FILTHY_SAD_EMO:
nekde jsem si kdysi opsal:
...rýže stylem pulao čili pilaf. Žádné vaření, žádné dodatečné smažení. Dno remosky zasypete propláchnutou rýží. Přidáte sůl, a chcete-li si rýži něčím dochutit, tak pár hřebíčků, hrst hrozinek, rozpůlenou cibuli, stroužek česneku, pár semínek z rozdrcené bobule kardamomu nebo špetku šafránu. V čajové konvici uvaříte vodu a rýži jí zalijete, přibližně trojnásobným množstvím. Přiklopíte a zapnete víko. Rýže je nejdéle do deseti minut hotová, měkká, vonná a sypká a připravená k podávání. Nemáte-li remosku, dáte rýži do skleněného pekáče, zalijete ji horkou vodou zhruba trojnásobného objemu, přikryjete víkem a dáte na čtvrt až půl hodiny do rozpálené trouby.