Zdravim.
Super diskuse. Tady bych neco pridal. Od malicka mam takovy zvlastni sny. Vzdycky jednou za cas se mi zda sen, kterej je mnohem zivejsi, silnejsi a mnohem realnejsi nez normalni sny. Pokazdy, kdyz se tak stane, tak si ho zapamatuju tak silne, ze ho vidim pred ocima i treba nekolik let a mam ho silne ulozenej v hlave, tak dlouho dokud se mi nezda dalsi, kterej ho jakoby premaze. Za 27 let sem mel tehle snu tak 8-9. Posledni asi tak tri roky zpatky a jelikoz ty predchozi sem uz tak nejak zapomnel, tak jen nacrtnu tenhle, protoze me zajima co si o tom myslite.
Prvni cast snu je o tom, ze vsude po meste se prohani tornada a lidi v panice se snazi zachranit si zivoty. Ja se citim zdesenej a nevim co mam delat, tak sedim ve vane s brachou a kamaradem a zkrze otevreny dvere koupelny pozoruju zkazu.
V druhy casti uz nejsou lidi a nikdo jen ja v troskach mesta. Uz necitim strach ani paniku, ale spis klid a ocekavani. Pak se podivam na nebe a vidim jak se k planete priblizuje jina, leti primo a je jasne, ze se srazi s tou nasi. Ja si uvedomim, ze to je konec a uz jen odevzdane cekam.
Kdyz se priblizi, ze uz je ohromna na obloze, tak najednou vidim, ze tvary a barvy jsou mi odnekud zname a pak mi dojde, ze to je zeme. Nova, cista, neposkvrnena a ze se ocividne nesrazime, protoze nase stara planeta se najednou odpoutava ze sve obezne drahy a zacina mizet do vesmiru. V tu chvili mi dojde, ze to neni konec, ale novy zacatek a citim stesti a radost a reknu si, ze je vlastne ta nova planeta tak blizko, ze bych mohl zkusit prezkocit.
Rozbehnu se zkocim a letim skrze temnotu vstric nove zemi. Mam strach se nadechnout, protoze kolem me je jen temnota vesmiru. Dopadnu na novou planetu doprostred krasne zelene travy. Porad mam strach se nadechnout. Nakonec, kdyz uz me pali v plicich, tak se zluboka nadechnu a na kratoucky okamzik citim naprosto cisty, nezkazeny panensky vzduch. Uvedomim si, ze sem prvni clovek na naprosto ciste Zemi a pak sem se probral..
Omlouvam se za pravopisne chyby, moje Cestina je hrozna.
Pokud by ste nekdo vedel o nejakym dobrym snari, tak bych byl rad. Fakt me sny bavi a rad bych jim porozumnel trochu vic.