavno jsem narazil na clanek o lnenem oleji. Berte jej s rezervou, ale vypada to velmi zajimave, dokonce jsem si v knihovne pujcil zaznam prednasek zminovane Dr. a ta dama vi, o cem pise, vsechno je vedecky zduvodnitelne.. Myslim, ze to za pokus stoji (treba zmizi vyrazky, co mam od mala, zkusim ;)). Jinak len vychvaluji vsichni, treba clanek nekoho z vas zaujme.. Jen si nedokazu v dnesni dobe predstavit, jak se vyhybat konzervacnim latkam a podobnym skodlivym sajrajtum, by clovek musel nekam mimo civilizaci :D
    Ad AVS - ja osobne bych to na hlavu nedal, souhlasim, jak kdosi psal, ze harmonie mozek vs duch/vedomi apod. muze byt velmi citliva (co moje vedomi, az opusti moje telo, kdyz umru, co pristi zivot?), priklanim se k meditacim a tradicnim zpusobum. A co se tyce technol. pokroku, stejne se lidstvo (pokud se driv nepozabijime) podle meho nazoru vrati k prirode, kvantova fyzika zacina odhalovat podstatu sveta a nakonec se stejne dospeje k nazoru, ze vsechno je vlastne strasne jednoduchy :) Doufam, ze nepusobim esotericky, to prosim ne, jsem chemik :o))
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    ZIKE: no .. a k cemu jsi kdy prakticky vyuzil to ze zeme je kulata, nebo sisata, nebo placata .. ? .. prakticky vzato, je pro tebe vzdycky jenom hrbolata a placata.
    NICO_PSYCHE: no, avs nefunguje na principu ladeni elmg vln .. ale pokud vim tak na ladeni zraku, sluchu urcitym zpusobem ktery byl experimentalne objeven ze ma nejakou odezvu v psychice. neurony v tom nemuseji byt vubec podstatny, podobne jako nema drat k repraku podstatny vliv v tom, jestli na tebe techno pusobi prijemne nebo bys radej zdrhla :)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    WOODMAKER
    ZIKE: Kluci, země je tzv. geoid, to znamená, že není zcela kulatá, ale trošku jako vajíčko... a k tomu krbolatá :o))).
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    ZIKE: já nevěřím, že je kulatá.
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    WOODMAKER: pockej pockej, ale to vis jak? Sis to maximalne prectl v naky knizce, co? NEbo hur, nekdo ti to nakecal....pokud s tim ale nemas zkousenost tak nevim nevim... A je to vubec neco prirozenyho si tohle myslet?

nevim teda, co mas presne na mysli, ale souvislost kulatosti a zeme mi neni zase tak znama, no vis podle moji zkusenosti je takova spis hrbolata ;)

:D :D :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    NICO_PSYCHE: jo a země je kulatá a tohle je offtopic :-P
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: Ale to, že spojení neuronů funguje na elektrické bázi je fakt, respektive přenos informací. To, že vydává elektromagnetické vlnéní je rovněž faktem (viz výzkumy spánku). A to, že se dá mozek "vyladit" pomocí těchto vln je také dokázáno (a na tom principu vlastně AVS gunguje).
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NICO_PSYCHE: no, podle me, jsou duchovni/psychicky urovne/veci mimo jine o rozlisovani .. rozlisovani takovem, ze je mnohdy zretelny rozdil mezi jednou knizkou a druhou knizkou .. mezi jednim clovekem v asane a druhym clovekem v te same asane .. a podobne, je mozne za jsou rozdily, mezi avs a jinymi vecmi. ale k tomu rict jaky konkretne, bych musel sam a nebo nekdo kdo je pro me v takovych vecech relevantni. coz rozhodne neni nikdo koho neznam :) .. jinak, elektrostimulaci mozku netusim co mase presne na mysli, jen bych te rad upozornil ze souvislost mozku a lidskeho ducha/psychyky neni znama. takze bych se osobne zvlastn neunahloval ve vytvareni si predstav jak to vlastne funguje ;) .. nicmene, to je asi kazdyho vec. jestli si fungovani veci predstavuje, nebo radej objevuje/zaziva jak funguji .. s tim ze, v tom druhem pripade se dozajista zadny nervy/mozek neobjevi, rek bych.
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    WOODMAKER: Líp. No... zdál ses mi dost arogantní a kousavý...
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    NICO_PSYCHE: zvládáš to ono "navodění jiného stavu" bez psychowalkmana po nějaké době jeho používání líp, nebo hůř?

NICO_PSYCHE: jo, jasně, jenom jsem tak nahlas přemýšlel, kam by to mohlo vést ...
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: A ještě jsem zapomněla na jeden detail: s jeho pomocí si mohu navodit stav např. ono soustředění, rychleji než kdybych ho nikdy nepoužívala. Je to pomůcka, něco s čím se člověk učí nové techniky práce s vědomím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam