• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: A já někde říkám "tak je to všude"?

QUORRA: No já třeba ano, ale dotaz zněl, jak v české nemocnici může někdo nezhubnout. Odpověď zní: když to všechno sní.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MALKE: Tak to je v pohodě, na oběd nasyslíš od snídaně, a pak sníš večeři, ne? :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: ... a když je někomu mizerně, tak by spíš stál o nějakou mlsotu, než o lehce zatuhlý rohlík s paštikou, i kdyby mu to někdo pokrájel na kousky. Věřím, že uzeného lososa by do sebe staroušci cpalo s mnohem větší radostí.
    Ale já teda měla v péči pouze nemocné kočky, takže aromatická ryba je jediný trik, který znám.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    BARA_ONLY_ONE: To je teda na houby.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    JUPIII: Už od dětství jsem tlustá. Rodiče štíhlí (teda táta má pupek, ale ten má vyžranej až s věkem), bratr taktéž. Chodila jsem na tenis, aerobic, tělocvik jsem měla velmi ráda, věčně jsem lítala po venku. Takže výdej velkej. Nestravovali jsme se nijak extra zdravě, ale žádná extra tučná jídla také ne. Mou dětskou obezitu začala řešit máma s obvodní doktorkou, nasadila dietu a nic. Tak jsem šla na hagibor. Tam mi dietu nasadil dietolog. Nic. Tak jsem šla na milion různých vyšetření, ukázalo se, že mám vysoký tlak, ale jinak jsem zdravá. Poslali mě i k psychologovi. Nic. Všichni doktoři na mě řvali, že jsem tlustá a ponižovali mě (trauma z toho mám dodnes, nenávidím je :-). Máma i lékaři mě neustále podezírali, že určitě jím potají, hrozili mi nejhoršíma nemocema, ukazovali mi obrázky velmi obézních lidí, že takhle dopadnu, pokud nepřestanu potají jíst. Ne, nejedla jsem potají. A tak mě na ten hagibor zavřeli, protože mi nikdo nevěřil, tam prý nebudu mít možnost jíst potají. Už si nepamatuji, co jsem tam jedla, ale rozhodně to byla nízkokalorická jídla a cvičila jsem pod dohledem. Nezhubla jsem.
    Tím chci jen říct, že jsou prostě lidé, kteří to s tím hubnutím nemají tak snadné.

Pro doplnění mého "dojemného" životního příběhu jsem to začala řešit jako dospělá a výsledkem je, že mám pomalý bazální metabolismus a sníženou činnost štítné žlázy, ale rozhodně se na to nevymlouvám a nemyslím si, že by to bylo příčinou mé obezity, ani se tím nikde nechlubím, protože opravdu nenávidím, když se na to někdo vymlouvá. Prostě to jen s tím hubnutím nemám tak snadné jako jiní, ale jde to! :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    JUPIII: Ano, protože je nikdo jíst nenutí (nemá zájem/čas) a, jak už jsem říkala, nedá se to žrát. Ne proto, že by jídlo hlídal panter v deset kilometrů vzdálené jídelně.

V dost špitálech furt nosí jídlo personál k posteli, ale nikdo už si k tobě nesedne a neřeší, jestli jsi to skutečně snědl. Pokud člověk nemá pocit hladu a žízně, což tak často bývá (a u starých lidí zvlášť), tak holt nejí. (Neříkám, že to jsou všechny případy, ale z vlastní rodiny vím, že to tak chodí.)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MALKE: staroušci ve špitálech umírají hlady a žízní...
    MALKE
    MALKE --- ---
    JUPIII: Tak ono pokud to jídlo skutečně jíš, nebude kaloricky nehodnotné. Že se to nedá žrát je věc jiná. Když přihodím čerstvou zkušenost:
    Snídaně - 3 ks chleba/rohlíky, malé máslo, 100 g šunky/dvě balení taveného sýra, ovoce/rajče/jogurt
    Oběd - polívka, hlavní jídlo, ovoce/jogurt
    Večeře - cca jako snídaně

Odhadem tak devět deset tisíc kj, hlavní jídlo je sračka z prášku, živiny nula nula nic; plus nápoje - hořký čaj jsem si musela speciálně vyžádat, automaticky se dává všechno slazené. Pokud se člověk nehýbe, má jenom trochu rozrasený metabolismus a sní to (což je skutečně nadlidský úkol, ale lidi jsou různí)...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky nevím, nejsu doktor. :-)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    akorát mi není jasné tohle "Mým rekordmanem je muž, který shodil díky balonku 70 kilogramů z 250. Měsíce jen ležel v městské nemocnici, už nedokázal chodit. Jakmile zhubnul, znovu se rozchodil," líčí lékař.

Chápu, že američtí tlusťoši v těch hubnoucích ústavech si nechávají dovážet pizzy, coly a hamburgerya proto nehubnou. Není mi jasný, z čeho si udržel váhu v našem špitále
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a minerální rozvrat organismu třeba? já nevím, se ptám.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Zuby to nerozežírá, jícen nedráždí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: zrovna sem měla na jazyku, že je to pro ty, co sou líný i zvracet :D

Neškodí to obdobně jako zvracení?
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MANXX: ono je to vlastně taková pohodlnější bulimie, nemusíš se unavovat se zvracením :-))
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MANXX: asi je to dost dobrý na tahání peněz z lidí.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MANXX: Není jednodušší prostě to nežrat?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: mlčím o své kočce. Ale zejtra jde na krev, takže jestli to bude možné, jde na ultralajt granule.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    MADIETTA: jojo, my měli modrého peršana, který ač šlechtic s pěti "von", tak toužil po běhání po venku, lovu a dlouhých toulkách - a hlavně rozsévání :-D Modrá chlupatá koťata se rodila v celé čtvrti a lidi nám chodili děkovat, jaký maj krásný koťátka a jak je každej chce :-D

A ten měl teda cca 10 kilo, ale byl spíš velkej, než tlustej...
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    OCTOPUSS: chovnej bengál by stačil taky :-) nebo chovnej maine coon :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mohli bysme si za účelem eliminace jezevčíka, jorkšíra a ratlíků pořídit sibiřskýho kocoura. Nebo karakala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam