• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MARKYSHA: po stém marném pokusu jsem pochopila, že není důležité, kdo má na to jaké rozporuplné názory, ale jestli to na mě zabere. to mi stačilo. jinak já jsem změřená i na tanitě a samotnou poradkyni málem šlahlo, když mi tanita ukázala 52 kilo svalů... a když jsem se jí ptala, jak je to možné, tak se zamyslela a prý je to tím, že jak nosím velkou váhu, tělo se musí snažit tvořit svaly :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: Já mám syna 4 roky a dceru 1,75, ale není to pro mě problém, jen nevím, jestli na to nejdu špatně.
    MADIETTA: Tak já doufám, že se tu třeba někdo najde, kdo mi odpoví, živit neužitečný flame mně nebaví. Tak já zkusím ještě jednoho výživáře a bodystat.
    CHIMERA: Což o to zvládnout by se to dalo, ale četla jsem na to rozporuplný názory.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ARGANNAH: no na mě to v dané situaci, jako má ona, jediné zabralo.
    a ohledně hladovění je to tak, že mám hlad stejně furt. všichni tvrdí, že ho mít nemůžu, ale už hodinu po jídle mám strašnej hlad. ty zbylé 2 hodiny se musím přemáhat. a platí to, i když sežeru kačenu s knedlíkem a zelím...
    nevím, jak Markysha, ale stálo by za to, kdyby napsala, jak to má s pocitem hladu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: Je fakt, že někteří to mají extrémní. Mojí obézní kamarádce (silně obézní) se asi pomalu stává osudným ten součansý trend gastrokultury. Ona už se prostě o nic jiného nezajímá, obchází farmářské trhy, food festivaly, vyhlášené restaurace, vaří samozřejmě i doma, a je zcela ponořena do tématiky jídla.
    A lesní maliny by připadaly v úvahu tehdy, kdyby se prodávaly na trhu. Ty by sis předpokládám pro ně došla do lesa.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MADIETTA: ono se to nedá rozlišovat na "hubení" a "tlustí". já byla 38 let hubená a teď jsem pár let tlustá. mám pořád svou dřívější mentalitu, ale musím myslet na to, že mám pravidelně jíst. nejde mi to. zamlada jsem jedla 1 - 2x denně, jak to vyšlo... to už ale nejde.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CHIMERA: Tohle bych naopak přesně nedělala, další položka do seznamu hladovění, krátkodobě snad účinná, dlouhodobě v Markyshině případě imho kontraproduktivní. Naopak. Ohlídat si bazál, ohlídat si bazál, opakovat si to jako mantru před spaním klidně. ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Hele, nemá smysl se o něco snažit s batoletem (nebo je malá ještě kojenec?), rozesranou imunitou a vypsychovaná. Dej si dohromady zdraví, hodně odpočívej, zkus zajistit, abys za všech podmínek (i třeba během těch angín) měla dost živin (mixovat si polívky? nebo tak něco?) a stabilizuj svůj jídelníček. Dej tomu pár měsíců klidu, ono se to postupně srovná a až se budeš cítit zdravá, tak se má smysl bavit o redukčním režimu.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MARKYSHA: osvědčilo se mi jediné, nejíst po 17. hodině. je to hukot a musí se to vydržet alespoň 6 týdnů, což je doba, kdy na to tělo najede... nevím, jestli bys to s dvěma malochama teď zvládla :(
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Mě zaujalo, jak tu někdo psal, že tlustí lidi jsou nenormální a úchylní, protože myslí na jídlo, i když nejedí, a těší se na něj. Ty jo, fakt vy štíhlí nikdy nedostanete na nic dobrýho chuť a netěšíte se, až si to dáte?

Jako já bych se taky strašně moc chtěla dostat do fáze "food is fuel" a prostě k němu být lhostejná, ale když ono je tolik věcí, co mi zkrátka chutnají... hmmm... stačí mi třeba pomyslet na misku plnou lesních malin a tečou mi sliny z tlamy a úplně cítím tu vůni a na jazyku tu chuť a .... a je mi jasný, proč prostě nikdy nebudu hubená. :-/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: máš nežrat a cvičit, protože o svém stravování a pohybu akorát lžeš nám i sobě do kapsy a nechceš si přiznat, že jsi prostě rozežraná líná prasnice. Čemu na tom nerozumíš, co ti tu lidé říkají? ;-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CARODEJNICE: A to je teda těch 30% nebo tak nějak?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: Jo ale to nemůžou lidi na AD.

A jaký teda máte názor? Mám ty kj zvýšit a neno naopak po nějakém vynuceném hladovění snížit a navyšovat postupně na doporučenou dávku? Já teda doufám, že už nebudu chytat takový šílenosti, dostala jsem Imunor, který by mi mělv obranyschopnosti pomoct.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Ale tak to jsou jednodušší způsoby, stačí je postavit ke zdi a postřílet a taky obezita nebude.
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: Čteš něco jiného, než píšu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: vždyť jo, ale taky mají svoji cenu, že.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    TAPINA: Ano, je mi tu s mými tlustými hezky, v té mé jiné dimenzi. Komu se věnuji a kdo se věnuje sám sobě, ten tu dělá pokroky. Malé, postupné, skokové, které někdy odolávají, ale pokroky. Přála bych Vám, se sem k nám podívat. Alespoň na chvilku ♥
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CARODEJNICE: Já už tomu začínám rozumět. Ty žiješ v nějaké jiné dimenzi. Tam platí v biologii exaktní matematika, když něco funguje, tak u všech, když něco platí, tak vždycky. To ale tady u nás je holt jinak.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    TAPINA: Já nevím. Já mám zkušenost jenom se skupinovou redukcí, kde mi zhubli všichni moji frekventanti. Jakto, že neumřeli ve strašných mukách, pod mým tyranským vedením, je mi taky záhadou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CARODEJNICE: No, ani nepotvrdil. Pokud by tohle tak jednoduše platilo, tak by v režimu, kdy dáš skupině lidí dlouhodobě nadbytek fyzické zátěže a nedostatek jídla, měli umřít přibližně všichni ve stejnou dobu, ne? Jak to, že někdo přežil roky a někdo jen měsíce?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ona pomalu poodhalovaná historie gulagu ukazuje, že přeživší těžcí političtí vězni si velmi často nějak zavdali s režimem panujícím uvnitř - ať to byla nějaká forma spolupráce s dozorci nebo "elitními" vězni (=kriminálníky) nebo kráděže, prostituce... A k doznání se po návratu nikdo neměl, pochopitelně. Nebyla to snadná doba.

V boji s obezitou by takovou berličkou mohly být amfetaminy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PHAILO: ano, to je v zásadě pravda.

Jenže dlouhodobě podjídající člověk (třeba žena z kanceláře s příjmem 5-6000 kJ) tu a tam nevydrží (někdo 1x za týden, někdo víc, někdo méně) a sní něco navíc - např. 2000 kJ navíc, což je furt houby, ale obvykle to bude tukocukr. A v takové chvíli neustále podjedené tělo zajásá, pošle co nejvíc z 2000 kJ do tukových zásob* a na svůj provoz nepřidá skoro nic, tělo je zvyklé žít z mála a má priorotu ve vytvoření zásob.

Takže taková neustále podjedená osoba si každým "přežráním" uloží víc tuku než kdyby jedla neustále 8000 kJdenně a nestresovala se. Možná i víc, než kdyby jedla 8000 kJ/den a jednou týdně navíc dort. Navíc při nižším příjmu má méně energie a chuti něco dělat, tak případné sportovní aktivity nejsou tak intenzivní, častěji vynechá, podvědomě udělá denně méně kroků, pohybů atd. Včetně toho, že podvyživená osoba se méně obrací ve spánku, méně energie využívá na zahřátí (je jí zima), což už je neovlivněnitelné.

*tady je ještě horší zádrhel. Pokud osoba jednou týdně "selže" a sežere smažák a čokoládu, do tuku půjde omezené množství (u každého jiné). Ale pokud to dbrobné selhání mimo přísnou dietu bude jednou denně malá sušenka ke kafi, tělo nacpe každý den to tukových zásob právě tuhle sušenku absolutně celou, součet za týden a za měsíc dost velký.

Tělo je složitý organismus, jevy uvnitř jsou fyzioologické, procesy biochemické. Fyziku ze ZŠ do toho fakt netahejte. I ten příklad za jak dlouho se rozteče sněhulák v ešusu na vařiči jsme počítali se zanedbáním spousty vlivů (třeba teploty místnosti s vařičem).

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam