KATIA: řekněme, že pro mě hlavní nevýhoda tkvěla v tom, že ani jedno z mých dětí se nehodlalo nějakým vyměšováním zabývat a nočník sice měly, starší ho dostala někdy kolem roku, ale tak rok ho nosila na hlavě nebo si do něj dávala hračka a přenášela je po bytě. nebyla jsem z toho nadšená, nicméně když jsem viděla, jak moje kamarádky započaly s nácvikem kolem roku a pokračují v něm i v 1,5 roce a ani ve dvou letech to není zdaleka spolehlivé, protože s sebou furt musejí tahat náhradní oblečení a den stráví tím, že se ptají dítěte, jestli náhodou nepotřebuje, tak jsem si řekla, že se vlastně mám fajn, protože tohle fakt nemám zapotřebí....když přišel čas, tak si dítě řeklo samo a okamžitě bylo bez plen, bez nehod , bez nutnosti furt ho vyslýchat, bez potřeby čurat ve vteřině kdy se vysloví, že by jako jo.....neznám v okolí dítě, které by toho bylo schopno v osmi měsících.....ty absolutně nejzdatnější se k tomu dopracovaly někdy kolem toho 1,5 roku, většina ve dvou letech a dál.....ale je to tvoje volba....já si vybrala, že radši budu kupovat plíny a užiju si mateřskou v klidu a bez neustálého nervování , jestli náhodou dítě zase není durch.....