• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano, to že jsi starší než já a že jsi logicky začal s internety dříve než já, z tebe nedělá macho guru nyxu. Moje babička mi říkávala: "Mladý blbec, starý blbec.". Tvůj první příspěvek, který jsem tady od tebe viděl a kterým jsi reagoval na můj příspěvek, začal jen nesmyslné přeměřování čuráků. Chápu, že z nějakého důvodu pohrdáš Svobodnými a že nejspíše z tohoto důvodu reaguješ jak reaguješ, jestli je to ale důstojné chování člověka nad 30 a spíše blížící se 40 nechám na jiných.
    GOONER
    GOONER --- ---
    VYHULENY_UFO: tvoje poslední příspěvky jsou jen kupa hnoje, neobsahující jediný argument. Je hezké sledovat, jak už jen bezmocně kopeš kolem sebe. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: hmmm.. pan prechazi od bourani babovicek k upozornovani na svoji image, ze je lepsi nez ja a ze mas preci nadhled a nejaky UFO z liane bbs preci nemuze frajera z hoface rozhodit :P

proste panacek si myslel, ze ufo je nejakej mladas na kteryho by ses mohl vytahovat a vono hovno..

takze te pozadam, bez se dale venovat ospravedlnovani kradezi uzemi suverenich statu, to ti de lip :P
    WANTON
    WANTON --- ---
    GOONER: Vidíš to a mne to, co jsi napsal na třech řádcích, trvalo napsat na A4 níže. ;) Absolut souhlas.

A to jsem se tu zatím nedočetl, jaký mají diskutující a "diskutující" názor na nálety v Libyi a podporování islamistů zbraněmi v Sýrii. ;)
    PUPU
    PUPU --- ---
    OMNIHASH: tim myslis 'pripustit, ze osklive veci delaji i nasi kamaradi'?
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Když se chováš jako dítě, tak se nediv, že k tobě budu přistupovat jako k dítěti. Já nevím, určitě ti je přes třicet, spíše ke čtyřiceti, takže se divím, že máš takový chování zapotřebí.
    GOONER
    GOONER --- ---
    Mi přijde, že se tu furt točíme dokola. Kdo nezastává oficiální západní postoj, je tu nálepkován jako podporovatel Ruska. Přitom tu nikdo nehájí Putina, neomlouvá jeho jednání nebo nepopírá zločiny Rusů vůči Ukrajině. Jen se tu snažíme dát věci do kontextu a ukázat, že sami taky nemáme čisté ruce. Bohužel pro některé jedince je tu jednodušší hodit všecko na Rusko, než přijmout realitu. Asi je tak těžké si přiznat, že i euroamerická civilizace má svoje imperiální zájmy a že i přes proklamovaný boj za svobodu a demokracii ve světě jsou skutečné pohnutky pro konkrétní kroky často mnohem méně vznešené. Ano, stále je to ta nejlepší společnost, ve které jsme se mohli ocitnout, to ale neznamená, že ji musíme nekriticky přijímat a nevidět chyby, kterých se dopouští.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: o babovickach a vecernickach si mekotal uz neco vcera. ale jo, jeste ti chybi par levelu, ale naslapnuto mas dobre... jen zacit pouzivat vlastni hlavu a dat vypoved u svobodnych piratu...
    PUPU
    PUPU --- ---
    DOCKINEZ: pokud se podivas do komentaru ke zminovanemu clanku, najdes tam samotneho Mistra hned dvakrat. asi stejny oddil...
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: To jsem rád, že jsem ti udělal radost, bábovičky bych ti ničil nerad. :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PUPU: page design jak odkoukany od Laholy :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: Sorry, ale relativizovat čistý zmrdství typu genocida nehodlám. A upřímně doufám, že ani ty ne.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OMNIHASH: Ale jo, ještě to zkusím. ;)

Nemusíš být odborník na právo, aby jsi pochopil obsah UKR Ústavy. I chápu, že považuješ vojenskou "invazi" (uvozovky jsou zde proto, bo o invazi z hlediska mez. práva nejde, ale for the sake of argument píšu invazi, bo tam ruský vojáci jsou a došlo k obejití mez. práva Rusáky) za mnohem horší než uznání pučistů apod.

Situace je tedy taková, že na UKR je "občanská" válka, kdy na jedné straně stojí legitimně zvolený prezident a na druhé straně pučisti. Pučisti jsou podporováni USA a EU, prezident Rusy. Prezident utíká ze země. Poté se proti pučistům vzbouří část země, podporována a uznána za rebely Rusy (uznání rebelů jim dává pozici strany v mez. právu). Paradoxně ani jedna ze stran není stopro legitimní. Pučisti ani rebelové. Jedna strana je uznaná západem, druhá Ruskem. Obě uznání jsou ale přes čáru.

Když odhlídneš od toho, že je to UKR a Rusko, tak si představ, co by se stalo, kdyby např. na Portoriku provedli puč, pučisté by byli uznání zemí A, prezident Portorika by zdrhl na Floridu a USA by následně podporovali rebely, kteří se proti pučistům vzbouřily, stejně jako Rusáci dnes podporují rebely (Oni by tam USA spíše vlítli přímo, ale to pomíjím). Bral by to někdo tak strašně, jako se to bere dnes s Ruskem?

To je ta hysterie, která mně osobně nejvíce vadí.

Základem tedy je, kde udělali soudruzi z USA a EU chybu. :) Proto ta kritika Svobodných s postupem USA a EU při ukrajinské krizi. Já bych byl strašně rád, kdybych mohl být stopro pro kroky USA a EU v ukrajinské krizi, ale to nemohu, nemohu přehlížet porušení mez. práva těmito zeměmi (uznání pučistů je vměšování se do záležitostí cizí země z hlediska mez. práva.). Stejně jako nemohu přehlížet porušování mez. práva Rusáky (zde ale paradoxně porušování práva UKR na celistvost země, tedy proti právu na sebeurčení).

To nic nemění na tom, že jsem RÁD, že UKR bude součástí EU. Když v červenci UKR armáda v Donbasu vyhrávala, tak jsem si říkal, dobudou Donbas, situace se uklidní a bude to ok. Krym sice UKR ztratila a už ho nikdy nezíská zpět, ale zase taková ztráta to není. PAK bude moci nastat uklidnění. Jenže to se nestalo a v těch sračkách jsme pořád a řešení to nemá. HLAVNĚ řešení nelze nalézt jinak než jednáním, klasické silové řešení přes sankce (neboli předstupeň války dle mez. práva) ničemu nepomůže. Jestli ta ropa zlomí Rusku vaz, tak to bude zázrak, za který se modlím. Vůbec mi nevadí, když Rusko bude zahnáno zpět, kam patří. IMHO čím slabší Rusko, tím lépe pro svět.

Co je ale v diskusi šílené, je skutečnost, že být nekritickým podporovatelem jedné strany znamená, že člověk MUSÍ přehlížet porušování mez. práva právě tou stranou, kterou podporuje. Člověk může být pokrytec a marginalizovat porušení své strany a démonizovat porušení druhé strany, jestli je to rozumný postoj už je ale jiná.

Co Svobodní dělají je právě KRITICKÝ postoj k oběma stranám s tím, že nabádají ke krokům, které se liší od těch nynějších (nikdo už nemůže vrátit zpět, že USA a EU uznala pučisty). Jenže dnes už to není tak jednoduché, kroky jako sankce běží a aby bylo Rusko bez jeho PORÁŽKY v této "kvaziválce" ochotné ustoupit, musí se jim něco nabídnout. Co jim může EU a USA nabídnout?

Jestli ale Rusko udrží ekonomiku jakžtakž na nohou, nejsou demokracie, takže mají větší výdrž, tak bude Ukrajina rozdělená jako Podněstří apod. s tím, že každá ze stran bude uznávat jednu stranu. Pro mezinárodní mír (poprvé používám tenhle termín, neskutečný ::D) je to ale průser. Co vidím teď je bohužel situace bez východiska.

PUPU
    PUPU --- ---
    DOCKINEZ: to je uchvatny web, diky za odkaz
    PUPU
    PUPU --- ---
    OMNIHASH: 'ciste humanitarni duvody', rikas? a co treba 'nevyslovny utlak nemecky mluviciho obyvatelstva sidliciho v Sudetech ve tricatych letech'? ;-) nebo ty pohadky o nelidskych zlocinech ze soucasne Afriky... kdy je ovsem taktne zamlcovano, ze se techto cinu jaksi dopousteji obe strany, nikoliv jen ta, ktera se s 'nami' momentalne kamaradi. ja bych byl s temihle nazory radeji opatrnejsi.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PUPU: rikal nekdo "rusky agent"?

Michal Semín v Kremlu | Monarchiacatholica
    http://monarchiacatholica.blog.cz/1411/michal-semin-v-kremlu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Svobodní vyloučili Aleše Jelínka ze svých řad, starostou bude dál - Žatecký a lounský deník
    http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/jelinek_zatec_svobodni_vylouceni_20141203.html
    THETAN
    THETAN --- ---
    Tak jak je to s tim Srbskem? Bylo to humanitární nebo ne? :-)))
    THETAN
    THETAN --- ---
    Hmm a já se asi humanitárně poseru...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK: akorát soudnej svět opustil tyhle praktiky někdy před 80-50 rokama, a Rusko je užívá dodnes.

PUPU: upřímně, z morálního profilu kohokoliv, kdo otevřeně podporuje napadení suverénního státu z jinejch, než čistě humanitárních důvodů (tedy Třetí říše, ISIS apd.) je mi lehce nevolno. A je jedno, jestli to podniká NATO v Srbsku, nebo Rusko na Ukrajině. Pachatele i podporovatele budu mít ve stejný kategorii.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: no jestli narazis na USAky, ta ti maji aspon koule, ze jdou nejdriv do osn a do rady bezpecnosti nez podnikou nejake ty akce typu humanitarni bombardovani. akorat to rusko nejak zapomnelo, ze je 21.stoleti a ze normalni vyspely spolecnosti nejdrive komunikuji nez strili. nejsme nikde ve stredni africe.

WANTON: jo! ja vedel, ze se ozves! podarilo se! :P
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAREMHEB: Bohuzel cilena manipulace s vysledky voleb na Ukrajine neni nic noveho pod sluncem, prozapadne orientovane sily to uz v minulosti take udelaly ;-) Staci zalistovat novodobymi dejinami Ukrajiny. Rozhodne to neni dobra vizitka.

Separatisty nastartovaly predevsim politicke zmeny v Kyjeve v mesicich predchazejicim samotnym volbam a vseobecna retorika docasne dosazenych reprezentatu statu nasledujici za ne zrovna demokratickem prevzeti moci po realizovanem faktickem prevratu, kdy se politicke smerovani zeme obratilo jinam, nez sami na vychode asi chteli (a nutno poznamenat, ze protesty se omezovaly vicemene jen na hlavni mesto a rozhodne neslo o nejaky masovy projev narodu - dle nekterych pruzkumu mel euromajdan stezi polovicni podporu u obyvatelstva... kdy zhruba druha polovina byla proti) - a rozhodne nejde tvrdit, ze ta zmena lidi u kormidla byla zrovna cista a provedena v souladu s mistni legislativou. Samozrejme pak na vychode vyuzili vsech dostupnych prostredku k hajeni svych zajmu - to je... ehm... lidsky i vcelku prirozene.

(Ne)demokraticnost voleb v Rusku je argument zcela mimo misu. Bavime se o Ukrajine :-) Prorusky nejsem, ale narozdil od spousty zde diskutujicich ani ne fanaticky prozapadni. Rozhodne ale nelze tvrdit, ze je to pouze Rusko, kdo nekoho podporuje. To, ze to neni oficialne priznano samo o sobe nic neznamena.

VYHULENY_UFO: Ruske chovani jde bohuzel ospravedlnit chovanim jinych mocnosti na mezinarodnim poli v podobnych situacich ve vztahu k nejake mensine na uzemi cizich statu, Rusko neni zdaleka jedinou mocnosti, ktera se takto v nejakem "prihodnem" momente zachovala podobne :-) Nebo chces tvrdit, ze jeden muze a druhy ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam