JYRKA: njn, jenže v situaci, kdy každé navýšení výkonu HW sežerou dříve, či později, ne vždy nezbytně nutné, různé novátorské-vizuální-SW-rádobynutnosti.... k tomu si člověk na zvýšený výkon safra rychle zvykne.... Jako nemám pocit, že bych vyloženě pod prsty cítil, jak můj - to je jedno, komp, iPhone, iPad, je 50x výkonnější, než něco, na čem jsem dělal před 5 lety :DD
Aktuálně jsem spokojený s Apple nastavením, jak to má u kompů - na MacBooku Pro z jara 2008, s upgradem HDD na SSD se dá, pokud jde o výkon, pracovat dost podobně, jako na jeho aktuálním nástupci.
U telefonů - OK, je to věc denní potřeby, u které se s delší morální životností moc nepočítá, protože je stejně většina lidí do té doby rozbije.
U iPadů by na tom mohli zapracovat, ladit lépe nový OS na starší HW, zvláště s ohledem na to, že se prodává jako nový i nyní ještě iPad mini 1. gen a občas se dá ještě někde koupit nový iPad 4....
Eh, tak jsem se rozepsal víc, než jsem měl v úmyslu... no teď už to mazat nebudu... holt u mobilních zařízení typu iPad / iPhone jde technologický pokrok vpřed stále rychle, kdežto u kompů už se ten nárůst zpomalil.