• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    PLANDAK: vyjednat vyjimku
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    OTAVA: Cti : kdyz to nevyhovuje nam a mame neschopny politiky vyjednat podminku tak i kdyby to ostatnim 26ti zemim EU vyhovovalo tak se od toho ma upustit...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THETAN: Promin tvuj prispevek nedava logicky ani syntakticky smysl.
    THETAN
    THETAN --- ---
    OTAVA: Vůbec není důvod, aby se někam pořád muselo jezdit a tam prosazovat svojí agendu. Jednání má být iniciováno a dále fungovat na vzájemné výhodnosti ke konkrétní diskutované věci. Pokud to pro jednu stranu není výhodné, má se od toho odstoupit. Nevýhodnost nemůže být importována pod nálepkou kompromisu.
    BONGI
    BONGI --- ---
    No, ja to vidim tak, ze vedouci sili jak Remains tak Leavers v podstate zadny skutecny Brexit nechteli. Cameron vyhlasil referendum, aby ziskal volice svou demokraticnosti, Leavers chteli sjednotit pro svou podporu nespokojene volice, obe strany chteli tlacit na EU pro lepsi podminky ( kouknete, jak ten odchod skutecne hrozi) a vsichni si mysleli, ze k tomu realne nedojde.
    Jenze se jim to vymklo z rukou a oni ted nemaji v podstate zadny plan jak dal. Pro vnitrni volby je to zabijak pro obe strany - tedy jejich vedeni.
    Takze predpokladam, ze ruku v ruce s EU se bude hrat divadelko, strasit a protahovat cely proces do ztracena, az nakonec budou vsichni radi, ze se nic moc nezmeni.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THETAN: Mno vis, ale oni jezdi do "Brusele" vetsinou presvedcovat stejne politiky se stejnym poslanim akorat z jine zeme. To co privezou je kompromis pro 450 Mio lidi ktery reflektuje urcite narodni zajmy.

Uplne citim jak te z tehle predstavy ze se tam potkavaji zastupci narodnich statu a prosazuji svoji agendu boli cela prava pulka hlavy, protoze ti tam chybi ten vypaseny evropsky urednik.
    THETAN
    THETAN --- ---
    Vždycky se mi líbí, jak „politici“ jezdí z Brusele za účelem přesvědčit svoje voliče o nějakém tom nesmyslu nějakého nevoleného úředníka nebo bůhví koho .
    Pak třeba jezdí zpátky a zpytují svědomí, že nedokázali dostatečně „vysvětlit“, „přesvědčit“ své voliče a že je na tom potřeba dále pracovat. Nic o tom, že třeba to, co „vysvětlují“ je naprostá kravina nebo že to jde proti zájmům těch, co je volili, či proti zájmům většiny ve své zemi.
    Nepopírám, že komunikace by měla probíhat mezi politikem a voličem oboustranně. Politik je tu ale především od toho, aby reprezentoval zájmy občanů, dokázal je poslouchat a formulovat a prosadit to tam, kde může a ne vysvětloval jakési věci, o které nikdo nestojí či prosazoval nějaké cizí zájmy z jakýchkoli bohulibých důvodů. Najímal si na to PR agentury a platil pár pomatenců z neziskovek, kteří mu budou dělat souhlas veřejnosti. Společnost pak může nést plně důsledky rozhodnutí, učit se a v příští svobodné volbě rozhodnutí korigovat.

RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Koukám, že se teď do čela UK nikdo nehrne - a vůbec se nedivím. UK teď čeká neuvěřitelná spousta legislativní práce, která se realizovala v rámci EU;-) Tak good luck a jsem zvědavý jak se to vyvyne. Ale čekám nárust govermentu;-)

Imho bych od EU nečekal žádný zásadní podrazy, spíš UK ztratilo svoji váhu v EU, takže bude mít mnohem horší vyjednávací podmínky. Ale za to si může Cameron sám, když vyhásil referendum a nebyl schopen přesvědčit Brity. To je asi zásadní důvod současnýho ochladnutí EU vůči UK - že si představitelé UK využili EU pro politický bohe. Že představitelé Brexitu moc netuší, co vlastně teď bude dít mně vůbec nepřekvapuje. Furt můžou hrát na zlou EU, ale bez možnosti ji ovlivňovat, takže EU může být ještě větší nepřítel;-) Každopádně to voličům nevyřeší problémy, na nichž byla postavená Brexit kampaň.

A EU se spolu s Británií nejspíš rozpadne v následujících deseti letech. Jsem zvědavej na příští projekt evropské spolupráce. Nečekám že UK nějak padne, ty ekonomický dohody zůstanou - to by si všichni podřezávali pod sebou větev. Ale nečekal bych, že nastává zlaté období UK. Spíš postupnej pád na držku a postupný stavění na nohy.

Teď mně spíš zajímá co všechny rozjetý projekty a jak rychle se UK vzmuží a začne s procesem vystoupení. Ale nějaký resumé nás čeká až za pár let.
    COOLER
    COOLER --- ---
    WANTON: HAHA. Musim uznat, že Farage je fakt vtipnej :)

když jsem před lety přišel do EP a řekl jsem, že opustíme EU, tak jste se mi vysmáli. teď se nikdo nesmějete :)

Prosím, nechovejte se jako UKIP.
    Ano - dřív UKIP protestoval proti establishmentu, ted establishment protestuje proti UKIPU :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: odhaduji ze:
    We can never obtain peace in the outer world until we make peace with ourselves.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: co by na to řekl Dalajláma?
    WANTON
    WANTON --- ---
    Před chvílí v EU parlamentu:

Belgium: Nigel Farage speaks to the European Parliament
    https://www.youtube.com/watch?v=MlN9o3g-yuA
    WANTON
    WANTON --- ---
    "V žádném případě si nesmíte myslet, že my, pokud zavádíme v Evropě jistý proces pořádku, to děláme proto, abychom jednotlivým národům zkrátili život. Podle mého názoru se musí pojem svobody nějakého národa uvést do souladu se skutečnostmi, před kterými dnes stojíme, a s jednoduchými otázkami účelnosti. Tak jako v rodině nemůže mít jeden její člen právo rušit trvale svou sobeckostí její vnitřní mír, tak nemůže ani jednotlivý národ v Evropě mít natrvalo možnost stavět se proti všeobecnému procesu pořádku."
    Dr. Paul Joseph Goebbels
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    CROME: ano, cemu rikas svoboda ty?
    CROME
    CROME --- ---
    DANCHEZ: tomu ty rikas svoboda? lol
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: tak to je dobrý :) potěšil jsi mě
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANCHEZ: Ano, to se jmenuje zastupitelska demokracie a co jsi chtel rict?

Opet, chapu ze tady vsichni vecer pri 100w zarovce ctou Applebaumovou a podporuji rozpad USA na samostane suvereni staty a potom pokud mozno rozpad tech statu na mensi samostatne spravni celky, ale svet takhle proste nefunguje, se stim smir.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    Skotsko a Severní Irsko v referendu hlasovaly převážně pro setrvání Velké Británie v EU. Tento postoj zaznívá i v Evropském parlamentu. "Jsem hrdý na to, že jsem Skot. Jsem hrdý i na to, že jsem Evropan," uvedl Alyn Smith. "Nenechte v tom Skotsko!"
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OTAVA: tak obcane nikdy nepslouchaji vladu, ridi se zakony ktere vlada/parlament/senat uvedou v platnost.. a pak ji to ve volbach spocitaj
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANCHEZ: Jeste ze ted obcane UK nebudou muset poslouchat zadnou vladu. Oh, Wait!
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OTAVA: nizka cena za svobodu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam