já bych přispěla svou trochou do mlýna, mně výborně "nakopává" odvar z čerstvého zázvoru - nastrouhám ho kus - dle rnečku množství a pak na závěr ty kousky sním, na dalších 6 h neusnu. super na učení a taky na podporu imunity.
Zajímavé stavy také zažívám s cibulí - čerstvou ze zahrady přímo vytženou - dá se jíst, jak jablko a to pálení v celém trávícím traktu, zaslzení a spuštění rýmy ... ice kratší, ale úplě z reality vynášející stav. Soustředítě se najednou cíleně dovnitř, na procesy, které to v těle spouští ... mm, už abych zas jela a chatu.
S cibulí mám také velmi zajímavý stav z dětství, jistě ještě vyzkouším. Při bolestech krku ( mandlí) mi babička přikládala plátno kolem krku a pak velkou rozkrojenou cibuli - na každou mandli jednu půlku ... to se pak ještě celé omotalo, aby cibule držela na svém místě. vždycky jsem z té vůně a divného pálení na krku usnula a měla jsem velmi reálné sny. Takové ty sny, jak později s někým mluvíte nebo se něco stane a vy si najednou uvědomíte, že už jste to viděli - zažily.