• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    popravde sem pochopil ten Zatec a unesco....ale ceska pivni kultura? si prave nejak nedokazu nic moc predstavit.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    OMNIHASH: Tak nemusí to bejt zrovna Mango Milkshake NEIPA s kokosem a výtažkem z opičích koulí. Těžko se dá konkurovat ležáku, kterej má nákupní cenu 9,- Kč za pivo. WTF? Jak to vůbec dokážou za tuhle cenu uvařit?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak aspoň je tu taková správná alkoholová upřímnost, a lidi, co jdou na pivo, vědí, že jdou na pivo, a ne hlásat pseudointelektuální hlody a opít se u toho jentak jakoby mimochodem. NEbylo moc směšnějších věcí, než když sem dělal na jednom zámečku uprahy, kde se pořádaly degustační večery, a já pozoroval vyndaný strejce na firemních parties, co se snažili sbalit svý sekretářky kecáním o jiskře a buketu ryzlinku, kterej drželi jak prase kost.


    SALAMAN: k tomu je taky nutný, aby ty pivovary prodávaly pivka v normálních cenovejch relacích. Že si v Horní Dolní kde je průměrnej plat dvacka čistýho nechtěj štamgasti ožírat hubu nějakou neipíčkou za sedm pětek za půllitr mě moc nepřekvapuje.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: urcite by neuskodila vetsi osveta, ale na to musi mit clovek velkou trpelivost, aby zvladl vyvracel hospodskejm argumenty z televiznich reklam a neurazil je pri tom. Parkrat jsem to zkusil a radsi uz chodim jen do hospod, kde se pivo da pit a na lokalni lokaly kaslu. Jak se rika: kazdemu, co jeho jest
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HAUSNUMERO: Souhlasím s tím, že se to zlepšuje. Bohužel pomalu - spousta hospod na vesnici má třeba v okolí skvělej pivovar, ale hospodskej je furt tlačenej brát chcanky s lepší marží. Každopádně obecně vnímám rozdíl mezi většíma městama a zapadlýma vesničkama. Tam ta pivní revoluce dojde imho až za dlouho.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: ja si tohodle pivniho hejtu vsimnul uz pred vic jak dvaceti lety a tenkrat bych ti dal za pravdu, ale na dnesni dobu uz mi to tak nesedi. Dost se toho zmenilo k lepsimu a spousty lidi uz si nerve branika z petky do hlavy jen kvuli tomu ze to maka. A stejne tak spousta pivovarskejch uz nechce varit co nejlevnejsi chcanky za nejvyssi snesitelnou marzi pro alkace. Jak si napsal neni to uz zdaleka tak cernobile a pozuruju ze kvalita pivni kultury stale stoupa.
    A taky si urcite nemyslis, ze vsichni belgicani chodej na pivo ve smokingu s motylkem a pri usrkavani lambiku vedou intelektualni rozhovor o genetice kvasnic. Levnej chlast je v urcitejch vrstvach popularni po celem svete a co jsem tak ochutnal, tak z tech levnejch eurobejru jsme u nas ve srovnani se svetem nadprumer.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HAUSNUMERO: Jednou jsem napsal, že mi nechutná Pilsner Urquell, pak že mi přijde soutěž Pivex pochybná a teď to s tim zápisem do UNESCO. Tyhle názory se u mě nemění spoustu let. Mnohem dřív, než jsem začal vařit pivo, ať už v pivovaru nebo předtím doma. Dělal jsem léta v několika hospodách i v pivovaru, jednu knajpu jsem i provozoval. A ač mám český ležák rád, tak si stojím za tím, že za rekordní spotřebou piva na hlavu v ČR stojí kombinace dostupnosti a zároveň směšné ceny. Troufám si tvrdit, že se běžný český konzument liší od toho belgického. Je mu jedno, co leje za chcanky, hlavně, ať je toho hodně a levněji, než voda. Neříkám, že je to černobílý. Dá se na to pohlížet i pozitivněji - čeští sládci učí vařit pivo v Japonsku, ŽPČ má opravdu světový ohlas a používaj ho i pivovary, co jsou starší, než naše pivo atp. Jen mě prostě vytáčí ta přehnaná hrdost na naše pivo, ta domněnka, že je nejlepší na světě a všichni by se z něho měli automaticky posadit na zadek. To, že každej chytrák rozumí pivu, automaticky neznamená, že je labužník. On je to většinou jen notorik. A sere mě, když vyhrávaj ceny pivovary, co používaj cukr, isoextrakt a HGB. Takový ceny potom pro mě maj nulovou relevanci, ať se marketingová oddělení snaží, jak chtějí.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: k diskuzi? Co tak ctu tvoje prispevky o pivu skrz ruzny diskuze na nyxu, tak mam pocit, ze se jedna spis o bonmoty a nediskutovatelny klise myslivcu, kteri vcera prestali navstevovat mlecnej bar a dali se na pivo. A abych ti nekrivdil, tak to zaclo az tim selfickem ve varne. A mam z toho pocit, ze si tenhle prisnej pivonazor ziskal az tam.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HAUSNUMERO: Co takhle nějakej argument k diskuzi?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: nevlezlo ti to umejvani hrncu v Uneticich trochu do palice?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Od kdy je alkoholismus hoden zápisu do seznamu UNESCO? Česká pivní kultura fakt nemá nic společnýho s belgickou pivní nebo s francouzskou vinnou kulturou.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: lol
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    .a vida , vsak na kole to lze projet a nezaseknout se u blbyho kozla kdesi. .;) 713 maj neco pro nasinec!))
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    TROJKA: Znam. Stravila jsem tam vejsku. Starej drak byl ale lepsi. Po rekonstrukci to i s pivama slo lehce niz. V Hradci je za me lepsi bejvalej Zakal, akt. Pivnice U Zlateho Grose.
    LBW
    LBW --- ---
    LBW: zpětně si říkám, že jsem tu prachy mohl utratit lépe :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DOCENT: když tam můžou bejt žabožrouti se svejma vinicema, už aby tam byla Plzeň a Žatec!
    LBW
    LBW --- ---
    CERMI_FOX: vsak to ma bejt uvnitr, ne?
    Ted na me FB vyplivnul Sibeeria tap takeover v Pivni nejistote ve ctvrtek...chjo :)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    Hradec Kralove , Batalion ,u naměsti, lahudkovy piva typu Ipa , Ale s vtipnymi nazvy , otevreno do cca trech rana. .doporucuju. .zna nekdo?
    N_I
    N_I --- ---
    CHOROBA: asi vic lidi nebylo cilovkou zda se..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam