úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
recepty, fotky > zajímavá jídla a nápoje z cest ...
GILLIATT
---
---
17:49:14 8.1.2010
1 odpověď
příprava paelly na food festivalu ve Strasbourgu:
doma jsem ji zkoušela a chutnala samozřejmě jinak než ve Španělsku, to snad ani nejde, oni mají čerstvé plody moře, výbornou zeleninu atd.
HELOUN
---
---
14:36:09 8.1.2010
TSOH
: Mňam! Jak gazpacho tak paellu miluju! A loni mě v Cordobě ještě zaujala taková lokální varianta gazpacha zvaná salmorejo - je to trochu krémovitější, navrch se dává jamon a vajíčko natvrdo a mně to chutnalo ještě víc než klasický gazpacho... :-)
http://www.spanish-fiestas.com/recipes/salmorejo.htm
TSOH
---
---
13:06:53 8.1.2010
DIVER
: idealni stav - pak clovek nemuze bejt zklamán... :)
co je ale dobry do ni davat stroužky nevyloupaného česneku... tolik se nerozvaří a pak se bezproblemu ze šlupky vyloupne vidličkou...
DIVER
---
---
13:01:47 8.1.2010
1 odpověď
TSOH
: na paelu se prave nekdy chystam. potiz je v tom, ze jsem ji nikdy ani nejedl :))
TSOH
---
---
12:50:09 8.1.2010
2 odpovědi
a co treba gaspacho a paella ? Andaluske speciality...
polevka je fakt vyborna... paella neměla chybu jen tam... zkousel jsem ji dělat Xx... a bída :)
http://www.cervenytrpaslik.cz/index.php?id=kucharka&mnu=6&recept=gazpacho
//
http://recepty.vareni.cz/spanelska-paella/
TSOH
---
---
12:37:19 8.1.2010
co jsem jedl jidla z taginu tak je to dost o improvizaci... brambory, zelenina, maso, koreni co dum da... i kuskus s masem jsem videl... (jinak na netu je receptu dost)... treba v brzku si zde nejake recepty napiseme z praxe... :)
DIVER
---
---
12:12:36 8.1.2010
ale ted me, kurna, napada, ze nikdo z nas tu jeste nemluvil ani o jednom receptu do toho :)
MEANDER
---
---
12:07:28 8.1.2010
Taky už jsem vznesla dotaz.
DIVER
---
---
11:57:32 8.1.2010
no, kdyby to nebylo zrovna za 1500, tak bych se s objednavkou taky pridal :)
TSOH
---
---
11:29:22 8.1.2010
SOLUTAN
: diru to nema... tak se budu tesit na echo...
SOLUTAN
---
---
10:37:26 8.1.2010
1 odpověď
tak ted sem s ní telefonoval a už někdy někomu dělala novou poklici. jinak ale ten spodní pekáč se musí prej dělat z jinýho matroše než je klasická keramika, protože to jde na přímej oheň. kazdopadne až se vrátí z hor tak se na to pristi tyden podivá a dam vedet
SOLUTAN
---
---
10:35:21 8.1.2010
1 odpověď
máma mojí holky točí na kruhu a docela ráda dělá neobvyklý věci, zeptám se jí na kolik by to vyšlo, myslim že rozhodně míň než ta ikea, která je navíc hliník. akorát mi neni jasný jestli to má nahoře díru nebo ne.
MEANDER
---
---
21:49:07 6.1.2010
TSOH
: Je to drahé, to je fakt. No, navnadil jsi mě, jednoho keramika , co dělá točenou keramiku, znám, tak se ho zeptám.
TSOH
---
---
17:22:35 6.1.2010
1 odpověď
MEANDER
: na to jsem se pred casem dival a po pravde receno ta cena je docela vysoka... nehlede na to ze bych se spis poohlednul po celokeramickém...
MEANDER
---
---
23:14:32 5.1.2010
1 odpověď
TSOH
: Tu nádobu prodává IKEA
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60087707
ZUZKAOU
---
---
14:49:08 5.1.2010
TSOH
: aby se pára vysrážela a tekla zpět, tak nesmí mít kudy uniknout - tj. přiléhavá poklice a nebo ta remoska, myslím že tvar by neměl být zas až tak důležitý. Ochutnávala jsem u kamaráda tažín z keramické formy (dělaný na plotně) a pak nám ho ještě jednou dělal na pánvi a žádný rozdíl jsem nepozorovala...
TSOH
---
---
14:44:43 5.1.2010
1 odpověď
ZUZKAOU
: to by ale musela ta poklice mít pyramidovej tvar ne? nebo jestli tomu dobře rozumim co do principu tak na te ploše tvaru kužele se vysráží víc páry a nemusí se tolik podlejvat...
ZUZKAOU
---
---
14:39:56 5.1.2010
1 odpověď
TSOH
: tažín - jako to jídlo jde připravit v pánvi s poklicí, normálně na plotně a nebo v remosce. Sice to pak nemá kouřovou chuť, ale i tak je to skvělé, protože ono pomalé, dlouhé dušení na nízké teplotě funguje tak jako tak.
TSOH
---
---
14:25:26 5.1.2010
2 odpovědi
určitě bych zmínil tagine (foto viz. záhlaví). Jídlo se peče a dusí zároveň většinou na žhavých uhlíkách. V Maroku skoro na každém rohu... tagine je čistě keramická záležitost s glazurou...
Co do jídla tak vetšinou zelenina, brambory a kousky masa... (nemá někdo typ kdo by tagine mohl na kruhu vyrobit?)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam