• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
    rozbalit záhlaví
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    X_RATED_IDIOT: Někde píšou co to čerpadlo snese za teploty nebo jen tak pro jistotu?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: no kdybys to chtěl pustit přes ten hopspider, tak tohle stejně nemůžeš použít. Ten hs ti visí za hranu hrnce a je moc vysoko. A musel bys počkat až na těch 80° abys neupek čerpadlo. Prostě to tahám jak pytlik s čajem
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    X_RATED_IDIOT: Nevím jestli klarstein je klon zrovna brewzilly a jsoukompatibilní: https://www.bahnik.cz/brewzilla-whirpool-arm-p6545/
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    každopádně jsem to původně myslel tím husím krkem to pouštět přes hopspider, že by projelo pivo víc chmelem a zároveň zachytil nějaký ty kaly..
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    ani pro lepší promíchání chmele do whirpoolu?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Ale z hlediska vypuštění wh neni potřebnej, pokud máš hadici manifold a hopspider
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: aha, o tom jsem vůbec nevěděl, každopádně v základu to nebylo
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    Já myslel, že to má to zahnutý rameno na whirpool

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    V těchle hrncích děláš wh vařečkou
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: tenhle hrnec těžko, na wh potřebuješ, aby ti to šlo z boku u dna, tohle má labutí krk zeshora
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    X_RATED_IDIOT: To by snad nemělo vadit ne.. když to má zvládat i whirpool..
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: nezkoušel, nevim, co by ten kal z těch sraženejch bílkovin a podobně udělal s tim čerpadlem. Je tam toho na dně docela dost a protafloc dělá takový gumový krystalky, který by to mohly ucpat
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    X_RATED_IDIOT: Nezkoušel si třeba místo whirpoolu pustit čerpadlo zkrz hopspider?
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    X_RATED_IDIOT:
    sam sem zvedavy jakou to bude mit chut
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    XBAHNO: dá se koupit už zcukřenej výtažek z rejže, z kukuřice atd, tam používaj enzymy z ječmene. Jenže pak tam píšou, že obsahuje lepek a neni vhodnej pro celiaky. Hledám nějakou jednoduchou cestu, já to pro sebe nepotřebuju, ale sousedi mi dávaj bernardovky, tak jsem si řikal, že pokud to nebude nějaká extra pakárna, že bych jim malou várku uvařil. Ale zjišťuju, že jednak je to extrapakárna a jednak se těžko i jen přiblížim tomu bernardovi, nebo célii, který jsou dle mýho dost povedený. U toho žatce je to asi jediný, který mi z jejich produkce chutná
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    X_RATED_IDIOT: Enzymy budou fungovat i ty na obilí. Kukuřičný slad se dá doma zvládnout. Ale chicha fakt není pivo, hodně vzdálený příbuzný... S tím, že bez změření filtrovaného piva nevíš, s tím lze jen souhlasit. Měření stojí cca 500Kc...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    OHONEY: to je pivo něco jako zázvorový "pivo", nebo to pak bude opravdu mít chuťový vlastnosti piva?
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    XBAHNO:
    vcera prisly dve baleni aspergillus oryzae, tak jedno pujde na ryzove pivo
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    A hlavně pokud bych to i nějak vyfiltroval, nemám jak zjistit, jestli je to bezpečný
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    XBAHNO: jenže to doma asi nedám. Ale kukuřičnej, čirokovej, nebo rejžovej slad a enzymy na štěpení se taky blbě sháněj. Koukal jsem, že se dá (blbě) sehnat sladinovej koncentrát
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    X_RATED_IDIOT: Nezkousel, ale protoze v tom jsem interesovan, tak (krome silenosti typu pivo z ryze a kukurice) je jedina sance v dukladny, ale opravdu dukladny filtraci. Nabizi se moznost filtrovat hned mladinu, kvasinky v produktu nevadi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam