• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: taky se hlásím do klubu:-)
    POZITRON: aha,ale to asi nemáš žádnou svalovou hmotu, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: asi se potvrzuje má obava, že existují děti (lidé), kteří mají objektivně větší chuť k jídlu než skutečnou potřebu. To jsem byla pravděpodobně já a je tvůj syn.
    Stejně jako jsou děti, které by jedly méně, než jim je třeba, rovnováha musí být.

Držím palce k nalezení nějakého optima.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MADIETTA: no, to je slovo do pranice. Tož ať se to nějak daří, aniž utrpělo duševní zdraví kterékoli ze stran. A že teta Herodesová vzkazuje, že pivní pupek není pěkná ani prakticá věc, že s tím má zkušenosti:D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: no super, hlavně, že se mu pomůže, držím palce, přeju pevné nervy při omezování jídla, to vám zadarmo nedá :-) Doufám, že nebudu mít s Toníčkem podobné problémy, ale všechno se dá včas řešit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Tak jenom pro zajímavost, pokračování příběhu "Krkavčí matka Madietta a nebohý hladový dítě" :-)

Absolvovali jsme dlouhé vyšetření a sezení s vyhlášenou dětskou neuroložkou/fyzioterapeutkou (řešíme jeho špatné držení těla a chůzi), velice komplexní včetně probírání stravy apod. Závěr - jídlo mu můžeme ještě klidně omezit, jí stále až moc, držení těla je velice špatné, má nedostatečně vyvinutý svalový korzet kvůli překotnému vývoji v raném dětství, nařízeno cíleně posilovat šikmé břišní a zádové svalstvo (má lordózu a vystrčený bříško)... takže s manželem budou cvičit půl hodiny denně, posílením horní půlky těla by se mělo zlepšit celkově všechno, s oplácaností to není tak hrozné, u něj hodně zhoršuje dojem to vadné držení, jak mu trčí břicho. Tož tak.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GENTIANA: to je čiči stones :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MONKEYFIGHTER: diskutovala bych i ráda, bylo to dobré téma. Ale ozval ses tři týdny poté, musela bych si nejdřív ten pořad pustit znova. Nevím, kdy to stihnu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KEMENTARI: já to znám akorát s měkčením. Ale Szczyrba, jediný Polákoid, kterého znám, je z Těšína, takže nemusí být spolehlivý zdoj.
    ZUZKAOU: kočičák je specifický typ elementu kamenné dlažby.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    MAR_TINA,MAR_TINA: mohla bys dat par prikladu "nepodložené argumentace, překrucování faktů a vyvozování lživých závěrů" z ty prednasky co si linkovala...kdyz se oprostis od tech etickejch argumentu o kterejch se da dlouhosahle debatovat a a neni prakticky mozny to rozsoudit tak by me zajimaly ty fakta ktery tam rika se podle tebe rozchazeji s realitou,dost veci o kterejch tam mluvi jsem si hledal a nic lzivyho ci prekroucenyho jsem tam zatim nenasel...

pokud si samozrejme otevrena rozumny diskuzi a nebudes me mit za militantniho vegana(usmevnej termin:) jenom protoze ze me zajima o co se tvoje tvrzeni opira...

ALONSY: tady je ten namakanej.] http://www.vegan-fighter.com/clanky/nejsilnejsi-muz-nemecka-presel-na-veganstvi.html
    kdyz ho porovnam s tim dietarem co pastovala martina, tak me zase neco rika ze to vaganstvi asi nevzal za nejlepsi konec
    NYX
    NYX --- ---
    Tak vedci konecne objevili tu pravou pricinu obezity :-D

New theory: CO2 makes you fat | ScienceNordic
    http://sciencenordic.com/new-theory-co2-makes-you-fat
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TAPINA: To je dokonalé! :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MEANDER: Glinglon. Původ slova je mi (naštěstí) naprosto utajen. Ona má ale všechny výrazy související s intimnem podobně zašifrované.
    LANDRIEL
    LANDRIEL --- ---
    MEANDER: to bude nějaká strašlivá zdrobnělina jako z mmb, určitě!
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TAPINA: Prozraď!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nechte toho offtopicu, nebo vám prozradím, jak říká kočičí kadibudce jedna moje oblíbená klientka :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANDER: fuj - to je přece ošklivý název pro řiťní otvor.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU: Nene, to je kakáč!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kočičák je bedýnka se stelivem - čili kočičí záchod.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KOCHANSKA_CH: To je kočičinec. Kočičák je postava z Večerníčku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kočičák je to, co jsme v dětství občas vyhrabaly s kamarádkama na zahradě v pískovišti. :-))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: kočíčák tomu říkávala moje babička z Tábora a ta k tomu ještě dávala prejt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam