• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GAF: precetla jsem ti tohle uz vcera a doted si nejsem jista jestli dokazu odpovedet tak, abych popsala co si o tom opravdu myslim.

podle me to ze je to ze strachu neni zadna polehcujici okolnost. spravna reakce na strach podle me je jit a rict "bojim se ze XY". koneckoncu bavime se o tom ze se to tyka nejblizsiho cloveka kteryho mas, ne? pokud mu nemuzes rict tohle tak je neco spatne,ne? navic, pokud zacnes z tohohle duvodu podvadet (ve smyslu porusovat pravidla) tak toho druheho proti jeho vule privadis do situace ve ktere mozna nechce byt (nejaka ta konkretni konfigurace) a nedas mu sanci se vyjadrit zase jako bys rekl "rozhodnu i za tebe protoze ty by ses mohl rozhodnout spatne" stejne jako kdyz lidi tvrdi ze neprozradi milenku aby svemu partnerovi neublizilli. stejna snaha schovat neco osklivyho za "milou" myslenku.

a cele je to o to absurdnejsi ze je explicitne povolene pridat dalsi holku/kluka, takze krome toho ze neco takoveho mi pripada zle, tak mi to pripada jeste hloupe.
    GAF
    GAF --- ---
    TENCOKACISTROMY: jestli jsi fakt vadnej, tak asi tim nejlepšim možnym způsobem nebo nevim :)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    GAF: Nemyslim si ze ten pocet lidi na tom neco meni. Mnohem dulezitejsi imho je, ze nejsem zatizenej zakazem chtit i jinou zenskou. Co si budeme povidat - sexualni pudy jsou nekdy silny a dokazi rozum dost upozadit. Kdyz jsi ale v situaci "hmm, ta je dobra - tu bych si nechal libit", tak se nerozhodujes ve smyslu "hele tedka o vikendu je pryc, to bych mohl neco vyvist" protoze "neco vyvist" muzes kdykoliv a navybiras si tak na zaklade "aktualni prilezitosti", ale vic podle svoji preference :).
    Neni to zakazany ovoce, neni to "rebelie" proti nicemu. Proste jsi sam za sebe zodpovednej v plny mire - nikdo ti nic nezakazuje, jsi sam sobe panem a sam se rozhodujes co chces udelat. A samozrejme sklizis ovoce. A podle toho co udelas tak bud nesklizis nic nebo sklizis sladky ci kysely.

Nevim, asi jsme vadnej, ale ja tam proste zadny slozitosti (krome tech beznejch) nevidim :D. Premejslejte nahlas o tom co (ne)chcete delat, kdyz to vymyslite tak si za tim stujte, respektujte ostatni, nepodbizejte se jim, a nakonec imho nemuzete dojit k nicemu jinymu nez k modelu, kterej vam vyhovuje. Vyzaduje to standardni mnozstvi casu, energie a driny jako cokoliv jinyho v zivote. A je uplne jedno jestli chcete bejt sami, ve dvou, trech, ctyrech, patnacti nebo chcete byt kazdej mesic s nekym jinym.
    GAF
    GAF --- ---
    TENCOKACISTROMY: A myslíš, že to s tou důvěrou máte o to těžší na druhou stranu? Že když jste takhle tři, tak těch příležitostí, těžkostí, chyb... toho všeho co se člověku může stát je čistě statisticky víc na jednoho člověka. Nebo ne?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MAJKA: Je to tak jak pise NUFINKA a FRONEMA.
    Je to stejny jako v klasickym vztahu - jen tam je vic lidi. Nic vic, nic min ;).
    Kdyz vas nekdo taha za fusekli, tak v nej asi moc velkou duveru mit nebudete zejo. A s lidmi, kterym neduverujete pravdepodobne nebudete chtit sdilet zivot.

Je to o důvěře. Možností jak ji ztratit je přehršel.
    GAF
    GAF --- ---
    PETJULE: ale já teď přece o polyamorii nemluvil :)
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    GAF: mně takové vysvětlení přijde ale docela paradoxní:), protože ten strach jde proti prožívání vnitřní svobody, o kterou v polyamorii docela dost jde nebo ne?:)

jinak k těm polyamorickým vztahům ve výchově dětí - imho polyamorie sama o sobě nemusí být rizikový faktor, pokud se provozuje s ohledem na dítě může být i docela plus, protože dítě má k dispozici více vzorů, od kterých přirozeně odkoukává pro sebe vhodné vzorce chování...
    GAF
    GAF --- ---
    FRONEMA: mam pocit, že lhaní v těhle případech vychází téměř vždycky ze strachu. A velice často ten strach je "co když mě pak už nebude chtíti".
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MAJKA: za me: kdyby kluci si nasli nekoho dalsiho bokem a tajili by ho predemnou, tak by (ve chvili kdybych na to prisla) to velmi jednoduse (pokud by se to nejak dobre nevysvetlilo) mohl byt duvod k rozchodu. a aby to bylo uplne jasne: nevadilo by mi to, ze by meli jinou slecnu, ale to lhani.
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    Co se deti tyce....

ma spolu - partnerka ma ctvrnastiletou dceru ta uz ze ssitruace rozumu ma az az a neni zadny problem.... povazuje mne za svou druhou matku, chodim s ni k doktorum pripadne na tridni schuzky. Fakt ze nejsem pouze s jeji matkou vzala s nadhledem s preferenci toho, ze mezi zucastnenymi jsou hluboke city a v pohode s tim oznamovacim zpusobem seznamila kamarady. Zadne potize s vysmechem ci jinym trpenim za jine zivoty rodicu....
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    MAJKA: byt nejsem TCKS - jelikoz nevera se tyka lhani a ztraty duvery imho existuje..
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    TENCOKACISTROMY: ahoj :) chci se optat, existuje v polyamory vztahu nevěra? tedy pokud bys třeba čistě teoreticky zjistil, že Fronéma třeba začla chodit / mít intimní poměr s někým úplně dalším, nebo pokud ty bys začal najednou vyhledávat nějakou další slečnu, konzultoval bys to nejdřív s ostatními partnery, nebo je to jen tvá věc, nebo je to naopak nepřípustné? Jak máte nastavené tohle?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    INK_FLO: Mel jsem, ted nemam. Ted nemam, protoze davam prednost praci pred dalsi partnerkou. As simple as that.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KETHAMINA: odpovim jen na druhou cast, prvni necham jachymovi. osobne si myslim ze poly deti nijak neposkozuje. specialne ta pozice v kolektivu je bych rekla tvorena naprosto prevazne osobnosti ditete. a kdyz z nej ma byt otloukanek tak se vzdycky najde neco tlusty/tenky, zkomolitelny jmeno, barva vlasu, cokoli. rekla bych ze to ze si tata nasel holku ktera uz jednoho chlapa ma zrovna cloveka jako prvni nenapadne.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KETHAMINA: tak TENCOKACISTROMY psal, že je má na střídačku, takže to dítě to nemá jak poznat...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    JACHYMKO: muzu mít dotaz, jelikož vím, že máš dítě z předchozího (nebo ještě současného ?)vztahu, jak to vnímá jeho maminka a dítě. Chovate se v jeho přítomnosti jinak?

Já poly vztahům fandím a mám s bf pár zkušenosti spíše sexualniho charakteru ...ale reálně si zapojení děti nedokážu představit. Bála bych se hlavně jeho pozice v kolektivu, kdyby tyto vzorce ve školce/škole prezentovalo pred ostatními.
    GAF
    GAF --- ---
    FRONEMA:
    PUKU:

no hele, jestli má někdo cíl si užívat, tak mi připadne že si chce "hlavně užívat" cíl = to hlavní. Nebo toho cíle snad dosahuje tak nějak mimochodem na vedlejší koleji?

Ten negativní nádech tomu dal právě ten tlak společnosti, kterej vy dva čtete z mých slov. A jasně, dal jsem ho tam tak. A chtěl jsem, aby tam zazněl jako paradox, protože "hlavně si užívat" neznamená apriori že ostatní trpí. Tim spíš, když se tady objevil někdo, kdo hezky napsal, že si užívat chce a přitom mu zřejmě připadne fajn se rozdělit, tolerovat mít nadhled a tak podobně...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GAF: ok ok, nebiju te. :) ani nevim vlastne proc to tak blbe vyzni...
    GAF
    GAF --- ---
    FRONEMA:
    PUKU:

pomoc... :)

Dyk jsem to tak myslel přece. Jakože je to dobrý. Hezky to napsal.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    TENCOKACISTROMY: jestli jsem to pochopil správně, tak více partnerů (jakože doopravdy, ne jen jako možnou hypotézu stylu "kdybych chtěl, tak můžu taky") má Fronema, ne ty...takže fakticky vzato provozuje z vašeho trojůhleníku polyamorii pouze ona
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam