• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GILHAD: Ja jsem tu otazku stavela schvalne tak. Kdyby mi slo o prostej pruzkum mineni, muzu to dat do anket na nyxu. Tady to melo byt ciste z pohledu politiky. A politik kdyz neco resi, tak to resi skrz stat z pozice sily. A nebo to neresi vubec.
    (Samozrejme ten samej clovek si muze syndat klobouk politika a nasadit si nejakej jinej a treba radit lidem jak se oblikat ale o to v moji otazce neslo)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FRONEMA:
    SWT:
    Dovolim si priklad: Nelibi se mi, kdy starsi dama se oblekne do ruzovych minisaticek, chova se jako diblik a muzi ji fixiruji. Ale stavel bych se rozhodne proti zakonu predepisujicimu povolene obleceni pro ruzne vekove skupiny.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Jsem volic Svobodnych.
    Pred zakonem neni (az na detaily) rozdilu mezi muzem a zenou v pravech, ale stejne se nazyvaji ruzne.
    Me by se libilo, kdyby manzelstvi byl vyhrazeny nazev pro M+F a pro M+M, ci F+F, ci jine formy (viz Henlain) byly jine vyhrazene nazvy, ale stejna prava a povinnosti.
    (lidi se deli na muze a zeny. Vsichni lide maji stejna prava. Svazky se deli na manzelstvi, xyz,zyx. Vsechny svazky maji stejna prava.)

Co se tyce adopci, tak bych to bral tak, ze dite by mel dostat par, ktery mu zajisti nejlepsi podminky. Po tech dulezitejsich kriteriich (delka vztahu a bezproblemovost, zkusenosti s detmi, materialni zabezpeceni a tak) bych teprve bral M+F jako drobne plus, ktere v pripade rovnosti prevazi vahu. Duvod: povazuji rust kvalitni*) populace za dobry stav hodny podpory. Proto povazuji za lepsi davat za vzor M+F, ktery nejspis bude mit potomstvo. Potom F+F (protoze umele oplodneni, ci nemanzelsky darce po dohode) a az pak M+M, kde je to nejslozitejsi. Na druhou stranu povazuju svobodu za dulezitejsi, proto tohle kriterium az s dost nizkou prioritou.
    *) coz znamena, ze potlacovani nekvalitni bych nechal na prirodnim vyberu, ale pri adopci bych vybiral, kdo bude diteti vzorem. Kvalitni beru jako pracovite, slusne, schopne se o sebe postarat a tak podobne.
    TOM
    TOM --- ---
    někde na nyxu (myslím) jsem viděl odkaz na část předvolebního videa Mr. Babiše - kde říká, že by si dokázal představit Euro na 27,5 Kč
    netušíte někdo?
    SWT
    SWT --- ---
    FRONEMA: Jsem proti, ale nechci to prosazovat silou, ani prostřednictvím státu, protože to je moje soukromé proti.
    Proti nutně neznamená, že něco nesmí bejt. Nelíbí se mi něco, ale ostatní do "správného" postoje nechci nutit, ani nechci, aby je do něj nutil ani kdokoliv jinej.
    Všechny možnosti v anketě jsou buď "souhlasím", nebo "nesouhlasím a (státe) prosazuj to silově".
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    EDEN: Kajnšmenkte
    EDEN
    EDEN --- ---
    FRONEMA:
    FRONEMA: tam je tych moznosti viac ako je sympatizantov slobodnych dokopy na celom nyxe
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SWT: tak vzhledem k tomu, ze stat je arbitr, tak nemas nejakou jinou moznost ne? bud osvojeni z pozice statu dovolis nebo ne. bud souziti branis nebo ne.
    SWT
    SWT --- ---
    FRONEMA: Nevybral jsem si :)

Jsem proti adpoci i osvojení do jiné formy soužití než do (manželství)*, ale jsem proti tomu, aby tomu (stát)* bránil. Jsem příznivec svobodných.

* tím myslím jakoukoliv formu soužití M-F, kterou účastníci formují jako obvyklý rodinný vztah muže a ženy, ať už nějakou formální formu má nebo jde o soužití "na psí knížku"

* kdokoliv. Pokud by se našel nějaký argument, který by mě přesvědčil, že to dítěti neprospívá (zatím si to jenom myslím bez podložení argumenty, respektive nevím, jestli pobyt u starajícího se homosexuálního páru je horší než pobyt např. v děcáku), tak bych byl pro aktivní překážky.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    [SERVER ERROR]
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    [SERVER ERROR]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RUDOLF: nahlizeni do zdravotni dokumentace a pod. uz dnes vyresis jednim papirem s notarsky overenym podpisem..
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    RUDOLF: souhlasim, taky se mi ten pristup nelibi. Je treba nejdriv zarucit rovnost podminek vsech svazku nezavisle na pohlavi, pak teprve se snazit o odluku statu a instituce manzelstvi. Protoze zaridit rovnost pred zakonem je mnohem jednodussi a zaroven (podle me) o hodne potrebnejsi. Odluka by byla taky pekna, ale bude mnohem tezsi ji domyslet, prosadit a provest; proto je potreba nejdriv napravit nejhorsi nespravedlnost tim nejjednodusim zpusobem.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    WANAH: jen upozorním, že registrované partneství řeší i jiné věci než hospodářské. Např. nahlížení do zdravotní dokumentace apod. Tj. odpovědí jste defakto řekli, že ty lidi necháváte stejně ve štychu. Rozumím ideálu, ale registrovsné partnertví je v současné době rožíření svobod jednotlivců, právě ve věcích úředních.
    SWT
    SWT --- ---
    WANAH: Od začátku jsem to avizoval jako čistě osobní názor, který může obsahovat i prvky iracionality, daný tím, že některý věci prostě nějak cítím a nemají na to vliv rozumový argumenty, takže s ukončením diskuse samozřejmě souhlasím, už jsme dost OT od tématu klubu ;)
    WANAH
    WANAH --- ---
    SWT: Proto sem psal aby si nechal maželství stranou protože s tím co znamená rodina souvisí jen okrajově.

Zajímalo mě proč je platnější argument to co ti vyrostlo mezi nohama a ne schopnost se o rodinu starat atp. Odvozovat z biologie v rámci lidské společnosti nedává smysl a proto je tvůj postoj logicky nekonzistentní (netvrdím že nelegitimní). "nepřírodní" cestu početí musí volit stále víc heterosexuálních párů.

Ad slunce/měsíc : jakože zájem a cíl homosexuálního vztahu je úplně jiný než heterosexuálního?, jinak totiž takový příměr nedává smysl.

SWT: To možná bude ta potíž ono křesťanská indoktrinace se překonává těžko :), nicméně stačí jít ven a mluvit s lidma, zjistíš že to jak R.A.H. popisoval vztahy je slabý čajíček oproti tomu jak vztahy skutečně fungují.

Ale aby sme to uztavřeli krom svého osobního postoje jiný argument nemáš?
    SWT
    SWT --- ---
    ANDY_WARHOL: Myslel jsem to s tím snílkem tak, že mi některý modely přišly ... jak to jen říct ... sci-fi :))) Ne vážně, všechno to byla fantazie, byť někdy založená na některých modelech z historie i současnosti, ale některý věci jsem mu prostě fakt nežral, prostě už to bylo tak ulítlý že mi to nefungovalo ani v rámci universa tý knížky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SWT: tak vzhled k tomu ze psal scifi,tak to jiste byl snilek. a samozrejme to zasazoval do patricneho kontextu, jinak by to nefungovalo. je to proste beletrie, ne vedecka studie. ale prislo mi to zajimave, i kdyz ja sam jsem spise tradicni (v podstate mam velmi podobny pohled jako ty), ovsem zaroven respektuji to, ze to ostatni muzou videt jinak.
    SWT
    SWT --- ---
    ANDY_WARHOL: Čemu jsi neporozuměl v té části co píšu "pro mě" a "čistě osobní"? A ano, rodina je (opět pro mě) užší a širší, přičemž ta širší zahrnuje blízké i vzdálenější příbuzné (biologické i přiženěné). Nicméně asi je pochopitelné, že jsem mluvil o"jádru" rodiny spojené s pojmem "sňatek". Svý definice nikomu nevnucuju, jen jsem se snažil sdělit, že pro mě prostě rodina (jádro) je pouze M-F + potomci, a jen ty M a F mohou uzavřít manželství. A ani nepopírám, že by se mi líbilo, kdyby jiné typy vztahů (této kategorie "rodina-alike", kterou zde diskutujeme) lidi neměli potřebu navazovat/uzavírat. Pro jistotu vypichuji - "lidi neměli potřebu". Což vede k tomu, že samozřejmě budu mít tendenci preferovat takové právní úpravy, které toto pojmově oddělí, a nebudou žádné formě dávat lepší podmínky než rodině/manželství - stejný podmínky a jiný název by pro mě bylo akceptovatelné (tzn sice by mi to vnitřně vadilo, ale neměl bych potřebu to nějak řešit).
    Henlein je v tomhle směru podle mě občas dost ulítlej snílek, docela by mě zajímalo jestli si ventiloval nějaký svý vnitřní pnutí nebo jestli to byly jen intelektuální rozcvičky, nicméně nepopírám, že některé jeho modely by byly IMHO v kontextu odpovídajícího okolí funkční.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Tak se tady omlouvám za offtopic ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam