• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IMIVidění budoucnosti ve snech
    Máte zkušenosti někdo z viděním budoucnosti ve snech. Nemyslím tím déjà vu, ale konkrétní sny, které vám odhalily částečně budoucnost. Mám mnohé zkušenosti, ale hledám další lidi, kteří touto vlastností oplývají.
    rozbalit záhlaví
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FARRAH: tahle diskuse je trochu mimo tohle auditko :)
    ale budiž, "z pohledu jednoty není nic špatně" tahle věta je totální blud a to ať se na ni díváš z jakéhokoliv systému
    "sen je součástí jednoty" pro mě ne, ale tady bych potřeboval vědět co je pro tebe jednota, jak ji definuješ, protože každej má trochu jiné pojetí :)
    "Jinak není na tobě ani na mě se probudit" s tím teda totálně nesouhlasím, probudit se máš a je to na tobě ;)
    Já není definováno jen egem. Tudíž ego není nějakou postavou snu...
    Nesní někdo jiný...
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    KUKIDE: a jak to tedy vidíš, s čím konkrétně nesouhlasíš? :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FARRAH: s tím bych si dovolil nesouhlasit :)
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    CHORBON: z pohledu jednoty není nic špatně i dualita byť sen je součástí jednoty. Jinak není na tobě ani na mně (tedy na našem egu, které nás identifikuje jako "já") se probudit, ego je jen jedna z postav snu, ten kdo sní je někdo úplně jiný. ;)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    FARRAH: no asi ti nebudu odpovidat protoze otazka(akce)>odpoved(reakce)=dualita a to je asi spatne ne? nebo to se snad radsi probudim ze snu a nebo se probudis ty a vsichni umrem?
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    KUKIDE: vědomá si toho jsem jen částečně - na určité úrovni "vím" že to tak je, něco uvnitř s tím rezonuje, ale já jsem pořád egoušek žijící v dualitě a tak tahle moje část tu představu neumí uchopit a je to pro ní nedosažitelné. A ano naprostý souhlas že dualita je součást jednoty, jednota obsahuje vše nic nevylučuje tedy ani dualitu.
    Mně se líbí přirovnání duality a jednoty ke snu (i když mám jistě velké mezery)....představa že se člověku zdá sen ve kterém je mnoho postav a ty dělají různé věci a dokonce i věří že existují a že jednají samostatně a nedokážou si představit, že ve skutečnosti neexistují....ale existují jen po dobu kdy ten kdo sní spí........tedy ten spící je jednotou a veškeré dění ve snu je dualita.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FARRAH: :) a seš si opravdu toho vědomá? Myslím té přítomnosti, protože každá myšlenka mění celou přítomnost... a mimochodem jednota je taky dualita
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    CHORBON: Říkáš mi co mám dělat, protože s mými výroky nesouhlasíš a máš pocit že na tebe útočím?
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    FARRAH: no vidis take nehledej budoucnoust ve snech a v osudu, je jen pritomnost ktera ale vidi do minulosti, napriklad kdyz koukas dalekohledem na hvezdu ktera je kotel svetelnych let daleko a pritom uz neexistuje....
    kazdopadne neresim ze je bila a cerna ale bila je nejsvetlejsi odstin cerny... ja nepreferujuju nejakou dualitu uz to slovo je mi odporny, muze byt treba 1000 akci a jedna reakce, ale rikam ti ze fungovat to tu bude jen kdyz bude rovnovaha a to se ted moc nedari
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: no ono s tou jednotou se to má ještě tak že neexistuje čas - tudíž není budoucnost a tudíž není co by se mohlo stát, stejně tak není minulost je jen přítomný okamžik......tedy dá se to chápat tak že vzpomínka se myšlenka která se objevuje nyní, představa budoucnosti je také myšlenka která se objevuje nyní vše je jen nyní nic jiného neexistuje ...znova a znova jen přítomnost. Tak že z tohoto pohledu jednoty asi budoucnost předvídat nelze protože je jen nyní ale to už jsme fak hooodně metafizičtí.:)
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    CHORBON: přečetla sice neříkáš že je něco oddělené, ale pokud uvažuješ o věcech že je něco špatně automaticky si v duálním systému myšlení dobré/špatné světlo/tma akce/reakce. A dualita je o oddělenosti už z principu dobré není totéž co špatné světlo není totéž co tma akce není totéž co reakce ty nejsi totéž co ostatní lidé. Zákon příčiny a následku je zákon duálního světa - což je to o čem ty mluvíš - něco se stane a to ovlivní něco jiného příčina/následek=dualita
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    FARRAH: precetla jsis tu posledni vetu? vsechno na vsechno pusobi treba gravitace na svetlo ktrere pak sviti do zatacky nebo jedinec ovladne dav vse je spojene
    nikdy jsem nerekl ze je neco oddelene ale neco jako rovnovaha musi fungovat, nemuzes jen brat ale taky nemuzes jen davat....
    a taky jsem tam psal ze kdyz udelas neco spatne tak se to nemusi vratit tobe ale nekomu jinemu a ne ze co vysles vrati se ti zpet...
    sny mohou byt to co jsi pres den zazila nebo to na co jsi pres den myslela kazdopadne je pak treba dejavu ale to jina stranka
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    FARRAH: možná, že ani ne. Já bych řekl, že schopnost snít o něčem, co se teprve stane (z obou úhlů pohledu) je schopnost.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    KALIPH: souhlasím.......i když musím říct, že dík regresím jsem se dostala někdy do úžasných životů s hlubokými spirituálními zížitky a vhledy stejně si nejsem jistá že jsem to byla já, mí předci nebo dokonce jen nějaký připěh vytvořený mou psychikou který funguje jen jako symbolika pro to co mělo být otevřeno.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    FARRAH: Taky mám kurs hlubinné abreaktivní psychoterapie.. a po stovkách regresí jsem dospěl k závěru, že není možné zjistit, jestli člověk prožívá své minulé životy.. nebo je napojen na kolektivní paměť lidstva, v níž prožívá zkušenosti, které s ním rezonují:)
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    KALIPH: Asi záleží na úhlu pohledu co si pod slovem ezoterička představuješ..... Já jsem jen někdo, kdo se snaží přijít na to jak to tu celé funguje a pokusit se s tím být v souladu.;)...A někdy mě to hrozně štve a chci tomu ukázat že to vím mnohem lík než "ti nahoře" jak by to mělo fungovat a jedu si ve svém egotripu. :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    KALIPH: A prej že nejsi esoterička:))
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    CHORBON: Přístup špatné dobré je přístup duální - přístup že vše ve světě je oddělené že to podléhá zákonitostem času že se vše vyvíjí. Dlouhou dobu jsem měla stejný názor. Dělala jsem regresní terapie, která je mimo jiné i o minulých životech a viděla jsem spoustu zákonitostí příčiny a následku..co vyšleš se ti vrátí zpět a pod, tak že ti rozumím.
    Ale nyní to už chápu jinak......dualita je řekněme iluze, či sen..a karma či zákon příčiny a následku jsou zákonitosti toho snu.....tedy dokud sníš dokud jsi v duálním vnímání světa přijde ti tento zákon jako naprosto skutečný....otázkou je co se stane, když se probudíš.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: Mejsem člověk co by žil v jednotě ale s pár co tvrdí že tam jsou jsem mluvila.......líbil se mi jeden příklad jak to je s tou volbou.zvířata ego nemají, oni jsou přímým projevem života, přesto se nám z venčí při našem pohledu jeví jako rozmanitá každé se chová trochu jinak, mají dokonce něco co bychom mohli nazvat povahou. Tedy pokud je pravda že vše je jedním pak to není tak že je to stejné, naopak jednota obsahuje úplně vše nic není vyloučeno je to to nejbohatší a nejbarevnější co existuje a je to také to jediné co existuje...ale to už hodně odbíháme od vidění budoucnosti ve snech. :)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    FARRAH: myslim ze zakladem vseho je rovnohava at uz ve vesmiru nebo na zemi
    kdyz udelas neco spatneho coz nemusis ale muzes je to jen tvoje volba....
    tak se ti neco spatneho prihodi treba ne to primo tobe ale nekomu nakom ti zalezi a tebe zasahne
    to je jen priklad neberte me za slovo
    ale vsechno na vsechno pusobi
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    FARRAH: i kdyby žádná svobodná vůle ve skutečnosti nebyla na volbě záleží. Je to to co dělá věci rozmanitými, zajímavými a co dělá pokrok někam. Individualita existuje ať už si kdo chce co chce říká, jak je důležitá nebo nedůležitá a vzhledem k čemu je věc druhá. A pestrost může bejt blbá, ale i fajn. Osobně bych se orientoval na tu druhou stranu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam