• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    klub zaměřenej jen na kvalitní piva z malých pivovarů (které nejsou ještě prodány mimo Cz) a hospůdky kde je točej...
    Mapa výrobně činných pivovarů České republiky https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1R5gVvFc4Czz085esg-Mwv8aE6rI&ll=49.77907106623459%2C15.530104250000022&z=8
    http://www.pividky.cz/fakulta.php
    http://www.pivovary.info/showpage.php?name=prehled
    rozbalit záhlaví
    H2O
    H2O --- ---
    JENDAVB: :) nenapsal si seznam kriterii, ktera piva smim pit ty kaspare
    majitel/sladek musi byt takovy makovy, volit presne tebou zvolene politicke strany, mit stejny nazor jako ty. A kdo tobe nevyhovuje, tak hura s nim na blacklist.

    ale vis co... tydle vase jedovaty poznamky zacinam brat jako pochvalu.
    Vy umite jen pomlouvat a jedine co mate, je ze mame 11 z Frydlantu... pff :)
    dat si na vas k obedu jedno maly toceny oroseny do skla ;-)
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    H2O: no jako bylo by asi dobrý si proklepnou komu sypu svoje prachy do kapsy aby to nebylo na konec třeba na volební kampan DSSS nebo ANO :-) Stačí google a 5 minut času ... Já jen narážím že hnědokošiláčctví a zmrdyzmus nám tady nerušene kvasí protože Pivním strejcům je to upln u prdele schovaj se někam za pěnu rebrandovaný 11 ...
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    DOCENT: no,tak až budeš znovu vařit,dej vědět, viď.Já si teď hodím saison a koketuju se sahti
    H2O
    H2O --- ---
    JENDAVB: Takze ty si nedas pivko v Cobolisu, nedasi si pivko ve Vinohradskym?
    Nez nekam pujdu na pivo nebo nekam pujdeme varit, tak krom dohody o kapacitach a o cene tak se jich mam zeptat jeste na jejich volebni prukaz? A jak je mam jeste prokadrovat prosimte?

    A co pivovary co cerpaji EU dotace oproti tem co dotace necerpaji, nesere te nahodou EU? A co pivovary co nemaji elektroauta, ale diesly, nejsi nahodou ekolog?
    Jedna vec je, kdyz nekdo podporuje protipravni organizaci, ale doprdele co dal do toho piva budeme tahat. Mam taky tisknout na etikety koho volim, aby to bylo ok?
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    AKICHITA: 8 dnů ... :) Dovedl bych si právě představit pivovárek, co pojede jen kveiky - 48 hodin kvašení, 2 dny ležení a šup s tím do sudu a hned na čep. A ani by nebylo ve sklepě chlazení, jen ohřev. Takhle od klávesnice to vypadá snadně ...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    H2O: jo prosím tě až budeš příště "vařit" ve frýdlantě tak se poplácej po zádech to že máme u kormidla bandu zmrdů k tomu si taky přilil vím dílem https://www.anobudelip.cz/...dii/podnikatel-chce-do-senatu.-lakat-bude-i-na-svuj-pivovar-28571.shtml
    H2O
    H2O --- ---
    DNF
    DNF --- ---
    ATELIER: ¯\_(ツ)_/¯ jak jsem psal, kdyz ti to nevadi ...
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    DOCENT: hele,kveik IPA ze Sibeerky byla z tanku docela zajímavá (ochutnávala jsem to po 8 dnech ležení),ale teď očekávej spíš sušší NEIPA.Kvasnice tam jsou VOSS, přeci jen se Sibeeria drží pořád při zemi.Ale pít se to dá slušně, to zas jo.
    Jinak ještě k těm drbům co jedou - Raven si ležák taky nechává vařit jinde a Láďa se s tím nijak netají, Jitka z Wild Creatures měla ukradnout celej pivovar i s technologií (proto si teďka postavila teda novej) a můj oblíbený BJCP Medojed jde dělat pro Zichovec.
    Všeobecně mi ale na morálním profilu lidi sejde a pokud mám s někým problém, kvůli jejich názorům či chování, mám vždycky možnsot dělat s někým jiným či vařit někde jinde.Pořád těch lidí tu je dost.
    H2O
    H2O --- ---
    DOCENT: zase polopravdy a lzi Degente
    IPA2 byla varena ve Frydlantu jednou, nas recept, my varili, vyfotili jsme se u Frydlantske varny, otagovali Frydlantsky pivovar. Cistokrevny letajici. Vse snadno dohledatelne i s casem u nas na FB ne IG. (fotili jsme se v den varky, pri pretahavani z CKT a pak u staceni. Nikdo nikdy netvrdil, ze IPA2 byla varena v Praze. Jen ty jsi proste Degent a veci prekrucujes.
    A zase s 11°, nikdy jsem te doprdele s otazkou neposlal (mel sem), ale jak jsem psal, akorat se to resilo ze mi uz si tam varit nemuzeme... ty proste chces z nejakych pro me nepochopitelnych duvodu jen pomlouvat a skodit.
    Zvlastni. Vetsinou jsem se mezi ostatnima pivovarnikama setkaval s pomoci a kamaradskym pristupem. Ale vzdy se najde nejaky zajizveny pitomec co chce pomoci polopravd jen skodit. Jen si ted natrefil, ze me uz nebavi ty tvy prekrucovani jen tak nechat.
    N_I
    N_I --- ---
    atelier je lidskej smějd...tomu by se vyplatilo do toho piva nachcat...ikdyz to je malo...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ATELIER: Lemtání piva stojí nad morálními hodnotami. A proto je celá ČR v podstatě něco jako výběh pro opice.
    DNF
    DNF --- ---
    ATELIER: Z principu muzes zavrit oci pred vsim, a klidne nakupovat cokoliv od kohokoliv, je to jen bysnys, a tam nema etika co delat, ze? ... Bullshit.

    A kdyz uz teda je to neci zivotni postoj, ok, je dobre ze to o sobe rekne, ostatni vedi na cem jsou. Ale at ho laskave ostatnim necpe jako ten spravnej. Nekteri chteji etiku na druhe strane, a je jedno jestli ta druha strana dela koupelny nebo vari pivo.
    NOIK
    NOIK --- ---
    ATELIER: no jasně, pivečko nade vše! ..ale že tobě šmakujou Vandasovy chcanky a podporuješ toho zmrda z Jinců to nikoho asi nepřekvapuje
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: Jj. Sibeeria. Dostali k dispozici od společnosti V. H. Humulus, která na Žatecku šlechtí chmel, experimentální NŠH20, NŠH90 a NŠH15 (snad jsem to nepoplet), tedy nové odrůdy pro svrchně kvašená piva, které mají základ v amerických popř. japonských chmelech. Pivo je pak vařeno z čerstvého hlávkového chmele. Ta 004 je pak ze Summit Cascade, což nová odrůda asi není, ale pěstovali ji u nás, tak je chuťově trochu jiná, než peletový import. Přišlo mi to jen zajímavé, protože další várky už asi hned tak nebudou. Chuťově jsou ta piva (subjektivně) jiná, ale bohužel nejsem takový znalec, abych dokázal říct, že je to třeba jen díky tomu chmelu, jakože to asi kvůli tomu chmelu je. Já nakonec skončil u té asi nejmíň experimentální 004, protože chutná nejvíc jako taková normální west coast ipa, což je pro šlechtitele zřejmě dobrá zpráva. :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: Aha, tak pokud je to doopravdy takto, tak se nějakému pošťuchování vůbec nedivím.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    SALAMAN: Zkusím to naposledy vysvětlit. Pivovar A. uvaří min. 60 hl várku svého originálního piva, co vaří roky. Pár vykuků si odkoupí část tohoto jejich piva (třeba 10 hl), nechá si to stočit do sudů či lahví (i na víckrát když má malou spotřebu), dovézt až před práh a pak to prodává jako svoje pivo. Větší podvod není. Andělská 11 nebo Ležák 1012 mnm prostě neexistují. To nemá s létajícím pivovarem vůbec nic společné. Je pro to termín PIVOBAL. Je to něco jako Patron od Gambrinusu. Může se stát, že pak všude bude Géčko pod super craftovými značkami.
    A ty hysterické výlevy o se tu objevily začali hashtagem "pivopraha" na IPA2, co byla vařena ve F. (podle orig. anděl. receptu - toto by se vešlo do kategorie Létající P., cajk!) Ale jít pak s tou lahví se vyfotit k jiné varně mi přišlo jako bizár a že to zaslouží malý políček (v rámci kamarádského pošťuchování). Ale jak začal kolotoč polopravd, optal jsem se na tu neexistující 11° no a jak to dopadlo už naštěstí nevidím ... ještě jednou se omlouvám všem co to museli číst, ale blacklist je blacklist, přísnost musí být!
    (při čekání na Boučkovo pivo se taky optejte, jestli je to normál Cvikov, výčepák řekne "jo jasně" a tak není důvod pak křičet na celou frontu "podvóóód". Ale když tě pošle za slušnou otázku do prdele, tak si koleduje minimálně o zlého smajlíka)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: Ale tohle je celkem běžný. Pokud jsi sládek z létajícího pivovaru, tak si to pivo na cizí technologii uvaříš párkrát a pak už tam nejezdíš vařit každou várku osobně. Necháš to dělat jejich sládka/podsládka.
    JAKOUBEK: To je Sibeeria?
    N_I
    N_I --- ---
    N_I: ještě k tomu vlastenci mi píše jeho spolužák...:)

    to bude taky parta...voe..:)

    reakce1: jezis

    reakce 2: muj bejval spoluzak....jedinej co dokazal nasrat uplne vsechny sladky v repu..pivo muze mit pitelny ale jinak bych se s nim nebavil...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Už to vypadá jako placená reklama, nicméně není tomu tak. Jen vznikají zajímavé kousky. Řada Evolution vařená s experimentálními nebo u nás neobvyklými chmely stojí zaochutnání. U mě se chytila 2 piva ze 4.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam