MALA_MISIA: RYBKA a INUSHKA to vystihly vyborne, vnimam to taky tak - je to na tobe, udelej si to proste po svem, ale soucasne, cim je ditko vetsi, tim vic je to na vas obou. Nemuzes nest absolutni zodpovednost za jeho spokojenost a stesti. Muzes v kazde chvili udelat, co nejvice muzes, ale nekdy proste muzes vic a nekdy min, nekdy jedna vec zabere a priste ne. Neni to ale tve selhani,.kdyz dite place.
Cyril je jeste malinky a tva role nova a cerstva, to, ze obcas tapes je v poradku. Ja mam treba prvni tri mesice dost setrene v jednu zmatenou smouhu, Frantiska byla uplakana, ja zmatena, pak si to vsechno sedlo a od jejich prvnich interakci.s okolim jsem ji najednou zacala vnimat partnersky, coz celou situaci uplne zmenilo a prestala jsem tapat a topit se v nejakych obecnych radach. Zacala jsem vnimat individualitu jeji, mou, nasi rodiny, naseho vztahu. Poucky a rady se pro me staly inspiraci, ale ne pevnym prikladem.
Ohledne rezimu to ma kazde dite taky jine a pokud rezim bude vyzadovat, zacnes rozpoznavat urcite denni stejnosti a muzete se podle nich ridit. Nebo pokud by rad pomohl tobe, zkus ho pomalu zavadet. Nemyslim ale, ze by to bylo neco, co takhle male miminko potrebuje. Ja dost rada vzpominam na dobu, kdy jsme fungovaly bez radu, mohla jsem se spolehnout na satek, ve kterem byla v klidu nebo spala a ja jsem mohla podnikat temer cokoliv.
Kolem roku jsem zacala byt unavena z uspavani nosenim a povedlo se mi naucit F usinat samotnou. Tim se pak vykrystalizoval rad v podobe denniho spani v urcitou dobu.
A tak podobne se vsim - dokud vam to vyhovuje nejak, je zbytecne se zatezovat, jestli by to nemelo byt jinak. Kdyz to jedne strane vyhovovat prestane, je cas zkusit to jinak. Ale legitimni pravo na spokojenost/nespokojenost se situaci maji obe strany. Nezamenovala bych kontaktni rodicovstvi s jednostrannym uspokojovanim potreb, ale v silnem partnerstvi. Respektovat a byt respektovan mi prijde dulezite.