• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TYRKYS2: premejslela jsem nahlas. stale odmitam pochopit, jak se nekdo muze vyzrat takhle strasne moc, jo, takovi lidi existujou a asi jich neni malo, ale sakra, dyt to pomalu neni v lidskejch silach.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    POZITRON: Já se neptala, co jíš. Já odpovídala na to, že sníst 14000 kJ není nic těžkého.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TYRKYS2: muj vcerejsi jidelnicek:

snidane, cca 7:30: 1 regulerni porce cizrnovo cockovy kejdy s rejzi (cizrna, cervena cocka, loupany rajcata, kokosovy mliko atd., takze regulerni jidlo -> zbytky od vecere), pomerancovej dzus
    snidane c. 2, cca 9:00: totez + kafe s mlikem a cukrem, rozpustnej sumak
    svacina, cca 11:30: kus peciva (takova kostka) s karabackama a pulkou luciny, preslazeny kakao
    obed, cca 15:00: svickova s peti, 0,5l ruzovy limonady, kafe s mlikem a cukrem
    vecere: nebyla, loupala jsem orechy a sezrala jsem jich tolik, ze uz jsem nemela na jidlo pomysleni, protoze mi to lezlo i usima a pocet nevim, ale pul igelitky to asi bylo :)
    kafe s mlikem a cukrem, sklenice pomerancovyho dzusu

fakt mi to nejde do hlavy! takhle se stravuju ja a jo, jim moc a jo, jsem tlusta, ale mam 67kg/164cm. ne 100!
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    MADIETTA:
    POZITRON: Nedalo mi to a rychlým gůglením jsem našla třeba tohle. Ono nebude tak těžké se na těch 14000 dostat.

Věčný hlad
    http://www.nutritip.cz/view.php?nazevclanku=vecny-hlad&cisloclanku=2008050004
    Snídaně: 150 g chleba, 20 g másla, 20 dkg salámu, čaj
    Přesnídávka: sladká minerálka, vlašský salát, 2 rohlíky
    Oběd: Rajská polévka, řízek a bramborový salát, zákusek
    Svačina: oplatky
    Večeře: míchaná vejce se šunkou, 150 g chleba
    Večer: oříšky, buchta

Celkem: 14 000 KJ
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Tak třeba v silovým trojboji jsou koeficienty, podle kterých se porovnávají výkony váhových kategorií a čím vážíš víc tím ti wilks ubere. Když zhubneš, sníží se ti výkon, i když ti šel dolů hlavně tuk . Jinak ale nesportující obéza má podle mě hrozný bolesti, já jsem třeba tlusťoch co rád sportuje a nic mě nebolí, i když mám nadváhu obrovskou, když jsem méla tři měsíce rizikové těhotenství, šlo všechno do háje a všechno bolelo. Takže pokud to někdo má nejen vyžraný, ale i vylenošený, nebude se rád hýbat, protože ho to bolí a když se málo hýbe, kde by vzal svaly?
    Další věc, co vnímám jako problém je, jsou lidi co zhubnou z obezity III. stupně na I.stupeň, z okolí mají sice krásnou zpětnou vazbu, ale pro zbytek světa jsou pořád tlustí. Mně to vždycky demotivovalo a povolila jsem si. Vlastně neexistuje okamžik, kdy bych byla se sebou spokojená a to ani při historickém minimu 160 cm- 60 kg. Asi je nejlepší se na okolí vykašlat, na who taky a bojovat za sebe a své zdraví a ne uznání ostatních.
    MADIETTA: A tohle mě štve, já jím polovinu (7000kj), cvičím a stejně jsem obézní. Ach jo. Ale u mně to včetně imunity dělá setrvalý stres a deprese, jinak už si to neumím vysvětlit. Ale už jsem se přijala a mám se ráda i tlustá, což neznamená, že nebudu bojovat dál. Někdy to musí povolit, i ty kila, i ty deprese.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A pak je druhej extrém, lidi (většinou ženy), co se snažej zhubnout, takže přes den jedí hluboko pod bazál, večer je to dohoní a sežerou na co přijdou. A takhle se úspěšně prohubnou k obřím vahám.
    DIVA
    DIVA --- ---
    VON_PAULUS: žena, 42 let, 168 cm, chůze o berli. jiný příběh .)
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    POZITRON: 14 000 KJ dám za den klidně taky.... akorát je blbý se k tomu nehýbat :-(
    Hrozně rychle to naskáče tukama a sacharidama (pečivem a těma v nápojích).
    Příklad takového 14 000 jídlníčku - loni jsme vyrazili na celodenní pěší tůru

Snídaně: 3 vejce na oliv oleji + chleba + nějaká zelenina; kafe s mlíkem a čaj (2200 kj)
    Svačiny na výletě: kefír + dva krajíce chleba se šunkou a smetanovým sýrem + máslo (3000 kj)
    Oběd - smažák s americkejma bramborama, tatarka, zeleninka + plzeň (nějaký 4 000 kj)
    Večeře - zeleninový salát s kuřecími kousky a nějakým šílleným dresinkem + 2 x birell (nějaké 3000 kj)
    Cestou domů vlakem: cola 0,5 l : 1000 kj a doma kafe s mlíkem a cukrem (500 kj)

celkem: 13 700 kj ... poměr živin nevim ...
    takže těch 14 000 se prostě zbodnout dá... akorát tedy nevim, nejedl bych takhle, kdybych nebyl celej den venku na pochodu ... ušli jsme za ten den nějakých 40 km a nesli ssebou x věcí v báglech a lezli nejrůznějším terénem. Snídal jsem v 6 ráno, lítal všude možně a domů se vrátil v 11 večer...a seděl nebo stál jsem fakt jen ve vlaku nebo na jídle... :-D tak jsem možná i při tom příjmu ještě něco shodil :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TEKKIT: tohle nevidet na zivo (u nekoho jineho, plus ve variante pul kila speku), budu si myslet, ze kecas.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    POZITRON: meli jsme tu kolegu podobneho razeni. Rikala jsem tomu nutkave zrani. Nemohl mit hlad, proste jen jidlo tvorilo stredobod jeho vesmiru a pokud vim, stale si lzici kope hrob. Zdravotni problemy pochopitelne ma, doktor do nej kazdy rok huci, ale imho by musel zacit u psychologa.
    DIVA
    DIVA --- ---
    POZITRON: můj tchán je takový jídloholik. když jsem přestala kouřit, došlo mi, jak se celý den točil od jedné cigarety ke druhé, buď zrovna kouřím, nebo si jednu balím, nebo jsem právě dokouřila. tak on prostě jí, nebo vymýšlí co si dá, nebo to právě sněd. viděla jsem jeho fotku ve třiceti, vypadal jak jeho syn dneska, dvoumetrové šlachovité bidlo s ramenama, profi záchranář v perfektní kondici. děsivé! jak k přerodu došlo nevím, možná co ho opustila žena
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    TEKKIT: :-D Znama moji mamy je takova vesela pani pri tele (obezni, ale pohybliva, akcni) a ta vzdycky rika, ze ma rada VSECHNO jidlo, ze kdyz treba neco smazi, tak si da i lzici oleje jen tak na chut :-D
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    BRUNA: manželka ministra Chovance jednou někde říkala, že v dobách jeho největší otylosti jedl jen tak u televize samotný máslo:)) (jako zobáníčko:))
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MADIETTA: My meli v byvale praci kluka (tehdy mu bylo asi 28 let), ktery vazil 240 kg. On proste jedl nonstop, jako takovou mensi svacinku mel treba dve subway-bagety, zmrzlinu si kupoval v rodinnem baleni a klidne snedl 5-6 kusu Magnum najednou. Objednaval si takova ta kilova baleni Haribo, jednou za mesic asi ctyri dozy, neco teda rozdal v praci, zbytek za ten mesic v praci snedl. Imho ani nebyl precpany, proste ma tak velky zaludek, ze toho sni o hodne vic nez bezny clovek. A to myslim, ze v praci jeste jedl "normalne", doma se pak docpal.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    POZITRON: tak detailně to nevím, ale kdysi jsem za ní přišla do práce a ona se tam ládovala něčím příšerně tučným a masovým, co ani nedokážu určit, protože jsem to v životě nejedla. A jinak si taky nedokážu moc představit, jak do sebe těch 14 tisíc kJ narve...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MADIETTA: myslim, ze z obeznima lidma je to podobne jako s alkoholikama a narkomanama. :/ a to tedy od rana do vecera nedela nic jinyho nez ze se necim laduje? nebo jak vypada jeji jidelnicek, netusis pro predstavu?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Mám kamarádku, 42 let, měří cca 168 cm a v současnosti má lehce pod 150 kg. Jelikož už je taková hodně dlouho, tělo začíná selhávat. Opouštějí ji kolena, jedno už musí mít trvale zatejpované, jinak nemůže chodit, a i tak se dokáže pohybovat pouze o jedné berli. Samozřejmě tomu pohybu moc nedá. Srdce už to taky začíná nedávat, plus má mizernou imunitu a sklon k k somatizování těžkých depresí, čili je furt nemocná. Dlouho nebyla schopná ani dát dohromady svůj jídelníček, takže jí na obezitologii řekli, že nemá cenu, aby k nim vůbec chodila. Pak to teda nějak dokázala a zjistilo se, že má denní příjem kolem 14000 kJ, z toho valná část jsou tuky. Už dlouho je mi jasné, že ona se prostě užere k předčasné smrti, jenomže je blbé, že po sobě zanechá maličkou dceru. :-(((
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: něco podobného se mi stalo, když jsem zhubla. Já se snažila hýbat a aktivně fungovat s dětma i s tou obří nadváhou, a když jsem pak ta kila shodila, zjistila jsem, že jsem docela fit. Nemám třeba vůbec na pažích "kuřecí křidýlka", jak to tlusté ženy zhusta mívají, mám pevný biceps i triceps, i nohy mám dosti pevné. Kdybych ještě dokázala pořešit střed těla, hlavně břicho, tak bych sice byla furt tlustá, ale celkově myslím ve slušné kondici.

CORNELA: právě si myslím, že záleží na tom, jestli se i jako tlustá snažíš hýbat a fungovat. Což samozřejmě tlouštíci zhusta nedělají, takže potom žádné svaly opravdu nemají. Zvlášť když se jim přidají zdravotní obtíže a problémy s pohybovým aparátem.
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: no nevim, ale já mám třeba nohy svalnaté dost. Vždycky jsem měla, bodejť, když tahám furt dvacet kilo navrch. A efekt porodu můžu potvrdit taky.

Ad zanořování rukou do tuku - no on asi nebude osvalenej stejnoměrně ani vytrénovanej, že. Ale zrovna A. třeba může mít slabý břicho a silné nohy (nošení váhy) a ruce (nošení děcek, z toho se mi vytvarovaly svaly,na které jsem už v práci dávno zapomněla).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHAILO: Ignoruješ půlku sdělení, a nevím, jestli záměrně, nebo proč. Má abnormální sílu a taky abnormální váhu, kterou nese a neodloží si ji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam