DANYSEK: Poplatek je také forma zdanění. Navíc jsem ti dal názor těch, co tam tu bezprostřednost nemusí u definice mít. Většina tam tu bezprostřednost mít musí. Proboha, načti si to.
Poplatky nejsou dobrovolné, např ty nejběžnější soudní nebo správní poplatky jsou povinné.
Nemáš pravdu, sirotčí důchod ze sociálního platí všichni. Podobně podpora v těhotenství v nemocenském pojištění platí všichni.
Takže definici daně máme, definice daně cca poloviny právních teoretiků platí i na sociální pojištění. Seztimsmiř.
"Duchodovy system treba predpoklada, ze tu bude vic lidi v produktivnim veku nez tech, co maji na duchod - a to je jediny skutecny problem dnesniho systemu, ze se to zvrhava (kdy na vine je predevsim demograficky vyvoj)." Nízká porodnost je DŮSLEDKEM průběžného důchodového systému. Nepotřebuješ děti, aby jsi na stáří mohl žít důstojný život. Přitom děti byli jedinou formou zajištění na stáří tisíce let, jen u nás posledních 60 let již nejsou.
Hádání, vášnivá diskuse, nazvi si to jak chceš, tahle diskuse neaspiruje svou úrovní na korektní a slušnou diskusi, na to musí být dva. Dokud nepřijmeš skutečnost, že v právu na mne nestačíš a v ekonomii (velmi pravděpodobně) nestačíš, a nezačneš mít pokoru a soudnost, tak to skončí posíláním do prdele.
Nemohu za to, že ti tu musím vysvětlovat základy práva. :( Btw. kdybych měl reagovat na každou tvoji právnickou nepřesnost nebo nesmysl, tak moje příspěvky budou A4.