• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    Tento klub je určen těm, kdo si rádi hrají s jemným vylaďováním stavu vědomí pomocí bylinek a dalších doplňků výživy, ale i dalších metod jako cvičení, meditací, úprav stravy, atd. Zkrátka jak reaguje naše mysl, vnímání a pocit ze světa, když změníme něco ve stavu svého těla, dodáme (nebo ubereme) nějaký element zvenčí. Existuje mnoho substancí a materiálů, které mají jasně vnímatelné účinky buď hned nebo po nějaké době užívání. A je mnoho lidí, kteří se už silnějších drog nabažili, vůbec po nich netouží nebo se z nich pokaždé potřebují zotavit;), a zajímají se o to, co všechno existuje zejména v rostlinné říši, co jim může být prospěšné. Okrajově tu mají své místo i silnější legální drogy, zejména všelijaké kombinace bylinných účinných látek.
    rozbalit záhlaví
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    EKIM: Koření, stejně jako ostatní byliny, jsou v podstatě léky, mají spoustu účinků na tělo, mohou člověku s konkrétním zdravotním problémem pomoct nebo přitížit, to je naprosto normální. Nevím co je přesně wasabi, ale je to něco docela silnýho a taky z toho cítím účinky v hlavě :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    Chci se takhle zeptat je mozny aby konzumace wasabi pomahalo od migreny? Totiz me to takhle funguje,sem divnej nebo ma nekdo podobnou zkus. ,Jasne neni to uplne zmena vedomi ale kdo trpi migrenama tak muze rict ze jo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YBUKO: nemá, jen nedostatek neumožňuje vervům správně pracovat... což ale při doplnění může být jízda..
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    chystám se, zjistila jsem náhodou, že hořčíku mám nejspíš nedostatek a na vědomí to může mít nemalej vliv...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KETHAMINA: wasabi mnam mnam, sme nedavno s kamaradem jedli sushi a postupne zvysovali porci wasabi, ktery jsme si na to dali... moc se mi libi, jak to z pusy projede nahoru do nosu... mmchdm mi bylo nedavno receno, ze wasabi je pry nervovy jed :)))
    no rozdil mezi lekem a jedem holt opravdu v tom davkovani :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ROCKMAN: fuu, jako alergik mám nosní sliznici prosmrkanou do tenka - to bych nezvládla. Jinak ale v jídle neva a miluju wasabi.
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    KETHAMINA: zajimavy, s cibuli, neco jako by tebou proplouval ohynek? ohen, pridava jasnost, energii, smerovani, pokud je vyrovnany, uchopeny, zvladany, spravna trocha ho .. :) ..
    SVORO: napriklad, se muzes sam udrzovat vedome v naladeni ktere je blizke naladeni ktere vyvolava trava. nepotrebujes k tomu z venku nic. nejede to uplne samo ale jede to jak piskas ..
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    KETHAMINA: cibuli misto jablka, dobre ty :) Zazvor pali jak cert, pri chripce doporucuju popijet s medem a citronem.. Pekny ulet je pry snupat chilli, to by mohlo byt neco pro tebe ;o)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SVORO: divotvorná šalvěj např.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    já bych přispěla svou trochou do mlýna, mně výborně "nakopává" odvar z čerstvého zázvoru - nastrouhám ho kus - dle rnečku množství a pak na závěr ty kousky sním, na dalších 6 h neusnu. super na učení a taky na podporu imunity.

Zajímavé stavy také zažívám s cibulí - čerstvou ze zahrady přímo vytženou - dá se jíst, jak jablko a to pálení v celém trávícím traktu, zaslzení a spuštění rýmy ... ice kratší, ale úplě z reality vynášející stav. Soustředítě se najednou cíleně dovnitř, na procesy, které to v těle spouští ... mm, už abych zas jela a chatu.

S cibulí mám také velmi zajímavý stav z dětství, jistě ještě vyzkouším. Při bolestech krku ( mandlí) mi babička přikládala plátno kolem krku a pak velkou rozkrojenou cibuli - na každou mandli jednu půlku ... to se pak ještě celé omotalo, aby cibule držela na svém místě. vždycky jsem z té vůně a divného pálení na krku usnula a měla jsem velmi reálné sny. Takové ty sny, jak později s někým mluvíte nebo se něco stane a vy si najednou uvědomíte, že už jste to viděli - zažily.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Jak se "zhulit" bez travky jde to? a pokud ano čím?
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    zkousel pokourit dobromysl a vune/chut obdobna jako u materidousky (prijemny,obvzlast chut samotneho koure), efekt jsem ale na rozdil od uz zmineneho jemneho efektu u materidousky nezaznamenal.
    CONTINUITY: zajimavy kyticky..rama tulsi a krsna tulsi, by me zajimalo jestli bude jedna zelenejsi a druha vic do modra :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Příští týden budu mít pro zájemce Vatchu a Gotu Kolu v jemné formě vhodné ke šňupání :), Vatcha je smartdrug, povzbuzovač nervové soustavy, mozku, ducha, Gotu Kola má silně očistné účinky, ještě napíšu víc. A případně sypanou Tulsí, nejnuniverzálnější a nejposvátnější indickou léčivou bylinu, která vyrovnává všecky druhy nerovnováhy, vše v bio kvalitě. Ještě napíšu víc :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    k natrhani se momentalne da po ruznu najit oregano neboli dobromysl a medunka .. prijemne pozitivni klidnici kyticky. prave jsem se docet, ze dobromysl se nekdy pridava k travce pro pubertaky aby toho bylo vic .. srandovni, to zkusim :)
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    Snad nebudu moc OT, ale nedavno jsem narazil na clanek o lnenem oleji. Berte jej s rezervou, ale vypada to velmi zajimave, dokonce jsem si v knihovne pujcil zaznam prednasek zminovane Dr. a ta dama vi, o cem pise, vsechno je vedecky zduvodnitelne.. Myslim, ze to za pokus stoji (treba zmizi vyrazky, co mam od mala, zkusim ;)). Jinak len vychvaluji vsichni, treba clanek nekoho z vas zaujme.. Jen si nedokazu v dnesni dobe predstavit, jak se vyhybat konzervacnim latkam a podobnym skodlivym sajrajtum, by clovek musel nekam mimo civilizaci :D
    Ad AVS - ja osobne bych to na hlavu nedal, souhlasim, jak kdosi psal, ze harmonie mozek vs duch/vedomi apod. muze byt velmi citliva (co moje vedomi, az opusti moje telo, kdyz umru, co pristi zivot?), priklanim se k meditacim a tradicnim zpusobum. A co se tyce technol. pokroku, stejne se lidstvo (pokud se driv nepozabijime) podle meho nazoru vrati k prirode, kvantova fyzika zacina odhalovat podstatu sveta a nakonec se stejne dospeje k nazoru, ze vsechno je vlastne strasne jednoduchy :) Doufam, ze nepusobim esotericky, to prosim ne, jsem chemik :o))
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    ZIKE: no .. a k cemu jsi kdy prakticky vyuzil to ze zeme je kulata, nebo sisata, nebo placata .. ? .. prakticky vzato, je pro tebe vzdycky jenom hrbolata a placata.
    NICO_PSYCHE: no, avs nefunguje na principu ladeni elmg vln .. ale pokud vim tak na ladeni zraku, sluchu urcitym zpusobem ktery byl experimentalne objeven ze ma nejakou odezvu v psychice. neurony v tom nemuseji byt vubec podstatny, podobne jako nema drat k repraku podstatny vliv v tom, jestli na tebe techno pusobi prijemne nebo bys radej zdrhla :)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    WOODMAKER
    ZIKE: Kluci, země je tzv. geoid, to znamená, že není zcela kulatá, ale trošku jako vajíčko... a k tomu krbolatá :o))).
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    ZIKE: já nevěřím, že je kulatá.
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    WOODMAKER: pockej pockej, ale to vis jak? Sis to maximalne prectl v naky knizce, co? NEbo hur, nekdo ti to nakecal....pokud s tim ale nemas zkousenost tak nevim nevim... A je to vubec neco prirozenyho si tohle myslet?

nevim teda, co mas presne na mysli, ale souvislost kulatosti a zeme mi neni zase tak znama, no vis podle moji zkusenosti je takova spis hrbolata ;)

:D :D :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    NICO_PSYCHE: jo a země je kulatá a tohle je offtopic :-P
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: Ale to, že spojení neuronů funguje na elektrické bázi je fakt, respektive přenos informací. To, že vydává elektromagnetické vlnéní je rovněž faktem (viz výzkumy spánku). A to, že se dá mozek "vyladit" pomocí těchto vln je také dokázáno (a na tom principu vlastně AVS gunguje).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam