CORNELA: Myslím, že v tom se rozcházíte. Argannah tou tolerancí myslí absenci šikany, zatímco ty spojuješ toleranci s "nedostatečným vedením k péči o své zdraví => nadváha", jestli tě správně chápu. Tady podle mě
ARGANNAH taky směřuje k šikaně, ne k adoraci tloušťky.
Osobně souhlasím, podle mě šikana nejen obézních nebo tlustých, ale i prostě jen tlustších než je propagovaný ideál krásy, existuje. A skutečně si myslím, že to může vést k rezignaci člověka na to se vůbec o něco snažit. Ale akceptace veřejnosti, že existuje více typů postavy, než jen leptosomní, které jsou krásné a člověk se za ně nemusí stydět, nemusí hned vést k adoraci obezity, ne?
Dokonce si myslím, že propagovaný ideál krásy, nesouvisí se zdravotním stavem a kondicí tak moc, jak by se mohlo zdát (viz příklad s kamarádkou níže) a ona "šikana" veřejnosti v téhle oblasti může vést i k tomu, že se člověk nechá zblbnout a spíš si to zdraví zničí, než naopak.
A hlavně, podle mě by obézní lidi měli být k hubnutí vedeni touhou být zdraví a v kondici, ne touhou vypadat jako hvězda z obálky vouge, protože to je jediná varianta, jak má člověk vypadat. Mimo jiné protože zcestná očekávání mohou být hrozně demotivující....