• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    FEMUR: to ano, ja porad verim, ze jednou (davam cechum tak dvacet let) cesi zmoudri a zvoli vetsinovou vladu, ktera od podlazky zmeni politicky system. (neco jako na isladndu, ale chapu, ze se zdejsim materialem, to v soucasnosti neni realne :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    FLUMO: a chodis vubec k volbam?:)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    FEMUR: ne to opravdu ne :) ja to delam tak, ze sleduju praci tech lidi po leta, kdyz je neznam tak zpetne. idelani by bylo se s tim clovekem setkat, ale priznavam, ze to nedelam.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    FLUMO: a jak by sis takove informovani predstavoval?snad nectenim programu politickych stran:)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: skoda, ze se volici neinformovali pred volbami - nemuseli by litovat.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Většina lidí neví, koho volit, třetina své minulé volby dokonce lituje – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/255515-vetsina-lidi-nevi-koho-volit-tretina-sve-minule-volby-dokonce-lituje.html
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    ANTONIO_SERUTTI: ja si prave nejsem jisty, ze je kazdy schopen tu beznou zalohu vytvorit, lakadla v podobe novych LCDcek, dovolenych a darku na splatky jsou velka a financni gramotnost naopak mala...

    samozrejme, ze pokud mi po vsech platbach a usporach zbyde na konci mesice litr navic, je celkem jasne co s nim vetsina lidi udela :)
    ANTONIO_SERUTTI
    ANTONIO_SERUTTI --- ---
    PJGEPR: Ne, to jsme si asi spatne rozumeli. Ty penize navic jsem pochopitelne myslel jako ty penize, ktere bud sporis na budouci krizi. Predpokladam, ze bezne zalohy na opravdu auta nebo pracky si kazdy vytvari z bezneho prijmu. Ja mel na mysli ty zbytne penize, ktere muze clovek budto prozit nebo je muze sporit.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    ANTONIO_SERUTTI: ok takze kdyz nekdo bude bez uspor, a nebude zadny vytvaret, z ceho zaplati opravu auta, z ceho poridi pracku?

    Ja teda radeji myslim na zadni vratka, nez, abych vsechno "prozral" ci "prozil".
    ANTONIO_SERUTTI
    ANTONIO_SERUTTI --- ---
    PJGEPR: No jasne, jenomze to ovsem znamena, ze je jedinec ve stavu osobniho diskomfortu nebo dokonce stresu z ohrozeni sveho zpusobu zivota(byt treba velmi nuzneho). Osobne nerozumim tomu, proc by clovek, ktery zije tzv. z ruky do huby a na konci mesice mu zbude napriklad 1000 Kc, tyto penize nepouzil na nejakou formu telesne nebo dusevni regenerace a mel by byt naopak nucen tyto penize sporit jenom proto, aby se ochranil pred nejakou budouci krizi za jejiz vznik on sam nijak nemuze. V tomhle ohledu mam pocit, ze pan ministr projevil docela nedostatek empatie.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: to je ale kravina, nikdo se do novin nevyjadruje s takovou preciznosti. Kalousek nerekl, ze uplne vsichni, kdo deklaruji, ze ziji od vyplaty k vyplate, to delaji proto, ze jsou nezodpovedni a nechteji setrit. To zase nekdo (v tomto pripade Keller) slysi travu rust.

    Problem je tady spis na strane prijemce sdeleni, kdy si to kazdy vyklada, jak se mu to hodi. Kdo si mysli, ze je Kalousek blbec, pro nej je to potvrzenim, kdo si mysli, ze Kalousek se snazi poukazat, ze rada lidi nejake moznosti ma, ale neni zvykla o nich uvazovat, slysi zase tohle, a tak dale.

    Dela z Kellera blbce, kdyz tvrdi (podle PL), ze polovina lidi je uplne na dne? Kdyz takhle "argumentuje obecne"? V mych ocich teda ne.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: taky se muze stat, ze budu sporit a za nejakych par let republika zbankrotuje a ja budu mit po usporach... ono je to fakt tezky. Jinak ja jsem spise konzerva, takze sporim. Ale zakladni problem je, ze jsou lide, co nemaji z ceho.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Je tu ale jedno velké + pro spoření a to je důchod každého z nás a čím je člověk starší tím je to větší malér .(. Celá důchodová reforma je pořád jen v rovině dohadů, ale co už není v rovině dohadů je fakt že to co nyní stát slibuje jako starobní důchody se už za 25 let může pokrátit až o 1/4 toho nyní nacházíme ve všemožných tabulkách MPSV.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: dela v momente, kdy tak argumentuje obecne... tudiz i proti lidem, kteri zadne konicky jiz davno neresi, pac na ne nemaji... V tom je ten problem. Nehlede na mozny stret zajmu - angazovani v bankovnich isntitucich apod. (to uz je ale cista spekulace), kdy Kalousek od zacatku chce ekonomiku co nejvic utlumit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: jasne, duvodu, proc nesporit, se da najit plno. Coz ovsem z nekoho, kdo doporucuje sporit, nedela blbce.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PJGEPR: dalo by se na to divat taky tak, ze usporene penize se daji snaze zabavit (znehodnotit), nez to, co clovek prozil...
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    ANTONIO_SERUTTI: otazka priorit? pud sebezachovy?
    ANTONIO_SERUTTI
    ANTONIO_SERUTTI --- ---
    GREATDRAKE: Proc by melo mit setreni prednost pred konicky?
    FREELA
    FREELA --- ---
    SI_WANG: a ty budes urcite filozof, koukam
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    CROSS: Jsi debil.
    CROSS
    CROSS --- ---
    GREATDRAKE: v zásadě ano, ale je to právě i otázka... můžu vycházet od výplaty k výplatě, protože platím dítěti členství v hokejovém klubu nebo protože to projezdím v amatérské rallye. Od toho je tu i to zamyšlení nad prioritami.

    Proto to beru jako jeden z indikátorů, ne jako tvrdý ukazatel toho, jak se máme špatně nebo dobře.

    FLUMO: Jak, poděl se. Já jsem pouze opravil chybný údaj, který jsi sem postnul, a dodal mu trochu kontext. Moje časová priorita je taky v činnosti, za kterou mě platí, nikoli v osvětě ve věci výzkumů veřejného mínění. Koho to zajímá (ale opravdu zajímá, že), ten si to jistě dohledá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam