CORNELA: záleží co myslíš laxní aktivitou, ta se také bude u každého lišit .). Jak jsem psal v nějakém příspěvku cílem jehož se teď držím je denně 10 000 kroků, což bude u každého jiná vzdálenost, u mě to vychází asi na 7km, když se dívám na krokoměr. Např. Včera jsem jaksi nezvládl přes den moc chodit, tak jsem si holt udělal večer procházku a docela jsem se u toho zapotil, takže záleží jak moc člověk to fláká.
Na obezitologii na toto hodnocení používají subjektivní stupnici zátěže takzvanou "Borgovu stupnici" (
http://vinduska.hyperlink.cz/fitness/fitness.htm#scale). Při chůzi by se měl člověk pohybovat kolem 10tky což je naprosto subjektivní a hlavně se to bude časem měnit, když už má člověk zkušnosti.
Teď jsem se dostal plus mínus na deset kilo nad doporučenou váhu a zatím to v pohodě pokračuje i když tempo se už poněkud zmenšilo a spíše dochází k odbourávání tuků a postupnému nahrazovaní svaly.
S tím pořádným sportováním mám zkušenosti a k hubnutí to u mě nevedlo (hlavně výbušné sporty jako tenis (tady by to asi šlo, kdybych ho hrál tak 5x do týdne, ale zase na to není čas a lidi) nebo kungfu(to jsem dělal intenzivně až 4x týdně)). Svalů bylo habaděj ale tuk se mě držel jako klíště. Mě osobně se zatím nejvíce osvětčila dlouhodobější aktivita v aerobním režimu a úprava jídelníčku podle rad expertů.
MARKYSHA: 2km chůze je málo, samozřejmě lepší než nic, ale to určitě bude potřeba přitlačit.