Zrovna jsem smazala dlouhej a jakztakz srozumitelnej prispevek, tak se o nej pokusim jeste jednou:)
Asi se shodnem na tom, ze mimino ma narok na to, abysme mu pomahaly zvladat frustraci prsem. Batole az ne, takze deti od 1 roku jako by uz "nemely narok"? S tou hranici si nevim rady. Muj syn, 14,5 mes., kdyz spadne a neco ho boli, tak chovam a je to tak vzdycky ok, ale v situaci, kdy spadne ve chvili, kdy je evidentne pretazenej, unavenej a ve spolecnosti x neznamejch lidi (a me), tak mu to prso dam, protoze citim, ze ta frustrace je mnohem silnejsi, nez v tom prvnim pripade a prijde mi "jeste malej", tedy, ze "ma narok".
Ja se taky docela ztotoznuju s tim, co pise KOTENCE, a sice, ze to mame takovy, jaky si to udelame, respektive, ze jde o pristup (stejna situace u nekoho vyvola silnou frustraci a u jinyho cloveka zadnou). A tak proste hodne lidi pristupuje k zivotu tak, ze je plnej frustrace, protoze v tom zijou odjakziva - separace po porodu, zadnej bonding, vyrvavani v postylce, dlouhy cekani na matku, nez prijde z prace na poli atp., a ptam se sama sebe, zda treba deti, u nichz budou hojne a automaticky uspokojovany vsechny jejich potreby (treba kojeni, ktery nam prijde uz nevhodny/zbytecny/z nejakyho duvodu skodlivy, protoze jsme ho v tehle podobe proste nezazili), tak zda tyhle deti treba nemohou pristupovat k zivotu tak, ze budou vysilat do vesmiru prani a nepochybovat o tom, ze budou automaticky splnena, protoze tak to v jejich svete vzdy fungovalo, zda nebudou mit za to, ze frustrace proste neexistuje, respektive, kdyz se kolem nich neco v zivote pak (opet z naseho pohledu) pose.., tak to budou brat jako soucast zivota, aniz by to dalo vzniknout nejakymu jejich osobnimu pocitu frustrace...?
nevim, zda je tomu rozumet a taky nevylucuji, ze jsem se zblaznila :D