• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    EDEN
    EDEN --- ---
    ANDY_WARHOL: PAULMUADDIB: ano, to necitam prvy krat, ale nemyslim ze je to v konecnom dosledku relevantne, pretoze rozhodujuce je to ako sa strana javi ako celok. mozno je to nefer k tej mnohokrat deklarovanej mlciacej vacsine ale je to tak. nikde som necital ich vyjadrenia ze je hlupe a smiesne nahanat si volicov na zneuzivani hrozby islamu a definitivne to nema nic spolocne s filozofiou libertarianizmu, zato si ale mozem byt isty ze najdem nazory ich clenov o "islamskej hrozbe" a teorii mensieho zla, ale ved su to len nazory jednotlivcov haha... homosexuali? co na tom ze je defacto potlacanim obcianskych prav podmienovat pravo na vychovu dietata, alebo partnersky zvazok sexualnou orientaciou partnerov, nam do toho nic, ale ked si nejaky nas clen mysli ze by nemali homosi vychovavat deti je to len jeho nazor. ukrajina? tak nikto nevie kde je pravda, zeano... dolezite je ze urcite nie sme pravdolaskari to by ste si mali hlavne odniest ako poucenie z toho celeho, nie sme sice ani putinovci, ale nevadi nam ked nasi clenovia verejne predsa len akosi viac obhajuju putina (a pritom si strihnu nejaku tu demosku s komousmi) to nie je nasa vina ze nechodite na nase clenske forum a necitate tam masivne diskusie o ukrajinskych otazkach a ruskej agresii. ani radsej nezacnem temu pristahovalectva volneho pohybu pracovnej sily ci romsku otazku pretoze mam dost jasnu predstavu co by som si asi vypocul za rydzo libertarianske postoje ... teda aby som to zhrnul SSO je taka svojska populisticko libertarianska strana, veriaca v zasady libertarianizmu tam kde im to prinesie politicke body, nizsie dane, antieu agenda, obcas sa postavit chrbtom k hraniu hymny obcas doniest na demonstraciu vysavace a zapozovat s nimi to je vsetko fajn, ale ked A tak aj B, a tu akosi prestava byt problemom zasadovost deklarovana v popularnych otazkach a nastava nicnehovoriaca indiferentnost pripadne az pravy opak toho co mozno nazvat libertarianskym postojom... a to vazeni vam zlomi vaz
    PUPU: obavam sa ze si nezachytil pointu, to nie je o osobnom nesuhlase, to je o ideovej integrite. ked niekto deklaruje ze je libertarian ale pritom je ochotny diskriminovat skupinu na zaklade napriklad nabozenstva tak je hovno libertarian. kludne si majte nazory ake chcete ale potom nie je na mieste sa deklarovat za nieco co nie ste... nehovoriac o tom agresivnom pristupe my/vy tu v diskusii a az nenavisti v pripade ze si niekto dovoli co len pozriet sa nespravnym smerom
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: a tys tam v poslednich mesicich byl, ze mas tak zasvecene informace? :) Souhlasim jednoznacne s PUPU, situace na Ukrajine neni jednoznacna, propaganda bezi na plne obratky ze vsech stran a je potreba si zachovat zdravy odstup.
    PUPU
    PUPU --- ---
    EDEN: obavam se, ze Tvoje argumentace je dost podobna te Otavove. jsou tu lide (treba ja), kteri vyjadruji nazor, se kterym nesouhlasis. tim padem jsou vsichni Svobodni fasisti... pritom si tady nebo nekde pobliz muzeme v klidu probrat, proc si myslim, ze muslimska invaze do Evropy je smrtelne nebezpecna, na Ukrajine situace opravdu NENI jasna (ukrajinska armada==dobro, povstalci==Putinovo zlo) a tak dale. porad to ale bude jen diskuse s jednim clovekem, ktery Svobodne podporuje. a ano, uznavam - nejsem zrovna pratelsky, ale pokud na me dokazes vytahnout presvedcive argumenty, uznam, ze se mylim. to taky vsude nenajdes ;-)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    EDEN: "Každý náš člen". Pokud jsi člen, chodíš na stranické forum? Víš, jak se tam ty věci diskutují? Třeba k vyjádření k Ukrajině jsem sám namítal, že sice ty věty po několikahodinové diskuzi nad obsahem jedné věty jsou pravdivé, ale hrubě zjednodušené a pro publikum v podstatě strašně znějící.
    PUPU
    PUPU --- ---
    OTAVA: presne o tomhle mluvim. predseda Svobodnych vyjadri svuj nazor, ty s nim nesouhlasis a proto jsme tady vsichni fasisti. a prosim, s argumentaci typu 'kazdemu rozumnemu cloveku je prece jasne, ze...' jdi rovnou k Cibulkovi. tam najdes spoustu lidi, co maji taky jasno
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EDEN: vidis vic lidi tohohle typu, protoze se to hodi vytahovat prave ty extremni nazory na svetlo, ty senzacnejsi veci. jak v mediich tak od mistnich hateru. nebud liny a jdi ke korenu veci, do hloubky.. mozna budes prekvapen
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PUPU: Treba kdyz predseda Svobodnych papuskuje kremelskou propagandu.Pardon, svuj svobodny nazor.
    EDEN
    EDEN --- ---
    za seba to zhrniem z mojho pohladu a dost si pri tom kusem do jazyka. evidentne je ze uvazovanie typu "komu se nelibi muslimska invaze do evropy je ako hned fasista(?)" pekne smrdi hnedym, prirovnavanie resp. vytahovanie EU hlavneho to antikrista ku pomaly kazdej teme posobi az trapne a mina sa ucinkom, argument k prasacim hlavam ako mensiemu zlu nez... mi evokuje oblubene "v amerike zas lyncuju cernochov" a je to fail ako argumentacne tak aj ludsky. atmosfera navazania sa do kritiky sposobom aky tu v poslednej dobe vidim vytvara pekne jedovatu a odpudzujucu atmosferu. ked si k tomu priradim obraz zahranicnopolitickej orientacie ktora si sice nie je ista kde je na ukrajine pravda (velke wtf) ale hned v nazve clanku ubezpeci vahajucich ze slobodni nie su urcite ziadni pravdolaskari (no ale pritom nevadi ze chodia demonstrovat s komunistami) vytvara to mozaiku ktora teda mne pekny obraz nedava. argument kazdy nas clen ma svoj nazor moc neobstoji, pretoze vidim v poslednej dobe nazory len urciteho vyssie spomenuteho typu a vidim ich privela, pride mi ze slobodni v tychto otazkach urcite nie su moc libertariansky a cele sa to ubera dolu vodou
    PUPU
    PUPU --- ---
    KIW: omlouvam se za vyvolavani nevlidne atmosfery, ale pan Otava uz me tak nejak prirozene lidsky sere. vzdycky prijde, rekne 'podivejte, jaci jste vsichni debilove/fasisti/...' a v obdobi kolem voleb prida jeste 'a vas teda rozhodne volit nebudu'. pricemz debilove jsme kvuli tomu, ze Svobodni ci nektery jednotlivy clen vyjadri nazor, se kterym pan Otava nesouhlasi
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    GLADILAF: Pokud tě to zajímá, není nic snadnějšího, než se stát příznivcem, nebo členem. Já chodím na stranické fórum a můžu ti akorát říct, že tam jsou všechny možné názory a diskuze jsou mnohdy vypjatější a emotivnější, než na lecjakém "open" fóru, takže skutečně dělat si obrázek o Svobodných na základě článků, facebookových, nebo diskuzních komentů jednotlivých členů a příznivců dost dobře nejde.

Oproti tomu oficiální postoje jsou schvalované demokratickými procesy a jsou bernou mincí (i když kvůli nim často část členské a příznivecké základny skáče tři metry do stropu).
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KIW: Tak stranická barva je tamavě zelná, takže logicky jsme podobní anarchisté a lunatici jako Zelení, ale na rozdíl od sluníčkových zelených jsme mnohem více zatíženi na temnou stranu síly.

Ale jinak mi tu atmosféra připadá docela vstřícná, dokud sem nevleze nějaký troll jako Otava.

KIW
    KIW --- ---
    ANDY_WARHOL: Nevím, jak Otava, ale já z takových příspěvků taky nejsem úplně happy, vzhledem k tomu, jaký můžou dělat dojem. Nebavím se o případech, kdy někdo nějakou informaci kompletně převrátí vzhůru nohama, ale o těch, kde není až tak těžké dojít ke dvěma různým interpretacím – viz imho dole. A pak se do sebe všichni pustí jak psi.

A je to zase jenom můj mlhavý dojem, ale přijde mi, že u Svobodných a lidí kolem se takové situace stávají trochu často. Jenom tady nejsem schopný dodat konkrétní důkazy, protože takové věci moc neřeším. Člověk pracuje, nemá čas a prostě věří, že se program Svobodných na webu moc nezměnil :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KIW: ta strana nema stranickou linii, prave proto, ze jeji clenove vyznavaji svobodu. to sebbou ovsem nutne nese negativa toho, ze ne vzdy bude vyjadreni nekereho clena akuratni. imho ale porad vyhody prevazuji, byt s nekterymi vyroky take nesouhlasim.
    v zajmu korektni diskuze je ovsem nefer vkladat tem lidem do ust co nerekli
    KIW
    KIW --- ---
    ANDY_WARHOL: Jasně, jenom to tady člověka celkem praští do ksichtu. Ale netuším, jestli to napětí tady gradujete už třeba týden nebo prostě ve výchozím nastavení musíte všichni být evil :D

K věci: Pořád někdo zakopal prasečí hlavu, což není správné. Ale buď tím imho chtěl Steigerwald říct, než že je to prkotina, kterou není třeba řešit, nebo měl prostě nutkání všude tahat (pro zjednodušení) agendu Svobodných a působit docela trapně. Interpretace A mně nepřijde až tak přitažená za vlasy.

Taky mi ale přijdou vyjádření Svobodných jako strany všeobecně trochu zvláštně "detached", takže možná nejsem správná cílovka :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KIW: atmosfera demagogie veru prijemna neni. komentoval jsem nikoliv obsah dotycneho prisprvku, ale jeho interpretaci
    KIW
    KIW --- ---
    ANDY_WARHOL: Vyjádření pana Steigerwalda mně taky nepřijde úplně šťastné. To tahání EU dotací a zelené energie k imho úplně nesouvisejícímu problému vyznívá skoro až bizarně.

Máte tady vždycky takovou atmosféru? Vlezl jsem tady minulý týden, pak dneska a člověk aby se tady bál otevřít hubu, hned ho někdo seřve za nesouhlas.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    \o
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THETAN: jj vsichni ty arabasi a zidaci by meli tahnout odkud prisli, mas recht !
    THETAN
    THETAN --- ---
    OTAVA: mě to přijde jako originální nápad. Pochopitelně jako majitele pozemku by mě to štvalo kvůli znečištění - což jak dokládají mnohé fakta by pro arabáše problém být nemusel. Kolikrát jsou sousedské vztahy mnohem horší.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: reakce "hnědá gratulace a hajlíček" je argumentační faul a zmrdství nejvyššího kalibru... dříve míval alespoň nějakou úroveň, teď už jsi jenom trapný...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OTAVA: kde pise ze je to normalni ? neumis cesky ? kdyz napisu ze kradez je mensi zlo nez vrazda, budes taky tvrdit, ze pokladam kradez za normalni ? asi tezko vid... nebo u tebe bych se tomu nedivil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam