• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Paraduin nevyhlásil stát platně, protože tam fyzicky nebyli a udělali to pouze jako recesistický blog přes ty internety.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    jinak Vitkovi se povedl majstrstyk jak Rika Petr - dokazal okopirat cizi myslenku ! Gratulueme !

Jak se stavi SSO ke kradezi ?

http://www.paraduin.nl/?p=173
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Hele, báby u přechodů nejsou mýtus, sám to vídám často. Ale argumentovat tím, co maj napsaný ve vyhlášce, co jsou povinný dělat atd. to je snad trochu mimo. Lidi k sobě maj bejt především slušný a slušnost je brát ohled na věk. Vyrostly za úplně jinýho provozu, s věkem se snižuje odhad vzdáleností a rychlosti, některý to maj v těch hlavách už trochu pomotaný - no a co? To maj sedět doma?
    Tohle nadávání na chodce mi přijde jak nějakej "chodcomat".
    BTW loni mi zezadu nabořili zánovní auto, páč pan řidič za mnou asi nepočítal s tím, že zastavím, když ten chlap s malym klukem stojí metr od silnice, nešlape na začátek přechodu, nemává na auto a evidentně jen čeká až se silnice uvolní.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ja ten program cetl a mnoho priznivcu, volicu a pravdepodobne i clenu ma naprosto opacne nazory nez jsou v programu. Takovy program je potom dobry tak akorat jako toaletni papir.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    COOLER: nečetl, ses zbláznil? kdo čte programy stran?
    COOLER
    COOLER --- ---
    DANCHEZ: hned po podpoře Ruska a zákazu Islámu. Že ty jsi ho nečetl? :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    btw. zruseni prednosti chodcu je v programu SVO?
    COOLER
    COOLER --- ---
    ATOMIKS: "....myšlenka o prázdné ulici a dvou zlovolných bábách na přechodu je jedním z nějčastějších mýtů (a přitom omylů) Svobodných"

cože? :D
    to jako že to je omyl a mýtus Svobodných? :D
    já už se nestačím divit, jaké všechny myšlenky a mýty jsou mi přisuzovány jen na základě toho, že si přeji menší korupci a spravedlivější přerozdělování :D
    tak jsem se tu za toho půl roku dozvěděl, že jsem anarchista, že podporuji Putina, že miluji Miloše Zemana a teď, že vyprávím o neexistujících bábách, co chtějí páchat zlo na řidičích :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: tak moment. ty tvrdis, ze se baby stojici a diskutujici u prechodu nevyskytuji? tak to bych si tedy dovolil nesouhlasit. vyskytuji a to dost casto. takovy chodec ovsem nedava najevo, ze chce prejit, takze pri spatreni podobneho diskusniho klubu pouze zvysuji pozornost, rozhodne nezastavuji.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    to mi připomělo:
    Jovem dá lição a motoristas que não respeitam as leis de trânsito | Mexican pedestrian
    https://www.youtube.com/watch?v=qOOkulufEgA
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANYSEK: já nic takového nepsal, nenutím řidiče změnit náhle rychlost jízdy, já ho nutím (řidiče, který mě musí vidět už deset metrů před přechodem) zastavit, protože stojíc již na přechodu mám právo přecházení přechodu dokončit. ty si pleteš neřízené střely a ukázněné chodce, které se dožadují realizace svého práva tím, že si zorganizují provoz u přechodu pro chodce.
    debata sem patří proto, že právě myšlenka o prázdné ulici a dvou zlovolných bábách na přechodu je jedním z nějčastějších mýtů (a přitom omylů) Svobodných. podobným mýtem je, že za každou regulací stojí EU .o) ...
    COOLER
    COOLER --- ---
    když se přechody řešily v parlamentu, došlo se k závěru, že v podstatě důležité je donutit řidiče a chodce používat oční kontakt a že oni už se nějak dohodnou. ostatně také kvůli tomu už nesmí být tmavá skla
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PUPU: Ano, ridic ma povinnost - ktera casto dodrzovana neni. Stejne, jako sve povinnosti casto nedodrzuji chodci - takove pouziti prechodu, nadchodu ci podchodu jen obtezuje atd :-) Ale chodec prece (zvlaste coby zranitelnejsi slozka) nemuze argumentovat tim, ze kdyz mu ridic nezastavi, tak se mu vrhne pod kola hrubou silou :) Tohle je typicka debata, kdy chodec zna sve prava, ale jiz ne sve povinnosti (zato povinnosti druhych zna dokonale). Inu, jsme v Ceske republice, predevsim dokonale vime, co maji delat druzi - ale nevime, co mame delat sami... :-)
    PUPU
    PUPU --- ---
    DANYSEK: ...a ridic ma povinnost mu umoznit prejiti, pokud da chodec najevo, ze chce prejit. oba mate castecne pravdu, IMHO. je to o vzajemne toleranci. a tim bych snad radeji tuto debatu ukoncil, nemam pocit, ze by to sem nejak zvlast patrilo
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ATOMIKS: ne, to pravo s ohledem na text nize fakt nema. Chodec nema zadne pravo ridice nutit nahle zmenit rychlost jizdy.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANYSEK: já nic takového nepsal a vůbec jsem nepoužil slovo "absolutní". má argumentace je vedena ve směru, že chodec na přechodu má právo si vynutit zastavení aut, aby mohl v klidu tento přechod přejít. stejně jako říkám, že toto právo chodce je často svobodně mytizováno jako "jedu po širokodaleko prázdné silnici a dvě baby mě naschvál zastaví". ptám se, zdali řidič tímto mýtem nevymluvá svou povinnost zastavit a umožnit jim v klidu ulici přejít. coby častý řidič říkám, že jsem schopen rozlišit paní stojící u přechodu a diskutující a paní stojící u přechodu s tím, že ten přechod hodlají použít.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ATOMIKS: ja pouze zminuji fakt, ze chodec nema absolutni pravo vstoupit na prechod kdykoliv se mu zamane, jak nize argumentuejs ty :) Je zrejme, ze ridic neni povinnen nahle (prudce) brzdit jen proto, aby ti umoznil prejit. K tvemu argumentu s jinymi evropskymi zememi - ono i chovani chodcu se lisi, jejich vyskyt v provozu nepripomina brownuv pohyb :-)
    I chodec jako ucastnik silnicniho provozu ma celou radu povinnosti - a co si budeme nalhavat - i chodci sve povinnosti vyplyvajici ze zakona take casto porusuji (nejen ridici jsou ti "zli" a chuderky chodci jsou ti, co trpi).
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANYSEK: já se nezastavuji bezdůvodně, já se zastavuji proto, abych zjistil, zdali řidiči v obou směrech o mě ví a nehodlají ohrozit můj život (třeba tím, že mi projedou deset centimetrů před pupkem nebo za prdelí, což vnímám jako výrazné ohrožení života). o bezhlavém skákání jsem nemluvil vůbec.
    a když už jsme u těch báb (důchodkyň, dam v ne nejmladších letech), tak je třeba vnímat, že se mohou na přechodu zadýchat, upadnout, zazmatkovat, zvlášť když kolem nich projíždí auta a nezastavují.
    COOLER
    COOLER --- ---
    GILHAD: to se mi běžněji stává, že na začátku přechodu stojí a kecají a i když jim člověk zastaví, nevidí ho a kecají dál. přejít totiž vůbec nechtějí :D

vrcholem ale co se mi stalo. na křižovatce chci odbočit doleva. v protisměru ale těsně před odbočkou stojí děda v žiguliku, vypadá to, že každou chvíli vyrazí. ruka na volantu, motor běží..... akorát vášnivě diskutuje s nějakym stojícím důchodcem na chodníku a mě si vůbec nevšímá. asi po minutě čekání to střihám doleva. děda v autě se hned rozloučí a nadává mi, co jsem to za debila, že má přednost on. málem mu ulítli ruce, jak mával :D

přesto si myslím, že na vině nejsou pravidla, ale dezorientovaní důchodci
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ATOMIKS: "Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy.
    Jakmile vstoupí chodec na přechod pro chodce nebo na vozovku, nesmí se tam bezdůvodně zastavovat nebo zdržovat."
    Ty nas maly demokrate... dovolil jsem si ted citovat demokraticky schvaleny zakon :-) Takze ona ta prednost skutecne absolutni neni - a pokud nekdo bezhlave skoci (byt na prechodu) pod auto, muze byt klidne vinikem i chodec. Kameru dnes vozi kdedko ;-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    GILHAD: 1) krásná ukázka moderního mýtu, opravdu hodně šířeného 2) když odmyslíme snové situace typu: "jedu, široko daleko nikdo, na přechodu dvě báby čekají, až se mi budou moct vrhnout pod auto", tak se dostaneme k faktu bezohlednosti českých řidičů, kteří nejsou ochotni respektovat právo přednosti chodců použít přechod, stejně jako nerespektují jejich právo, aby jim řidič nejezdil šedesátkou deset centimetrů za prdelí, stejně jako nerespektují povinnost neodstavit svůj vůz hned u (na) přechodu, aby měl chodec možnost se pořádně rozhlédnout 3) já dělám úplně to samé, co ty dvě báby - prostě si dopravu u přechodu zastavím, abych mohl přejít. důvodem je to, že chci bezpečně přejít přechod. nejsem auto, aby mi to odnesly jen plechy. 4) coby řidič zastavuji už pět metrů před přechodem s chodci a k němu dojíždím, aby chodci chápali mé úmysly, dále pouštím MHD vyjíždějící ze zastávky a směrovky na křižovatce zapínám tak, aby ostatní řidiči chápali mé úmysly a případně nemuseli na té křižovtace zpomalovat nebo dokonce čekat (to je dodávám k té zde zmíněné ekologické zátěži způsobené chodci, oni řidiči nejsou o nic lepší a vůbec si nic neusnadňují a autoregulace zde opravdu fungovat nemůže).
    jinak až si tu budete opět stěžovat na chodce, tak si předtím vyjmenujte všechny evropské země, kde chodci po přechodech nechodí, ale běhají. v tom zatím vnímám české unikum a jeho důvod určitě není na straně chodců.
    k bodu jedna dodávám, že tento mýtus už byl na nyxu rozebrán několikrát, vím o tom.

DANYSEK: jelikož je chodců více než řidičů a jsou více zranitelnější účastníci provozu, tak mají demokratické právo přenést těch kulových dvacet sekund na řidiče. se s tím smiř .o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam