• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    MISFIT
    MISFIT --- ---
    GOONER: Knížete to málem položilo .))
    GOONER
    GOONER --- ---
    Teď si tam Mach krásně podal knížete :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Machovi svobodní nabrali rychlost na vlně potápějící se ODS. Chtějí ji předstihnout | zpravy.ihned.cz - Politika
    http://zpravy.ihned.cz/...chod-z-eu-pad-ods?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GOONER: imho uz na nej narazili
    SWT
    SWT --- ---
    BONGI: To nevím, já jsem to zavnímal tak, že Mach bude seriózně a naplno pracovat v EU na tom, co půjde a bude mít nějaký rozumný potenciál nepromrhaného úsilí, zbylé prostředky (čas, peníze, kapacitu kanceláře Europoslance atp.) využije pro Svobodné v rámci ČR a v okamžiku, kdy by bylo místo v PČR tak EU přepustí náhradníkovi Svobodných a půjde se naplno věnovat ČR.
    Ale nejsem se stranou nijak spjat nad rámec příznivce, takže rozhodně to není citace a rozhodně je to můj dojem z toho, co Mach osobně na mé vlastní oči a uši řekl na jedné ze svých přednášek.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    Doporucil bych spise komunikovat pres internety. Osobne v kanalu reformy.cz na YT nevidim dlouhodobe zadny progress. Proc by tam nemohl sedet nekdo kdo bude otitulkovavat a pridavat nove debaty z EU parlamentu a ne jen farage. Doufam, ze p. mach se tam take projevi a v debatach bude slyset. Jen pripominka, jinak fandim.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FRONEMA: Ano dobra strategie - take povazuji verejny dopad za dulezitejsi a prospesnejsi, nez samotne ziskani funkce.
    MARYO
    MARYO --- ---
    Jojo. Myslim, že to byla dobrá volba.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MARYO: coz budou asi jen penize z republikoveho uctu, neco jeste platily kraje z krajskych penez.

Urcite se vedelo, ze tyhle volby budeme ciste ucetne v minusu, ale to byla myslenka se kterou jsme do toho sli. vyuzit maximalne tuhle dobu ktera je naklonena uspechu.
    GOONER
    GOONER --- ---
    BONGI: OK :)
    Na tom návrhu samozřejmě Mach nebude pracovat sám. Jeho první úkol je přesvědčit ostatní euroskeptické poslance, že něco takového má smysl.
    MARYO
    MARYO --- ---
    Na CT24 řikal mach 5 mega. A to ještě nebyl konec kampaně. Takže tak minimálně 5-6 mega.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GOONER: A ten link na rozhovor sem byl dan v dobe, kdy jsem psal dotaz.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GOONER: ne necetl jsem rozhovor, reagoval jsem na SWT a nebylo to tvrzeni, byl to dotaz. Navic si myslim, ze vypracovani zmeny smlouvy neni jednoducha zalezitost a bude chtit spoustu casu na koordinaci/sjednoceni nazoru na finalni navrh, expertiz, lobismu pro ziskani podpory atd --- tedy bude co delat a casu to nespolkne take malo.
    GOONER
    GOONER --- ---
    BONGI: četl jsi ten rozhovor nebo ti stačil titulek? Mach tam říká, že se chce pokusit s ostatními podobně smýšlejícími europoslanci prosadit změnu smlouvy, aby přistoupení k euru bylo dobrovolné. Taky hodlá hlasovat proti dalším "euronesmyslům". To, že odmítá jezdit do Bruselu na zasedání výborů a raději se bude věnovat své bývalé práci a domácím záležitostem beru spíš jako pozitivum.
    Samozřejmě, že zisk křesla v EP pomůže Svobodným dostat se do širšího povědomí, nicméně tvrzení, že to je jediný důvod proč Mach do EP kandidoval, je úplně mimo.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: já bych to tak viděl... (tím netvrdím, že tohle byl záměr Svobodných)
    BONGI
    BONGI --- ---
    SWT: Mam tomu rozumet tak, ze podstatne bylo zviditelnit SSO a ziskat pripadne dalsi zdroje na podporu lokalnich voleb. Prace EU poslance je druhotna a v podstate nepodstatna?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Svobodné bude víc slyšet, ale chci dál žít a pracovat v ČR, říká Mach - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...102818_domaci_jw#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    jo z účtu, ale strana to jistě zvěřejní oficiálně
    GOONER
    GOONER --- ---
    TOXICMAN: 4,5 mega? Tak to bych nečekal, tos vyšetl z toho účtu?
    Co se týče poměru peníze/hlasy, tak v tomto ohledu na tom určitě nejsmě špatně. Nicméně na Piráty stále nemáme. U nich to ale dělá jejich voličská základna, která se převážně rekrutuje z mladých uživatelů internetu. Obávám se, že pokud nezmění strategii, brzo narazí na její strop.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    GOONER: rychlým okem okolo 4,5milionu... na zisk to nevypadá, ale na druhou stranu Svobodní jsou jedni z nejefektivnějších v poměru hlas/výdaj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam