úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
HAUSNUMERO
---
---
15:31:37 28.10.2019
1 odpověď
MATEJICEKKK
: neco takovyho?
https://www.bahnik.cz/mereni/hradici-ventil-blowtie-sada-bajonet/
ozkousene to nemam
MATEJICEKKK
---
---
9:03:32 28.10.2019
1 odpověď
Nemate nekdo odkaz na hotovy hradici zarizeni na lezeni v kegu? Nebo resil ste to nekdo? Neco jsem po netu nasel ale zajima me jestli se to da koupit uz hotove, moc se mi to nechce sestavovat. Co jsem nasel tak bylo ale za silenou palici
PENTAFEKTEK
---
---
11:32:40 24.10.2019
XBAHNO
: no, tak začneme skromně a uvidíme... já se orientuju jenom z vaření jídla a tam s tim rozhodně nešetřim, proto mi to přišlo jako dost málo
no, přidat můžem vždycky, ubrat už nejde
XBAHNO
---
---
18:23:26 23.10.2019
1 odpověď
+3
PENTAFEKTEK
: Znam jenom jako ochutnavac - nic moc. Ale 10 habaner na 25l je strasnej masakr, je to pivo, toho clovek nechce vypit decku, ale treba litr. A predstava 3/4 habanera s bublinkama me fakt desi - to sem prezil nagy(nekolik), trinidady(nekolik) i california reaper(jeden).
PENTAFEKTEK
---
---
17:31:07 23.10.2019
1 odpověď
HREBICK
: hmm.. my právě našli nějakej recept kde týpek dával na 15 litrů tři kusy a zdálo se nám to docela málo..
uff budem o tom ještě přemýšlet..já jich tam chtěl prdnout tak deset :D
HREBICK
---
---
16:07:14 23.10.2019
1 odpověď
+1
PENTAFEKTEK
: Kolega to zkoušel na cca 17L dával JEDNU a pak ještě do kvašení přidával PŮLKU. Pivo jsem ochutnával a pálilo tak docela akorát ale mě potom spíš pálila žáha.
PENTAFEKTEK
---
---
12:50:21 23.10.2019
1 odpověď
zdarec, máte někdo zkušenosti s chilli pivem?
chceme zkusit habanero pivo a nemáme nejmenší tušení kolik habanero papriček (a taky kdy je přidat) na 25 litrů piva..
nějaký recepty jsme samozřejmě našli, ale za radu z osobní zkušenosti bych byl rád
BAAL
---
---
10:11:03 11.10.2019
Kdyby tu byl nejaky zacatecnik, co byl stal o dvojitou kvasnou nadobu, zavarovaci hrnec Lidl a chladic tak se ozvete na cene se domluvime ja uz na to nemam cas a zabira mi to tu misto.
HELIUM
---
---
17:10:55 5.6.2019
jup, tak ho maji na skladě na twojbrowar.pl ..
díky, až navařím, dám vědět
NEVIEM
---
---
19:36:04 28.5.2019
+1
HELIUM
: mavaju na nexthop, od fermentum mobile /pl/, aktualne vypredane, sam sledujem, kedy sa naskladnia a kupim zasobu. inak rozhodne odporucam spominany obchod, top of cr/sr, dalej je urcite mozne na twojbrowar zohnat kveik
HELIUM
---
---
19:23:29 28.5.2019
1 odpověď
Kde shanite kvasnice? Pokukuju ze bych zkusel kveik, ale nemam tucha kde tyhle vysokoteplotni breberky sehnat
THEO_PHIL
---
---
10:02:23 17.8.2018
Mam tasku plnou peknejch pivnich lahvi. Ale je to na velkou zatku, na kterou nemam zatkovacku, nechcete nekdo? V Praze.
HAUSNUMERO
---
---
15:19:29 9.12.2017
+2
ZUZKAOU
: je tam v kontaktech telefon na Jandu, kdyz mu vysvetlis situaci, tak to urcite nejak vyresi
ZUZKAOU
---
---
14:38:56 9.12.2017
1 odpověď
HAUSNUMERO
: no právě že tam ještě nemaj kurzy na příští jaro :-(
HAUSNUMERO
---
---
14:07:37 9.12.2017
1 odpověď
+1
ZUZKAOU
: ok sorry dostala si odpoved na neco jinyho nez si se ptala :) zkus kouknout na stranky beeracademy.cz jestli by si z toho neco nevybrala
ZUZKAOU
---
---
13:57:14 9.12.2017
1 odpověď
HAUSNUMERO
: to je velmi nyxovská odpověd ;-)
HAUSNUMERO
---
---
13:50:11 9.12.2017
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: jestli vari lezaky, tak nebude mit problem uvarit stout i jiny piva bez kurzu. Staci mu recept z Pivařky.
ZUZKAOU
---
---
12:18:25 9.12.2017
1 odpověď
nevíte o někom, kdo by dělal kurzy pro domácí vaření piva, ale ne základy? Nevím - třeba stouty, nebo něco takového. Hledám dárek pro tátu. Vaří si vlastní verze světlých ležáků, takže vyloženě začátečnický kurz by úplně nepotěšil.
V Praze a okolí.
NEVIEM
---
---
15:24:12 2.12.2017
*hop spider* nemate niekto na predaj zbytocny hop spider?
TPA
---
---
14:10:00 7.11.2017
Prosím zkušenější o radu...
Uvařil jsem cca 27l silného polotmavého spodně kvašeného ležáku... ZAPOMĚL JSEM POŘÁDNĚ PROVZDUŠNIT... a přidal pěkně rehydrované kvasnice saflager w34/70 (2 balení), teplota při zakvašení cca 15°C a pak hned do lednice kde je teplota kolísá 9-7°C. Počáteční hustota cca 1073 nyní po 11 dnech už dva dny po sobě okolo 1045. Půjde to ještě dolů? Neměl bych lehce zvýšit teplotu?
Předem díky za rady.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam