• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    COOLER
    COOLER --- ---
    WANTON: a smysl tvého počínání?

    najdi mi prosím tě to humanitární bombardování ve větě od Havla :)

    Jinak tedy dost slabota. Našel bych u něj daleko větší hříchy :)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    WANTON: Tak zrovna, ze Havel byl vzdycky devkar, to snad vedeli vsichni, to se snad nerikalo jen krestanskejch gymnaziich..
    WANTON
    WANTON --- ---
    Testneme zdejší pražskou kavárnu:

    Havel nepochopitelný zmrd. Vzpomeňme jen na pár jeho excesů:

    Amnestie 23 000 z 31 000 vězňů na svobodě
    Prezidenstký úřad- beru ho jen na jedno volební období
    Manželka je 10 měsíců po smrti a už se žení? U morální autority , nemorální.
    Idiotský lži typu nezaměstnanost nebude a bla bla bla
    Slovo humanitární a bombardování v jedné větě, to mohl zplodit jen ten dement
    Nebudu se dožadovat restitucí a hle Lucerna, Barandov...

    Na Hofylandu se našlo 7 kavárníků (7 minusek) a 14 rozumných lidí (14 plusek)...Tak vyjděte na světlo, kdo jste kdo...:)))
    COOLER
    COOLER --- ---
    Klaus: Němci dosáhli dominance, o niž marně usilovali ve válce - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...61010_domaci_aha#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    COOLER
    COOLER --- ---
    pánové, řešíte blbosti. o ty vobly přece vůbec nešlo
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZARREMGREGARROK: no ty dokola mluvis jen o Vaclavaku :) Tech 2,5% ja spocital na celou Ukrajinu pri zapocteni protestu na vice mestech. Nejsilnejsi byly v Kyjeve, ostatni uz bylo o dost slabsi - co do ucasti protestujicich. A zcela zamerne nepodleham konspiracnim teoriim typu ze ucast meli nekteri vlastne zaplacenou, ale vyvratit to nikdy nemuzes :) Ostatne jak probihaji protesty odboraru u nas... nalozis lidi do autobusu, prevezes... nejak je motivujes ;-)
    ZARREMGREGARROK: Vybiram si ja jedno misto, jednu konkretni udalost? Mimojine jsem psal, ze Poroshenko (dnesni prezident) byl ve stretu s Janukovicem (svrzeny prezident) jiz pred 11 lety, pricemz Poroshenko k sireni sveho nazoru vyuzival predevsim svoji vlastni televizi :) Jiste, vlastnictvi televizni stanice je na Ukrajine takova bezna vec... ;-) Jeden oligarcha radeji unii, druhy Rusaka. Ale oba oligarchove. Kdo je vic? ;-)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    DANYSEK: A ty si můžeš bodově vybrat jedno místo, které se ti hodí, a dle toho tvrdit, že obě revoluce nemají společné znaky?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    DANYSEK: Kde jsi vzal, že mluvím o jednom dni?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZARREMGREGARROK: Sametova revoluce neni jen Vaclavak jednoho dne, to je cely soubor udalosti. Nemuzes si bodove vytrhnout jedno misto a cas a na zaklade toho delat porovnavani a ucinit zaver "jde o totez". Nejde. At uz to vezmeme na pocet zainteresovanych lidi, kteri aktivni podporili zmenu, tak i z pohledu reakce vladni garnitury.

    PLANDAK: Ano, nejprve melo dojit k vyreseni krizove situace. Parlamentni volby nebyly nezbytne nutne - samotny parlament mel platny mandat jeste na nekolik let. Jasne, vzdycky se daji vymyslet klicky, jak se k predcasnym volbam dopracovat :) Ale v prostredi, kde dopredu vim, ze neprobehnou na celem uzemi tlacit jejich predcasne konani? Potizistum natruc?

    OSN je v tomhle smeru celkem bezzuba uz dyl - Rusko se celkem objektivne muze branit tim, ze to same provozuji zapadni zeme na uzemi jinych statu. Takove pusobeni USA+GB na uzemi Afghanistanu (OEF neni pod hlavickou OSN), nebo Francouzi (kteri take vsechny sve operace nemaji pod hlavickou OSN) - tezko pak muzou panove prijit na Rusaka a vycitat mu Krym, kde Rusak argumentuje podobne svymi zajmy - a o tom to cele je... :-) Zazdil to asi i pristup NATO v Jugoslavii - ktere take vojensky konalo bez posveceni OSN. Vsechny tyhle zdanlive pro nekoho spravne "drobnosti" okolo v ignoraci mezinarodniho spolecenstvi jen dnes nesou sve plody.

    Kolik lidi by z Moravy prijelo realne do Prahy volit? Kdyz by se jim tam roztahoval Polak. Premyslej... moc asi ne, co?
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANYSEK: Aha tady je problem :-D :-D :-D :-D Neni to neznalost,ale totalni hloupost. Muzes mi vysvetlit jak chces usporadat volby na VOJENSKY okupovanem uzemi nad kterym nemas kontrolu? Nebo tim chces naznacit ze meli byt bez voleb do doby nez ovladnou zabrane uzemi SILNEJSIM sousedem. A mimochodem zapomnel jsi ze se jeste nevolilo na okupovanem Krymu coz je porad podle OSN ukrajinske uzemi .)

    To stejne muzeme rict, ze volby budou jen v Praze a kdo chce z moravaku volit, at si nekam do Praglu dojede ano pokud by moravu okupovalo napriklad Polsko tak je to logicke reseni...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    DANYSEK: Koukám, že nezvládáš základní porozumnění psanému textu. Tak ještě jednou:

    Ty se oháníš tím, že "jen 2,5% populace" bylo na Majdanu.
    Já zmíním, že srovnatelné "jen 2% populace" bylo na Václaváku.
    Ty začneš porovnávat jabka s hruškama, když do toho zamotáš počet lidí, kteří se účastnili generální stávky v ČR.
    Já se tě zeptám, se kterou generální stávkou na Ukrajině, že to porovnáváš, jelikož vím, že byla ve stavu svolávání když policie zaútočila slzným plynem.
    A po tom, ty po mě požaduješ zdroj ke stávce na Ukrajině, když je důkazní břemeno na tobě vzhledem k tomu, že porovnáváš rozsah generální stávky v ČR s ... čím vlastně, když se nic srovnatelného neodehrálo?

    Pátrat po podkladech pro tvá tvrzení opravdu nebudu, když předvádíš takovéto argumentační fauly. To budeš muset dohledat sám.

    Následující konspirační blábol neřeším.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PLANDAK: a jak souvisi to, ze nejaky Zacharcenko neco nekde odmitnul. Mluvis tu o uzemne celistve Ukrajine, kterou reprezentuje Poroshenko a ten je tudiz vrcholove zodpovedny za to, ze volby mely probehnout na celem uzemi... ale holt se za kazdou cenu spechalo, tak se udela loutkove divadlo "jakoze volby" uprostred bojoveho stavu - kdy je uz dopredu jasne, ze cast obyvatel se proste nezucastni... zvlast kdyz je pak ten vysledek pro viteze vyhodnejsi, ze :)

    To stejne muzeme rict, ze volby budou jen v Praze a kdo chce z moravaku volit, at si nekam do Praglu dojede - a kdyz nedojede (a objektivnich duvodu vymyslis tisic+jeden), holt jeho smula. Opravdu zvlastni pristup k implementaci demokracie :)
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANYSEK: Ignorace vice jak 13% lidi uz je pomerne dost, nemyslis? oni je ignorovali? A ja si dotedka myslel ze Zacharcenko a spol. odmitli ukrajinske volby s tim ze to neni jejich stat protoze se citily samostatne a doufali v pripojeni k rusku. A mimochodem lzes, protoze i lide z Donbasu mohli volit, ale museli kvuli tomu na uzemi ovladanym UA armadou. Takze kdo muze za to ze nemohli volit? A kdo koho kam dosadil?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PLANDAK: fajn... uz se tesim, jak nespokojeni delnici vezmou osud opet do svych rukou treba i u nas ;-) I kdyz se soucasnou vladou to asi nehrozi, ta rozhazuje drzhubne o sto sest.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PLANDAK: Cituji z tvych odkazu: "Podle odhadu organizace OPORA nemohlo volit z 36 milionů oprávněných voličů až 5 milionů oprávněných voličů". Ignorace vice jak 13% lidi uz je pomerne dost, nemyslis? Asi jako kdybych ve volbach v CR skrtnul cely Moravskoslezky kraj a tvaril se, jak volby jsou hyper korektni a tech par procent lidi by prece nic nezmenilo, tak proc s nimi ztracet cas a utracet penize... ;-) Jde o principy, pokud se chces bavit o demokracii. No, hlavne, ze se rychle dosadili ti, co maji ten spravny nazor - co na tom, ze pri vyslyseni nazoru tech opomenutych 13% by ten mandat tak silny byt treba nemusel - ale mozna o to jde, vid... hlavne to je potreba nejak zaobalit, ze to je v poradku :)

    ZARREMGREGARROK: kdy byla na Ukrajine generalni stavka alespon v rozsahu te ceskoslovenske? :) Datum a zdroj informace, prosim. Naslednych boju na Majdanu se rozhodne neucastnilo ani tech zminenych 2,5%, ty protesty byly dlouho - a zpocatku se o nich u nas vlastne ani nemluvilo, nez se docenil jejich globalni vyznam... ;) Dalsi rozdil je v tom, ze politicka opozice se v CSSR v dobe protestu s vladni garniturou dohodla. A urcite neslo o zmenu ze dne na den, staci zapatrat uz 2-3 roky pred sametem, co se u nas delo (na CT behaval krasny porad - pred 25.lety, a muzes se ptat, proc jeho vysilani zasekli u data 30.6.1988...zatimco 50 let stare tydeniky se vysilaji dosud - urcite to nebude nedostatkem vysilaciho casu, kdyz se jine porady dokola opakuji...). Vysledkem tech "dohod" je asi i plne nevyporadani se s prikorim, ktere komunisticky rezim napachal, ale.. who cares :-)
    COOLER
    COOLER --- ---
    PLANDAK: přečti si ten článek, co jsem postoval. ušlechtilé zájmy o svobodě vynechme a sledujme osobní zájmy každé země. možná to bude dávat větší smysl.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    COOLER: samozrejme ze podporovali majdan, majdan vznikl kvuli nepodepsani asociacni dohody Janukovycem po natlaku(a prislibu penez) z ruska. Ale urcite ho nezacala EU ani USA. Ti ho zacali podporovat az po zacatku, a to je bezna politika podporit ty co maji stejne cile jak ty. Nebo se pletu? A dokonce i silne prorusky ex-prezident Klaus verejne rika ze majdan vznikl primarne z nespokojenosti obyvatel ukrajiny s vlastnim vedenim zeme. Nerozporuji ze tam byly obrovsky problemy jiz pred konfliktem, a i pred majdanem proti sobe stal vychod a zapad zeme coz je logicke vzhledem k tomu ze jsou uprostred mezi EU a RF.
    COOLER
    COOLER --- ---
    PLANDAK: to souhlasím, rusko agresor je. uznej, že agresor byla i USA a EU, které platili Majdan a rozpoutávali tím konflikt k prosazení svých zájmů
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    DANYSEK: A se kterou generální stávkou na Ukrajině, že porovnáváš tu sametovou?
    Třeba s tou, po které volali před tím, než se začalo na Majdanu vážně bojovat?
    COOLER
    COOLER --- ---
    něco k Ukrajině pro větší nadhled nad situací:

    George Friedman (Stratfor): "Europe - Destined for Conflict?" (Feb 3rd, 2015)
    https://www.youtube.com/watch?v=Sh3dp_AnlQI&feature=youtu.be&t=2690


    Český překlad zde:
    Střípky ze světa
    http://www.stripkyzesveta.cz/cz/media/1065/george-friedman-sanitarni-kordon-a-nemecke-rozcesti

    doufám, že je to pro Rusofoby a USAfoby dost relevantní zdroj :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam