• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: mimochodem, mas pravdu v tom, ze u Svobodnych pozoruji presne to, o cem jsem pred chvili mluvil. nekteri jsou schopni se spojit i s certem, pokud jim cert namluvi, ze je nepritelem jejich nepritele. viz Payne a jeho recneni na komunisticke seslosti. to se mi pochopitelne vubec nelibi a nenecham si to pro sebe. na druhou stranu - pokud hledame stranu neomylnych a bezvadnych, nutne skoncime vsichni u Babise nebo v jine sekte s Bohem v predsednickem kresilku
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: a jsi si jist, ze to neni jenom dojem? kdo chce psa bit atakdal?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Mne to pripada obracene: "EU je axiomaticky spatna, Rusko je proti EU, ja jsem taky proti EU, takze Rusko musi byt tim padem ten dobrej." (A k te oficialni podpore takove podobenstvi, ktere se netyka propagace konkretni myslenky, ale toho pristupu chytre horakyne: komunisti oficialne nepodporujou proces proti Horakovy, ale kdyz Semelova vykrikuje, ze si to ta svine zaslouzila, ozve se Strana stylem "no to bylo nestastne soudruzcino osobni vyjadreni - mrk mrk mrk, nerikame tak ani tak, ale my bychom to *zformulovali* mazaneji" - prave takto vnimam SSO vs. vubecneoficialnivyjadrenijenomclenu SSO: "my litujeme, ze to rekl takhle natvrdo - mrk mrk mrk, sice si to myslime taky, ale dokud je to nepopularni nazor, tak se teda distancujem; pohledte na nej na disidenta" (kauza predvolebni plakaty, treba). Timtez trpi do znacne miry i ODS, kde se taky placaj po zadech, jak prijeli obleceny-neobleceny a privezli dar-nedar, vyjadrivse se-nevyjadrivse se; ale takhle mazane to zrejme vypada jen zevnitr strany: navenek to pusobi jenom pitome).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: To by mě zajímalo, jakou máš reálnou alternativu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: ano, s myslenkou nebezpecnosti soucasne podoby Ruska souhlasim. na druhou stranu soucasnou podobu tzv. Zapadu vidim jako nebezpeci uplne stejne. na jedne strane chladna kalkulace a drsna sila, na druhe strane absurdne od zivota odtrzena byrokracie, upadek, povinne multikulti a politicka korektnost. nelibi se mi ani jedno a kvuli jednomu zlu fakt nehodlam prehlizet druhe, natoz abych se s nim spojoval
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Neni kazda obec Horni Dolni s populaci 10 lidi a 3 psi (a elektorat SSO, troufam si tvrdit, je spise mestsky). Namatkou z meho mesta, diskutovane kauzy: ma mesto dotovat verejnou dopravu a pokud, v jake mire? Jakym zpusobem je nejefektivnejsi resit svoz odpadu - ma to delat magistrat, mestska firma, ma se to soutezit, neco uplne jineho? Jakym zpusobem resit previs poptavky po parkovani nad nabidkou mist? Je vhodne regulovat zastavbu, reklamu, motorovy provoz v historickem centru, a pokud, jak? Jestli toto nejsou temata uzce spjata s otazkou, nakolik a jakym zpusobem ma/nema samosprava regulovat zivot obcana, jaka temata by sis predstavoval?

Nebo jinak: "my mame skvely myslenky, ale musime je prosadit shora, protoze zdola to volici nejsou s to docenit" jsem asi pochopil blbe.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Nevím jak poznat oficiální stanovisko. Faktem je, že za stranu vystupuje prorusky spousta lidí, aniž by se od toho strana nějak distancovala. U takto zásadního tématu očekávám, že pokud by s tím strana nebyla spokojena, zcela určitě by se od takových projevů oficiálně distancovala.

Co se týče tvého druhého dotazu - nemyslím si, že Rusko = zlo v obecné rovině. Avšak současné vedení Ruska považuji za extrémně nebezpečné a této rovnici se přibližuje.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: hmm... Svobodni oficialne podporuji Rusko? to jsem nejak nezaznamenal. neridis se doufam zasadou 'kdo neni nepritel meho nepritele, je muj nepritel'? nebo snad 'Rusko a Rusove jsou vtelene zlo a cokoliv reknou nebo udelaji je spatne'? oboji je dle meho hloupe
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: pockej, ja nerikam, ze u Svobodnych nemuzou byt kvalitni komunalni politici. rikam, ze na komunalni urovni nema vetsina jejich zasadnich myslenek tu silu. koho na urovni obecniho zastupitelstva pritahuje treba myslenka minimalniho statu? a naopak, jak na komunalni urovni prosazovat stat, co bude lidem co nejmene kecat do zivota?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Mám ten problém taky. Na druhou stranu budu stokrát radši se skřípěním zubů volit ODS než podporovatele Ruska. To je pro mě absolutní no-way.
    EDEN
    EDEN --- ---
    FRONEMA: mne tam zufalo chyba moznost "podporovatel slunickove frakce"
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Bez komunalnich politiku kde chces vzit lidi, ktery nejsou jen profesionalni zastupovaci lidu, nebo "a teraz si vas kupim vsetkych"? A komunal je v mnohym odraz "velky" politiky - proc v obcich ne, a ve state ano? A neni to trochu levny - odpust, ale v tom, co rikas, slysim "politiku zdola, jo jo jo, to je naprosto klicova soucast naseho programu - ale at ji dela nekdo jinej, to je na nas malo nobl: bud z niceho rovnou premiera, nebo nehrajem."
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: nojo... jenze Svobodni a obavam se ani zadna podobna strana nejsou delane na komunal. tam jejich myslenky nedava smysl prosazovat, at si Urza rika co chce.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Na urovni parlamentu taky nikoho takovyho nevidim (a teda za hlavni "uspech" veverek a sudruha koblihare povazuju zabetonovani tehle urovne vuci vstupu nekoho novyho - "meh, to zas bude nejakej dalsi radobyoligarcha snazici se nakoupit hlasy libivym programem"), v komunale je lip videt na konkretni lidi.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ESTEN: Asi tak. Za posledni rok-dva se z hodne vyhranene, lec do te doby pricetne strany stalo hnizdo kremlobotu, konspiratoru a obdobnych masiblu, a la Volte Pravy Blok Stranu Za Snadnou Odvolatelnost (etc ad nauseam). Jiste, vubec nic z toho neni oficialni stanovisko strany etc, ale stranu definuje jeji elektorat stejne tak, jako ji definuje jeji program.
    PUPU
    PUPU --- ---
    jenom takova hloupa otazka - a koho byste se tedy nestydeli volit? nerikam, ze Svobodni jsou dokonali, to teda ani omylem, ale pokud se rozhlizim po strane s podobnym programem a netrpici naprostou neviditelnosti, mam trochu problem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ESTEN: Přesně jako bych to psal já!!!
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    FRONEMA: to je těžký. Volil jsem je od vzniku strany, protože programem mi dodnes vyhovujou víc než jiné strany. Ale za poslední rok nebo dva jsem ztratil veškerou důvěru v jejich schopnost ty nejdůležitější části programu reálně obhájit a prosadit. Kromě toho je mi zle z postoje svobodnejch v otázce ukrajiny (s výjimkou bednáře, ale ten je evidentně v menšině, ne-li sám). A když k tomu připočtu naprostou mimóznost některých hlasitějších členů a neochotu nebo neschopnost strany s nimi něco dělat, bojím se, že by případný úspěch svobodných napáchal víc škod než užitku.

Kdybych je volil znovu, už bych se to styděl přiznat.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    vím že už tu ta anketa kdysi byla, ale s novým rokem je neaktuální...
    přimlouvala bych se k tomu ji slinkovat do zahlavi.
    btw to ze mam prava jsem do ted netusila...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---

Co se týče svobodných:

62 hlasy od 62 respondentů

PUPU
      PUPU --- ---
      COOLER: castecne souhlasim. Havel byl dle meho nazoru frajer, statecny a poctivy, ale porad take pochybujici a chybujici clovek. pro tuhle zemi toho udelal hodne. v mych ocich to s nim zacalo jit z kopce az v okamziku, kdy se zacal brat vazne. na druhou stranu tezko mu to mit za zle, tohle by dal malokdo. ovsem mnohem straslivejsi nez cokoliv, co Havel rekl nebo udelal, je particka, ktera si ho postavila na oltar, udelala z nej svateho a pak se pod timto symbolem jala pachat dobro. nemusite se mnou souhlasit, muzeme nad tim diskutovat, ale rekl bych, ze to nedava moc smysl.

Wantona beru jako automat na potencialne zajimave odkazy, do diskusi se nepoustim, protoze mam pocit, ze o ne ani nestoji. Otavu mam v /ignore, zjevne trolly ani nevnimam. je fakt, ze ve finane toho moc na rozumnou diskusi nezbyva ;-)
      WANTON
      WANTON --- ---
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam