• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Dobrá, tak mi může _BENNY: vysvětlit, proč se mnou nechce spát. Evidentně to ví líp, než já.

Jinak jo, jsem nejstarší dítě, takže jsem vždycky musela být ta chytrá, zodpovědná, vzor pro mladší ségru, o všechno se postarat. Rodiče mě sice občas chválili, ale je to přesně ve stylu toho, co se mi stalo nedávno - dostala jsem teďka v letním semestru první trojku ve škole. Dost jsem to obrečela, ale rodiče mě uklidňovali, že to není tak hrozný, že trojka je dobrá známka atd atd...a pak jsem z další zkoušky (patologie, nejtěžší zkouška u nás na škole) dostala dvojku, celá šťastná jsem to volala tátovi a on mi řekl, že je to super a hlavně, že jsem nedostala trojku. Tak asi tak k rodině. Jo, jasně, mám pocit, že nejsem pro rodiče dost dobrá a že se jim "nerentuju".

Co se týče přítele - s nikým jsem si ještě tak nerozuměla jako s ním, nehádáme se, všechno je v pohodě, až na tohle. Pokud si myslíte, že je za tím, že se mnou nechce spát, jiná příčina, než postava, sem s tím,mě totiž nic nenapadá.

TINA_SALO: Díky za tenhle názor.

ACKO: S tímhle souhlasím, vím, že sebevědomí je můj problém, navíc mám, jak popisuje JAJITA: pocit, že musím být ve všem nejlepší, dokonalá, protože jinak nebudu dost dobrá.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ACKO: to podepisuju, jsem bohužel poznamenaná úplně stejně. Snaživá holčička jedináček, kterou matka za celý život nepochválila, naopak se zdůrazňovaly veškeré nedostatky a prohřešky. Pak se přidala šikana ve škole a na méněcenný uzlíček neštěstí bylo zaděláno. Soustředěným mentálním úsilím jsem se postupně dostala do bodu, kdy jsem nad tím získala nadhled a smířila se sama se sebou. Od té doby se ze mě stal mnohem pohodovější člověk, měla jsem víc přátel, našla jsem svého skvělého muže. Ale abych se podívala do zrcadla a shledala, co tam najdu, atraktivním, to už se nestane nikdy, obávám se.
    ACKO
    ACKO --- ---
    NIGHTFURY: Já Quorru taky neznám, ale z toho jak se mi tu jeví, mám z ní dojem, že jejím hlavním problémem je nízké ženské sebevědomí. Pokud je její hlava stále zaměstnána myšlenkami na to, jestli je dost hezká, jestli děla všechno dobře, tak takové chování nikomu neimponuje. Vzorné snaživé holčičky to mají v životě prostě blbý. Napjatý stesovaný člověk je pro dlouhodobé soužití nepoužitepný. Každý hledá pohodu, radost a rozptýpení ne probémy a křeč.
    Ale tenhle životní pocit má bohužel hluboké kořeny, asi jí doma maminka nikdy neříkala, že jí to sluší, že je hezká, šikovná a chytrá a vůbec jí málo chválila, když se to pak nakombinuje s lehce labilní osobností neštěstí je tu hned.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    QUORRA: Nezlob se, ale to je úplná blbost. Viděla jsem tvoje fotky ve spodním prádle a nevěřím tomu, že by s tebou přestal normální chlap spát kvůli čtyřem kilům navíc k tomu stavu z fotky. Neznám tě osobně, takže nevím, jak působíš třeba v pohybu, při chůzi a tak, ale jestli ti skutečně ŘEKL, že s tebou nebude spát, protože jsi tlustá (a to nejsi!), tak je to idiot a o nějakém super vztahu nemůže být řeč. Zvlášť, když jako tvůj partner pravděpodobně ví, že jsi k sobě přehnaně kritická i bez jeho přihlouplých poznámek.
    Upřímně, sama nemám nijak vysoké sebevědomí (a už vůbec ne ideální postavu), ale tohle by mi chlap řekl jen jednou. Je to prostě ubohé, pokud tě má rád, tak by pár kilo sem nebo tam nemělo hrát roli. Zvlášť, když to není nijak vysoká váha (76 kg na 178 cm je naprosto v normě).

Ergo, vyměň chlapa nebo ho aspoň profackuj, nemáš zapotřebí být s někým, kdo se tě štítí kvůli pár kilům navíc nebo ti lže.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: To je pochopitelně taky možnost a pak platí, že zaslouží krumpáčem za neřešení čehokoli.
    QUORRA: co se furt ospravdelňuješ každýmu kolemjdoucímu hej počkej? Nemusíš se furt omlouvat a vysvětlovat.
    QUORRA: potřebuješ jinýho cvokaře. Lepšího.
    TINA_SALO: a na to funguje ten dobrý cvokař.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    QUORRA: skoda ze nectes poradne, vas vztah nikde nehodnotim - narozdil od x idecek prede mnou i po mne. Tezko bych si mohl vytvorit nazor na vztah podle 50% informaci pokroucenejch subjektivnim vnimani.
    To co mi prislo jako snuzka hloupejch a rychlejch soudu je tvrzeni, ze pokud se mu - v urcitym obdobi - nelibi tvoje telo, tak ma jit do haje. Jako by vsechno ostatni bylo idealni a tohle byl jedinej problem - na jeho strane. Asi sama nejlip vis proc je s tebou, proc ty s nim a co vam bezi mezi radkama, ze.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TINA_SALO: popravdě řečeno - ad. nefunkční sex... svádění nezájmu na přibírání partnerky...
    rozchod nemusí být nejlepší řešení...

pokud o ten vztah ti dva stojí, zkusila bych to řešit s psychologem / poradcem přes partnerské vztahy...

občas stačí nevhodně vyslovená věta, ten druhý, obzvlášť pokud je na dané téma citlivější, se jí chytne a pak už se jen vše stále víc zamotává...
    a mindrák narůstá... a nechuť spát s někým, kdo se vedle mne očividně cítí nesvůj, je i snad pochopitelným důsledkem... oba dva přitom mají pocit křivdy...
    a sami už potom nejsou bez pomoci odborníka mluvit...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TINA_SALO: Souhlasím!!
    Želbohu mám zkušenost s mladou krátce kolegyní, která spáchala sebevraždu, já ji poznala jako hubenou vysokou holku, která byla vždycky dokonale nalíčená, oblečená...ve všem chtěla být a jaksi i byla ta nejlepší, dokonalá... Až po její smrti jsme zjistily, jak moc byla nemocná, co všechno (nejen 2 dřívější pokusy o sebevraždu) má za sebou.
    Pak taky vyšlo najevo, že se už dlouho léčila nejen s anorexií.
    Dodnes smekám před jejím přítelem, žili spolu skoro 7 let a on to všechno s ní snášel.

Co mně .. mi vadí, že mu hodně lidí zazlívá, že ji neochránil... :-(
    Já před ním smekám, že to vydržel, tak dlouho... :-/
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    DOUPLE: tvl to je vidět, kolik toho víš o poruchách příjmu potravy :-DD

Anorexie (i vyléčená) není jeden komplex nebo odpolední depka bydlenky, co si v kosmopolitanu přečetla, že má zhubnout do plavek. Je to stigma - zakořeněné hluboko v minulosti a hodně těžko se ho zbavuje - a člověk se s tím pere celý život. A nezřídka je na vině právě necitelnost a šikana ze strany rodiny a blízkého okolí. Člověk, který chodí s vyléčeným anorektikem/anorektičkou a neodpustí si kydy na jeho/její tělo, má emoční inteligenci ztrouchnivělého pařezu - není to chudinka, co musí snášet fňuky hysterky, je to tupohlav a má se zvednout a jít pryč. A ne jí mlít, že ji sice miluje, ale přesto ho nepřitahuje - mimochodem toto je non plus ultra blábol a pokrytectví první třídy - protože pokud někoho miluju, tak miluju i celé jeho tělo se všemi nedokonalostmi - a sex k tomu neodmyslitelně patří - ne že ne.

Takže chlapec (a fakt tě Quorro nechci nijak zranit, promiň, ale přijde mi to tak :-((( ) nejspíš zastává názor že lepší špatná láska než žádná a je pohodlnej - než by byl sám, tak aspoň s někým - i když ne tím pravým :-/ , případně ti někde zahýbá, když nechce sex :-//// A upřímně - pokud ve vztahu nefunguje sex (a to ze mě mluví zkušenost z minulého vztahu), tak se to do budoucna nezlepší - NAOPAK!!!! Jestli to v sexu skřípe, pryč co nejdřív - protože z toho láska na celej život nekouká....
    TYET
    TYET --- ---
    DOUPLE: uznávám, tu poslední větičku jsem si mohla odpustit, vytvářím domněnky na základě toho, co tu píše quorra, ale to nakonec děláme my všichni, každopádně ten zbytek myslím vážně
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    DOUPLE: Jsem ráda, že o našem vztahu tolik víš. Nicméně - jaká fňukna? Myslíš, že o tomhle s ním mluvím. Jo, a že by byl šťastnej, že to tu ventiluju - to se mám doma utápět sama ve svých problémech? Myslela jsem, že by byl fajn pohled někoho jinýho, a na to mi přijde lepší pohled anonymní, nezaujatej. Navíc si nemyslím, že mám v okolí někoho, komu bych mohla natolik věřit.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    JAJITA: .. a taky se v tom samym kontextu psalo neco o kopani do zadele, mavani na cestu, krumpaci a homosexualech. Bydlenkovsky placani po zadech, ktery ma potencial pres ruzovy brejle nasadit jeste polarizak.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOUPLE: Už jsem si říkal že to nikdo nenapíše..
    Na 99% je něco jinýho to, co si Quorra vyložila a něco jinýho co si opravdu myslí on. Nemusí jít vůbec o nic, třeba na něj jen moc tlačíš a řešíš ho tak dlouho, než z něj prostě vysoukáš něco, aby ti to zapadlo do toho "jsem tlustá a proto se mnou nechce spát" i když on mohl jen něco plácnout, abys mu už dala pokoj..
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOUPLE: Ale vždyť se to níž psalo, že jejím ztloustnutím nejspíš zastírá pravý důvod. Taky si myslím, že by měl jít o dům dál, Quorra ho sama nevyžene :-/
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    TYET: k nicemu; na zaklade toho co pise jeho draha polovicka (on by byl mimochodem jiste nadsenim bez sebe, kdyby vedel jak tu ventiluje jejich spolecny soukromi)
    Neda mi to nereagovat - fakt si mistni pritomne nedokazou tu situaci predstavit obracene? Fnukna, ktera svoje sebevedomi a z toho plynouci problemy intenzivne prenasi do kazdodenniho vztahu a typ, misto aby se zvedl a sel o dum dal, zatne zuby a vztah diky tomu jenom stagnuje? Je to tak nepravdepodobny?
    Na to aby slo partnerstvi do haje musi byt vzdycky dva.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    SOLEI: hele kdo tohle neměl, ten to nepochopí.... kdo někdy překonal potřebu jíst a poznal tu euforii z hladu - ten se naopak trápí tím víc, čím víc je nucen "normálně jíst" a normálně žít - a vidět, jak se to tělo zvětšuje. Argumenty, že nejíst není zdravé - nemají smysl. A tohle je věc, která i člověku, co se vyléčil, zůstane v hlavě napořád. I když přibere, i když se vyléčí - pořád je na hraně - a stačí i blbé kecy rodiny a přátel - vždycky na tohle daný člověk zůstane hodně citlivý.

Člověk s anorexií se buďto sám sobě nelíbí nikdy, nebo se sám sobě prostě líbí na kost vyhublý - nepomůže v tom koupit si nový hadry, dojít si na kosmetiku nebo změnit účes - to je v člověku vrostlé daleko hloub. Ani kdyby dotyčná osoba vykoupila celou Pařížskou, neodbourá to ten pocit, že pod těma hadrama je hnusný otylý tělo - není to tak jednoduchý. A je to kolotoč, ze kterýho se hodně špatně vystupuje.
    TYET
    TYET --- ---
    QUORRA: jak to tady čtu, jak mi to přijde hrozně smutný, že se musíš trápit takovýma věcma, je hrozně těžký si uvědomit, že naše štěstí nijak nesouvisí s ostatníma lidma, já to taky vždycky nedokážu, ale aspoň se o to snažím a uvědomuju si to, moc ti držím palce, abys našla vyrovnanost, klid a spokojenost a hlavně lásku k sobě samý; ten tvůj chlap je k ničemu
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    když se tu mluví o tom sportu, aktivity jako běhání, bruslení a podobně mně šíleně nebaví. Tudíž věc co mně nebaví nebudu nikdy dělat dlouhodobě.

Ale baví mně skupinový aktivity, kde mi někdo říká co mám dělat.
    Kdysi jsem chodila na aqua aerobik do ymcy, kde předcvičovala jedna žencká co dělala taky spinning, takže to byla fakt makačka, a chodilo nás tam asi jen pět, zbytek to nedával. Ale ta už tam není, a za hodinu u ní se platí 150 (což fakt nedám)

tudíž, bych potřebovala nějaký OSOBNÍ doporučení, na skupinovou aktivitu, v Praze...
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    AIJA: Jo, a co jí on, to nevím. Ráno pečivo s čerstvým sýrem typu žervé a něco sladkého a o víkendu k obědu to, co uvařím. To je tak všechno, co o jeho jídelníčku vím :).
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    AIJA: Nn, já se právě snažím to s lidmi v mém okolí neprobírat, proto to taky ventiluju tady na nyxu, protože vím, že je to otravné. Maximálně se občas svěřím mamce.
    MAR_TINA: Jo, ten pocit po sportu mám taky ráda.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUORRA: Hele rozumím ti. třeba si teď nekupuju nic na sebe, protože si to nezasloužím a tak.
    Na druhou stranu, ten sport dost pomáhá. Já se prostě po dvouhodinách na bruslích cítím dobře, vím, že sem pro sebe něco udělala, moje nohy makaly a svaly jsou pěkně napnuté, tak se mám ráda už jen za to.
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUORRA:
    A neřešíš to s ním nebo s lidmi kolem furt dokola? Třeba mu leze na nervy právě to, že furt fňukáš a meleš o tom stále dokola?
    Co jí on? protože to, co jíš ty, je dost špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam