REK11: Z hlediska ájurvédy je současná popularita raw úplnej úlet...zejména když pak člověk potká vyhublého váta jedince, kterej je přesvědčen, že vitariánství je konečným cílem, jen až konečně překoná tu svou slabost... Jasně, člověk potřebuje kvalitní čerstvé věci, jasně, některé potraviny mají nejvíce živin v syrovém stavu, ale přesně jak říkáš, v zimě to váta prostě nedá....a moc velké množství syrového nestráví ani v létě.
V březnu jsem byla na Kanárech na Rainbow festivalu, tam bylo raw lidí povícero....a samozřejmě, jsou to váty a pity....váty baví všecko nové, pity na to mají vůli... Pity to zvládají, váty nevypadají vůbec dobře... A jak se snaží utišit hlad, dělají pak úlety, jako např. míchání ovoce a zeleniny, viděla jsem tam takhle chlapíka, váta-pitta, po obědě (jabka, banány, mrkve, další zelenina), břicho nafouklý jak balon, ale tvrdil mi, že mu to dělá dobře...sice má pořád hlad (a vypadá jak kostlivec), ale rozhodně je na správný cestě.....
Proti učením, která tvrdí "tohle je to jediné absolutně zdravé jídlo pro všechny lidi" by snad měl být nějakej zákon ;D