• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: ne nechtěli. Kdyby chtěli, tak nemuseli rusové nahánět lidi k "referendu", falšovat volební účast, volit v průhlednejch urnách nebo nahánět vlastní vojáky, aby volili místo místních.

Jinak jste fakt fascinující. Ta selektivní slepota, kdy vidíte vrahy z valštrýtu agenty sýajej za každou akcí na ukrajině a zároveň dokolečka tvrdíte, jak rusko nikam žádnou invazi nepodniklo je naprosto neuvěřitelná. Obzvlášť v případě, že i místní rusove pomalu neochotně přiznávaj, že v tom baťuška mohl mít prsty. Chápu, že EU je zlo a předpeklí a každej, kdo jde proti EU jde s náma, akorát se děsím, až si někdo u svobodnejc všimne dalších možnejch spojenců jako Irán a KLDR.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    DANYSEK: Prosím tě, přečti si to po sobě ještě jednou a pak si dej facku. Nechceš mi říct, jak by to jako měli udělat, když ty separatisty od začátku nastartovalo Rusko a podporuje je jak materiálně, tak vojensky? To jako měli ty volby odložit dokud zpět nedobudou Donbas? To jako myslíš vážně? A že v Rusku jsou volby nesvobodné ti nevadí? Ty výsledky jsou podle tebe legitimní? Navíc já zaslepeně nikomu nefandím, já jsem schopen přijímat fakta a nazírat na problém z různých úhlů. Obávám se však, že ty toho schopen nejsi. Jelikož mám přístup na forum Svobodných a viděl jsem výsledky té ankety o které se tu před časem hovořilo, tak vím, že většina z těch, co v té anketě hlasovali (včetně mě), zastává "proti"ruský či neutrální přístup. Jaké názory jsou schované pod neutrálním postojem je těžké definovat. Do nedávna jsem za takovou pozici považoval pozici Německa. Zde mám ale naprosto opačný pocit, přijde mi, že ti Svobodní, kteří se tu účastní diskuze, jsou velmi proruští.
    PUPU: V posledních svobodných volbách získala strana, která hlásala připojení k Rusku jen jednotky %.
    THETAN
    THETAN --- ---
    PUPU: pochopitelně chtěli...Rusko udělalo majtrštik, když místní Rusáky dokázalo přesvědčit, že pod ruskejma oligarchama bude lépe než pod těma v UK. Hra civilizace v přímém přenosu. Navíc jim v tom ty bandy nacionalistů z Kyjeva mlátící všechny co jsou pro Ruskou orientaci udělali medvědí službu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    THETAN: tak moment. Ty si fakt myslis, ze obyvatelstvo Krymu nechtelo pripojeni k Rusku? vzhledem k tomu, kolik tam zilo Rusu a jak to vypadalo tou dobou na Ukrajine? zapomen.

spis mi to pripada jako paralela k nasim Sudetum a nemeckym spoluobcanum. ti si take predstavovali 'zpet do Rise' tak, ze si Rise prijde k nim. osobne jsem presvedcen o tom, ze takovy (tj. nasilny) postup je neakceptovatelny, ale tvrdit zjevnou nepravdu - ze obyvatele ne a ne a nechteli - odmitam.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THETAN: Zeleni muzicci co tam vubec nebyli, neobsadili mistni parlament a rusti vojaci co vubec neopustili sve zakladny atd atd.
    THETAN
    THETAN --- ---
    THETAN: taak ted ještě ty samopaly u volebních uren a Krymští tataráci a můžeme pokračovat...
    THETAN
    THETAN --- ---
    Zdroj wiki ohledně pohledu Ruska na zde tolik koktané B. memorandum...
    Russia, however, argued that the Budapest memorandum does not apply to the 2014 Crimean crisis because separation of Crimea was driven by an internal political and social-economic crisis. Russia initially claimed it was never under obligation to force any part of Ukraine's civilian population to stay in Ukraine against its will.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PUPU: Jake, kurva, ma Rusko pravo na Ukrajinu ?
    Stejne tak jaky, kurva, ma EU nebo USA pravo na Akrajinu ?

Jediny pravo na Ukrajinu maji ukrajinci a ti ted meli volby z voleb vzesla vlada a plni prani ukrajincu tak jaky to ma prosim vztah k Rusku ?

Stejna logika by byla, kdyby u nas vyhrali treba komunisti a nemci by nam opet zabrali sudety a ty budes tvrdit ze se to dalo cekat a nemeli jsem ty Nemve moc srat.

PUPU
    PUPU --- ---
    DANYSEK: trochu v tom vyctu postradam ty veci kolem pristupovych pohovoru do EU. to neni ani ekonomicky, ani vojensky postup. to je fronta politicka - a jestli si nekdo myslel, ze si Rusko necha nas*at na hlavu takovymhle zpusobem, tak musel byt hodne naivni
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    DANYSEK: OMG to jako myslíš vážně? Prostě ignorován... A nenapadlo tě třeba, že to má své logické a naprosto pochopitelné důvody?
    BONGI: Souhlas. A navíc, Rusko rovněž provádělo ekonomické nátlaky. V tomto směru je to 1:1. Ale srovnávat ekonomické "nátlaky" s vojenskou intervencí vyžaduje notnou dávku ignorantství.
    BONGI
    BONGI --- ---
    DANYSEK: Fajn, ze jsi to rozepsal. Ano, vedel jsem, ze tam jsou i podminky ekonomickeho natlaku, jen jsem chtel, aby se konecne na tuhle problematiku zacalo divat i z teto stranky, kde prvenstvi slepice ci vejce jde jen tezko rozlisit. To neustale zminovani organizace Majdanu jako dilo zapadnich agentu uz bylo trapne a navic uz se pouziva i pro situace tady. :( Ano podstatny byl ekonomicky zajem ziskani velkeho trhu ( tim nepodcenuji i strategicke zajmy). Ekonomicky zajem mely vsechny strany a nasledne udalosti, ktere rozbourily Ukrajinu, pokud budeme akceptovat umely vznik, mohly byt iniciovany "agenty" obou stran..
    Nicmene porad rozlisuji vojensky zasah od ekonomickeho ovlivnovani. Mozna z hlediska zajmu zucastnenych stran jde jen o zvyklost pouzivat konkretni nastroj, mozna z hlediska smluv, jde i v pripade ekonomiky o prouseni, ale z hlediska vnimani postizenych obcanu, je vojensky zasah, vojenske vmesovani, to nejhorsi mozne - v podstate nedava alternativu.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: To je v pohodě, já ani nečekal, že budeš reagovat, když už máš po večerníčku...;)

A takhle pozdě by ti taky mohla prasknout žilka a to nechci mít na svědomí, přece jen v našem věku už se musíme šetřit...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Jinak se divím, že už dávno nejsou dobrovolnický jednotky SSO na západním slovensku hrdinně pomáhajcí bratrům v nouzi od fašistického jha Štĕpána Kotleby
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ajaj, dve idecka se mi podarilo zvednout k pulnocnim literarnim vykonum. hosi, nekdy priste.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a at je to cislo lepe uchopitelne, tak je to podobne, jako by se ve vysledcich celostatnich voleb v CR cilene ignoroval cely jeden kraj (Moravskoslezky, Jihomoravsky, Vysocina+Zlin v souctu apod, kombinovat muzes dle chuti)... :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WANTON: už sem se začínal bát, že na vrahy z valštrýtu nedojde.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: pokud se chceme skutecne seriozne bavit o nespokojenosti obyvatelstva (jako celku), pak posledni volby na Ukrajine rozhodne neprobehly na celem uzemi. Fakticky neni zohlednen nazor skoro 14% obyvatelstva Ukrajiny. Muzeme se dlouze prit o tom, jak moc by to celkovy vysledek ovlivnilo - kazdopadne jde o ne zrovna zanedbatelny pocet lidi, jejichz nazor byl... proste ignorovan.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Zapomněl jsi na nelegální odvolání legálně zvoleného prezidenta, neboli na ten puč...;) A to vůbec nezmiňuji kroky po nelegálním odvolání prezidenta. Když něco začne nelegálním jednáním, tak následné jednání to nelegální nemůže zlegalizovat. To odvolání je absolutně neplatné pořád. :) (Jenom tak pro zamyšlení, kdy skončí funkční období Janukoviče?)

Asi jsem ten tvůj příspěvek špatně pochopil:

1) Legální možnosti, jak odvolat prezidenta. Nevyužili.
    2) Nelegální možnosti, jak odvolat prezidenta tj. nelegální svržení prezidenta. Provedli.

Neboli historii píší vítězové. A někdo měl největší klacek. A Rusové to nebyli.

Prostě chceš vidět, jen co se ti hodí. Je to docela zklamání, když jsem si prolítnul tvé jiné příspěvky v jiných klubech, tak i když jsem nikde neviděl tvůj názor na EU, tak tě vidím jako docela pravicového... Skoro se ani nechce věřit, že TOP 09 má tak pravicového voliče...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BONGI: Budapestske memorandum bylo i ze strany EU poruseno. Ono ekonomicky aspekt memoranda se v tomto smeru rad prehliz a vytahuje se pouze jeho vojenska cast.

EU jej porusuje tim, ze se fakticky vymenuje ekonomicka pomoc regionu za podpis asociacni dohody s EU (a tim priklon k urcitemu stylu politiky). Jasne, muzeme se pravnicky prit o tom, ze EU sama o sobe primo na memorandu neparticipovala - ale clenske staty EU uz ano. Osobne tenhle rozsireny alibismus "to my ne, to oni" (protoze jiny subjekt, ktery "jen" znacne ovlivnuju) popravde moc neuznavam. EU by v dane veci mela respektovat memorandum zrovnatak - i kdyz jej primo nepodepisovala. Nerikam, ze Rusko je v tomhle smeru bez viny (urcite take tlaci sve ekonomicke zajmy), ale ona ani samotna Ukrajina v ekonomickem pohledu se nechovala ve sve historii po podpisu Budapestskeho memoranda vzdy zrovna koser (vzpomenme kauzy, kdy se na uzemi Ukrajiny "ztracel" transportovany plyn...). Ukrajina mela a ma nemale ekonomicke problemy (a je fuk, kde je jejich pricina - castecne za nimi stoji i ti, co jsou dnes "pro-zapadne" orientovani - dnesni reprezentanti Ukrajiny nejsou rozhodne lide, co by doted nejak trpeli...) a okolni mocnosti si toho vedome jsou - a je fuk, zda se bavime o EU ci Rusku. Ovlivnovani lokalni politiky podobnym ekonomickym natlakem (oni ty prachy potrebuji) je kazdopadne v rozporu s timto memorandem tez. A v dnesnim prostredi, kde ekonomika v civilizovanem svete hraje velmi zasadni roli bych tenhle aspekt vazne nepodcenoval. Muzem se maximalne hadat o tom, zda drive byla slepice ci vejce (Rusko ci EU) - ale to s penzem informaci, ktere jsou dostupne verejne bude velmi tezke rozklicovat :-) Mozna za par desitek let - jak uz tomu ostatne je zvykem v jinych "politicky citlivejsich" zalezitostech...

Budapestske memorandum take predevsim hovori o akci na pude OSN v momente, kdy se samotna Ukrajina stane obeti nejakeho utoku. Jsem si vedom postaveni Ruska v ramci OSN - kazdopadne opet jsme u toho, ze jine instituce (v ramci EU, USA) si osvojuji roli "byt papeztejsi nez papez" - a OSN se snazi nejakym zpusobem tak trosku obchazet (kdyz si tam nedokazou prosadit svuj nazor) - kdyz citi, ze si na pude OSN svou politiku neprosadi. Muzeme polemizovat o tom, jak moc je OSN bezzuba - ale v kontextu debaty o Budapestskem memorandu je jednoduse jasne dane, kdo je arbitrem. Asi se nebudeme prit, ze ani v jinych momentech pri uplatnovani politiky USA/EU v ramci celeho sveta je OSN casto tak trosku... ehm... cilene obchazena (coz one bezzubosti OSN jen napomaha...).

Proste to neni tak jednoznacne v tom smyslu, ze jen Rusko porusovalo nejaka dana pravidla hry. Aspon takhle to vnimam ja - bez ohledu na hrube propagandistickou retoriku nasich medii. Stejne, jako nam pred '89 znela z tlampacu pro-vychodni propaganda ted zni propaganda pro-zapadni. Co dela ta nase "zaslibena" velmoc je proste v pohode a slunickove uzasne, zatimco ta "druha" je puvodcem vseho zla na svete. Ale kybl sracek na hlave maji obe strany ;-)

Zminoval jsem ekonomiku - ale ve finale i ty sankce proti Rusku jsou takova velmi vtipna hricka. Zatimco Nemci si dusledne sve ekonomicke zajmy haji (a rozhodne nepodporuji ty sankce, ktere by vyrazne poskodily mistni podnikatele), Cesti politici bezhlave ve jmenu evropske jednoty berou to, co chteji okolni staty - casto ani nedokazou odhadnout dopady (s ohledem na mezinarodni provazanost). Co na tom, ze treba "agriculture" politika v ramci EU nase zemedelce nici (zatimco treba Frantici jsou vysmati), holt to prislo z Unie - tak to musi byt prece fajn... tohle je porad dokola to same. Drive jsme lezli do prdele Rusakum ve velkym, ted jsme se jen preorientovali na druhou stranu. A nemyslim si, ze by to bylo nutne - jsme sice mala zeme, ale pres to vsecko spatne mame myslim svetu co nabizet (v mnoha oblastech). Sankce ubiji predne ty mensi / stredni podnikatele - a fakt, ze tyhle mocenske hratky ve finale budu sponzorovat ze svych dani (aneb kdo zaplati ty slibovane kompenzace) me nadsenim zrovna nenaplnuje.

Asi jsem se rozepsal vic, nez jsem chtel - ale proste to sam vnimam jako znacne komplexni problem ;-) Ktery se historicky proste nabalil na zaklade mnoha zdanlivych drobnosti... aneb v duchu klasika: "stokrat nic umorilo vola". Osobne si myslim, ze EU by si mela v prvni rade urovnat sve vnitrni problemy (a ze jich ma) - a teprve pak resit, koho dalsiho do spolecenstvi pribrat. Navic v pripade Ukrajiny - jak uz jsem rekl - v podstate nucene...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: presne tak. lide byli nespokojeni, jejich stara vlada nepokoje neprezila, tak si zvolili novou a ta potvrdila, ze nyni je vse tak jak ma byt.
    tedka jeste zbyva vyresit problem blazniveho souseda, kterej tak nejak vyuzil situace a velmi podivnym, rekl bych ze primo prasackym zpusobem, zabral uzemi suverenniho statu. ale to je vec mezinarodni politky, sankci, debat a vyhruzek. zejo. ;0)
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano, z pohledu zastánce americké a EU politiky na Ukrajině je vše, tak jak má. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: fer, stejne je vsechno v poradku, tak jak ma.

Ukrajinský parlament definitivně schválil Jaceňukovu vládu - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/.../politika/ukrajinsky-parlament-definitivne-schvalil-jacenukovu-vladu-1142076
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Tahle odpověď mi bohatě stačí. Tolik ode mne k puči.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam