• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Dělam teď web ve WP a includuju obsah přes Insert Page, udělal jsem si tak několik button menu, abych měl jejich zdroje na jednom místě a na desktopu se mi to normálně zobrazuje, ale na mobilu (Andorid, iPhone nemamú se mi menu nezobrazí, přitom v responsive mobile menu mam zašktrlý zašktrlý, aby se mi nic neschovávalo... když mam menu přímo ve stránce, tak je to ok, dělá to ten insert page... jo a stránky includuju ve free Elementoru. Nemůže to bejt tim, že ten Insert Page používám z WP widgetů a ne z Elementor widgetů? Dík moc.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Uz me omrzel page builder, ktery jsem pouzival zacal vyuzivat Elementor (driveji page builder nemel nahled coz me sralo posledni rok a neco).
    Na vetsinu veci mi staci free verze, ale proc si neusnadnit zivot a nezkusit si dynamicky nacitane hodnoty (nemam problem si nastavit cronjobs aby mi pripravoval prubezne nejaka data). Byl by zde nekdo ochotny spojit sili a poridit si Elementor Pro? Ja to nemam pro vydelecny ucely, je to na fotky, kecy o cestach a pivu.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CZEENDA: Ted jsem nasla v newsletru tohle, nemuze to byt tim?

Main query loop handling for block themes in 6.4 – Make WordPress Core
    https://gutenbergtimes.us1.list-manage.com/track/click?u=e3062ef0fb204dbbc2135b555&id=2d37be7d09&e=299279c648

Felix Arntz posted some changes you might want to double-check on in Main query loop handling for block themes in 6.4. In WordPress 6.4, a change has been applied to how the main query loop is being handled for block themes. For singular content, the output of block templates (e.g. single.html or page.html) will be automatically wrapped in the main query loop. This might have ramifications for how your theme works.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    CZEENDA: Funkce nevypada jako deprecated, ani ze by z core zmizela - https://developer.wordpress.org/reference/functions/is_page/, nebude fail nekde v tom “vsechny jsou v page.php”?
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    prostě mi přestala fungovat funkce is_page(), stalo se mi to u dvou webů, aktualizací na WP 6.4.1.
    Neví o tom někdo něco?

Jeden web má cca 30 podstránek... nevim jak je zobrazit, všechny jsou v page.php

HARDCABB: neznám Query Monitor, jak mi to pomůže?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    to je divny, zkus si nainstalovat Query Monitor a pak na frontu uvidis jaky sablony to nacita

ne ze by to resilo tvuj problem, ale misto podminek v ramci page.php (kam by WP rozhodne mel kouknout, pokud jde o post type page) muzes delat rovnou soubory typu page-novinky.php atd
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    Po aktualizaci WP ne 6.4.1 se mi na mé custom šabloně rozbilo (u dvou webů) podstránky.
    Měl sem je všechny v souboru page.php. Posílám ukázku kódu, který před aktualizací fungoval.
    Byly to vlastně jen podmínky.

if (is_page('novinky')) {

Stránka s novinkama
    }
    if (is_page('kontakty')) {

Stránka s kontakty
    }

Nefunguje "is_page" a ani if($_SERVER['REQUEST_URI'] == "novinky"){}

Nevíte co se změnilo ve WP?
    A teď koukám, že mi ten novej WP kouká na index.php a né page.php
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    Mám svůj custom template, soubory front-page.php, index.php(blog) a podstránky v page.php, single.php(detail postů) + pár custom post types. Jo a hodně ACF. Jak byste řešili přidání anglické mutace?

Můžu nějak vecpat do url /en ? Dá se to řešit bez pluginu? (nechci překlad, jen možnost naplnit přez ACF anglickou verzi)
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    čau, začínám s WP. vytvářim svoji šablonu, kde chci aby tam byla front-page.php a index.php(blog)
    nefungujou mi JS, napojuji je přez functions.php (zatím mi funguje jen bootstrap.min.js)
    mám tam knihovnu jQuery a menší skript js.js - ty mi nefungujou
    co je tam špatně?

jinak chci použít ACF a mám classic editor - to je vše, zatim žádný widget/další plugin

sakra, jak se sem vkládá php kód?
    je to v příloze

SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    No já s tim Elementorem asi hodně neumim. Zatim s ním mám tuhle zkušenost:

Co si objednám z Wishe (editor)

Co mi přijde domů (výsledná page)

To je potřeba někde na frontendu ručně loadovat nějaký styly, nebo proč to vypadá takhle úplně jinak?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    R_U_SIRIOUS: nevim jestli to umi wp defaultne nebo to delaji nektere sablony, ale dost casto jsem pracoval s prirazenym #page-id kdyz jsme potreboval zmenit nebo se to da asi vyresit vlastni fci na body https://developer.wordpress.org/reference/functions/body_class/
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CYBERWOLF: zkus tohle →

Internal links in posts and custom fields appear as /?page_id= - WPML
    https://wpml.org/forums/topic/internal-links-in-posts-and-custom-fields-appear-as-page_id/page/2/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    sobecky se cilene zeptam tady mistnich expertu a expertek nez zacnu googlit :)

existuje spolehlive fungujici plugin, kterej by dokazal exportovat nejakej post (predstavme si treba ze je to Page nebo nejaky CPT ktery ma u sebe nekolik [ACF] meta fieldu, ma v obsahu nejaky obrazky a ma i svuj featured image) z jednoho webu na druhej? tedy zrejme aby to vyexportovalo nejakej JSON/ZIP na jednom webu a ja to pak naimportoval jinde?

samozrejme si uvedomuju jaka todle musi bejt vrazda hlavne skrz prilozeny media a pouzity ID skrz konflikty, ale verim ze uz to nekdo dokazal rozlousknout.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    REFLEX: zalezi jakej konkretni formular, na obycejnej kontakt staci wpforms. chces teda poslat to ACF pro a licenci?

CYBERWOLF: minimalne Repeater u ACF je podle me absolutni game changer, muzes si vytvaret nekonecnej pocet zaznamu/radku, Flexible Content je pak bozi na jednoduchy "page buildery".
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    (resp. w3tc jeste dela par veci mimo .htacces, treba jejich reseni lazy-load je pomerne inspirativni, a naopak ukladani transients pro page cache do databaze pomerne odstrasujici..)
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    JUNIOR:
    ACF options page, kde si pani zada casy, ty se pak sosnou do promennych $start_time / $end_time...
    Jen si uprav ten kod dole, respektive custom fields call si tam dopis misto tech promennych... Melo by to makat
    // Utility conditional funtion for store open hours (returns boolean true when store is open)
    function is_store_open() {
        // Set Your shop time zone (http://php.net/manual/en/timezones.php)
        date_default_timezone_set('Europe/Paris');

// Below your shop time and dates settings
        $start_time = mktime('12', '00', '00', date('m'), date('d'), date('Y')); // 12:00:00
        $end_time   = mktime('22', '00', '00', date('m'), date('d'), date('Y')); // 22:00:00
        $now        = time(); // Current timestamp in seconds

return ( $now >= $start_time && $now <= $end_time ) ? true : false;
    }

// Disable purchases on closing shop time
    add_filter( 'woocommerce_variation_is_purchasable', 'disable_purchases_on_shop', 10, 2 );
    add_filter( 'woocommerce_is_purchasable', 'disable_purchases_on_shop', 10, 2 );
    function disable_purchases_on_shop( $purchasable, $product ) {
        // Disable purchases on closing shop time
        if( ! is_store_open() )
            $purchasable = false;

return $purchasable;
    }

// Cart and checkout validation
    add_action( 'woocommerce_check_cart_items', 'conditionally_allowing_checkout' );
    add_action( 'woocommerce_checkout_process', 'conditionally_allowing_checkout' );
    function conditionally_allowing_checkout() {
        if ( ! is_store_open() ) {
            // Store closed
            wc_add_notice( __("The Store is Closed… Purchases are allowed from 12:00 AM to 22:00 PM"), 'error' );
        }
    }

add_action( 'template_redirect', 'closing_shop_notice' );
    function closing_shop_notice(){
        if ( ! ( is_cart() || is_checkout() ) && ! is_store_open() ) {
            // Store closed notice
            wc_add_notice( __("The Store is Closed… Purchases are allowed from 12:00 AM to 22:00 PM"), 'notice' );
        }
    }
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    JUNIOR: Tak to rozsir napr. pomoci ACF nebo Carbon Fields, vytvor options page, kde bude moznost si zvolit cas od - do a aktivni a to zohledni do toho skriptu ve functions na zaklade danych podminek.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    APIN: vetsina sablon podporuje i fullwidth styly. co se tyce nejaky staticky grafiky nekde libovolne na strance, tak pro lamu asi nejlepsi pouzit nejakej page builder a nastavit si fixed background s paralax efektem na pozadi dany sekce (treba uprostred whatever). zadna veda

6 Best Drag and Drop WordPress Page Builders Compared (2020)
    https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/best-drag-and-drop-page-builders-for-wordpress/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: no to jo, ale velka cast tech veci jsou pribundlovane k sablone a jednak tam neni ta aktualizacni licence a i tak mam za to, ze se to nedoporucuje, pac sablona je odladena vzdy na nejakou verzi (treba page builderu apod) a i kdyz bych tu komponentu zaktualizoval "bokem" po zakoupeni licence extra, tak to nemusi fungovat dobre..

mi ted zacinaji blbnout weby z obdobi pred 2016 a proste ne kazdy ma ted rezervu na novy web. ale asi to zacnu pomalu komunikovat. od znameho grafika jsem slysel udiveni, ze jako web ma zivotnost 5 let..

-----
    jinak obecne zalezi na zadani, ne kazdy ma na uplne custom web, velka cast se dela bez grafika zakoupenim sablony s temahle pribundlovanyma blbostma a castecnym ohnutim vysledku v child..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    co si myslite o tom updatu jQuery ve WP?
    (WP 5.5 zrusil jQuery migrate 1.x skript, 5.6 uz ma jen nove verze vseho a v breznu chcou z core vyhodit migrate uplne)

me to zacina trosku desit, plno webu jsem prevzal a jsou tam ruzne klikacky (page builder, essential grid apod) a ty ted zacinaji nefungovat. 5.6 mi na par webech zpusobila to, ze kdyz se klikne na cokoliv na webu, otevre se fullscreen cerny overlay se zaviracim krizkem a to je vse, co navstevnik udela (toto se deje u sablon, ktere obsahujou swipebox).

nevim, jestli je schudne obeslat klienty s tim, ze se deje toto a je na case bud znovu nakoupit licence tech builderu a sablon, aby se daly zaktualizovat (pokud vubec aktualizace nejake maji), anebo si nechat udelat web znovu, pac sablona uz aktualizaci nema a obsah je natolik provazan s jejim prostredim, ze jen vymenit sablonu na jinou stacit nebude..

resite to tez nekdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam