Tak VINOŘ:
http://lalina4.rajce.idnes.cz/2010_04_04_Vinor/
místo valem ztrácí na své magičnosti, odpoledka tam pribyly cedule s informacema - to je strašlivá epidemie tohecto... mor.
Zamořovat lesy cedulema... a s jednou věcí me teda ale fakticky nakrkli, to muselo spáchat leda nějaký obzvláště tupý hovado. Je to hned na prvních dvou fotkách.
taková nádherná fotogenická brána světla, mystika sama, něco jako oltář...artefakt překrásnej, a oni z toho udělali prachsporstej nosič cedulek, který ozřejmují (asi dementním) návštěvníkům lesa, jak je velikej bolševník... to by jeden brečel..
jinak k rybníčku jsem až nedošla, nechtela jsem si kazit dojem, jenom zdáli jsem viděla nějakou udesnou hradbu z kamení - kostek, to má být asi hráz rybníka? vypadalo to strasně i na dálku.
Cesta sama až k ohybu u pramene je takový jakoby úzký proužek divočiny. jakoby to byla nějaká expozice , ukázka středoevropského pralesa někde v botanické zahradě... sevřené příměstskou civilizací, která sem odevšad nakukuje je to takovej poslední ubohej zbyteček. Abych tam mohla zavést dětičky a říct jim: tak děti, takhle nějak dřív vypadaly divoké lesy, které se táhly na desítky kilometrů.... takové jsou ještě možná někde ve Švédsku....