KATIA: protože je teď v módě se proti všemu "starému" a dříve praktikovanému striktně vymezovat (rejp rejp) ;)
můj syn je bez plen "až" od 2,5let, na nočník jsem ho zkusila dát párkrát asi o rok dříve a jelikož neprojevil žádné nadšení, tak jsem ho dál nenutila...nenutila ho ani moje máma, jen tchyně měla trochu řeči, ale nějak jsem neměla potřebu to s ní řešit, vzhledem k tomu, že se vidíme max. 4x do roka...
na rozdíl od dnešního trendu dělat vše přesně opačně než dělali naši rodiče já dost věcí od mámy převzala, je ale fakt, že jsme se ségrou byly na svou dobu zřejmě vychovávané netradičně, byly jsem hodně mazlené, chované, dokonce jsme často spávaly s rodiči v posteli...osobně mi to přijde normální a přirozené, takže jsem to praktikovala (a praktikuji) i u syna, navíc co si pamatuju, tak i přátelé mých rodičů vychovávali své děti v podobném duchu...nicméně kdykoli čtu nějakou diskusi na toto téma tady na nyxu, dozvídám se, že tento přístup byl neobvyklý a většina rodičů byli herodesové (z pohledu dnes praktikovaných postupů)