• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Váží přes 300 kilo, nemá práci a nevejde se do vany. Ví, že se ují k smrti – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...zi-pres-300-kilo-nema-praci-a-nevejde-se-do-vany-vi-ze-se-uji-k-smrti.html
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAR_TINA: Je potřeba vědět, jak tělo funguje. Co ukládá do tuků? Co k tomu potřebuje a podobně. Každopádně pokud je vydej větší než příjem, tak nema co uložit. Já teď zkouším nizkosachaeidovou dietu. Můžeš vše, krom toho v čem jsou sacharidy. A ty jsou skoro ve všem. Nicméně důsledek je ten, že tělo nema potřebu vytvářet inzulin a tak vlastně ani nedochází k ukládání. A většinou mám i větší vydej než příjem. A je to znát. Navic jsem si nastavil na jídlo jenom 4 hodiny. Takže jim od 16 do 20 hodin. Protože mívám hlad spis odpoledne. A hlad nemám a hubnu. Měl jsem predstavu tak 2kg/měsíc. Zatím 3kg za 14 dni. Cca v půlce ledna chci ještě výrazně omezit maso. Hlavně vepřové a hovězí. Nechám ryby a trochu drůbež.
    Ale hodně hlidam minerály a soli a mraky zeleniny. A aspoň hodinu denně intenzivní pohyb. Jo a hodně vody.
    Diet jsem zkousel hromady. Ale teď jsem si nechal udělat u nás analýzu, jak na tom jsem, co mi chybí, čeho mám dost a podle toho začal jist. Takže uz nejsem podvyzivený :-), tělo dostává co má a je mu lépe.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Pls, nemáte někdo zkušenost s obezitologií na Karláku? Kdyžtak do pošty. Dík moc.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Já při dlouhodobým stresu jím asi víc, přibírám si dost vesele. Při krátkodobým nárazovým hubnu, ale nemám dojem, že bych míň jedla...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Ano ano. A někteří z nás by mohli sloužit jako názorná ukázka takového ukládání :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TEKKIT: ja to mam taky. cim viac stresu a aktivit, tym som hubenejsia. ja si to zasa spojujem s adrenalinom. ale radsej budem normalna a stastna ako hubena a nestastna. :) kazde telo metabolizuje inak.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    jakože špatně spím, když mám trampoty:) Normálně spím jak dudek
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MAR_TINA: jasný no...Nevím jak to funguje u mně, ale po každém stresujícím období jsem objektivně hubenější, je to vidět už na pohled...Spojitost vidím i v tom, že špatně spím. To alespoň v mém případě má dopad na váhu vždy
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEKKIT: já ve stresu taky moc nejím. jenže zároveň jsou v těle vyplavené hormony jako kortizol a ty ukládají to málo jídla do tuku.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ILLUZE: tohle si vůbec neumím představit. U mně vždycky stres znamená takový jako tlak "v žaludku" = vůbec nemám na jídlo pomyšlení a dokonce se mi opravdu i objektivně fyzicky špatně jí...Naopak když mám pohodu tak už v 10:30 koukám kdy bude oběd:))

Vzhledem k tomu jak mám stresující práci, tak to mám asi lepší...až na ty žaludeční vředy co sena mně zřejmě chystají:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: jako úplně tě chápu, mně to nezdržitelně stoupalo 4 roky o 5-7 kilo ročně. Ani dieta od Cajthamlové a pohyb to nezastavily.
    Takže hele tělo, klídek máš, jídlo máš, pohyb máš, terapii máš, meditovat se učím, takže teď zas 6-12 kil ročně dolů, jo ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: jako cvičila jsem u toho, ale právě, že od loňského podzimu to šlo plíživě tak či tak nahoru - vzpomínala jsem u toho na Madiettu, jak řešila něco podobného - kdyby se člověk stavěl na uši, tak to dolů nešlo
    říkala jsem si, že to je třeba věkem
    a že holt se nezbývá smířit s tím, že se to období nějak překlepe (hladovět nebo se fyzicky servat odmítám), jen se to prostě nesmí přehoupnout do váhy, kdy mi to už není příjemné ze zdravotní stránky

a pak jsem na tu váhu koukala jak puk a dala si jedna a jedna dohromady... vycházelo to časově přesně na to dané dost nepříjemné období
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Nebožka máti říkala, že je to hrozný, jak tloustnou, ale my jim do toho kecat nemůžem. Že až kluci budou chtít sami, tak s tím něco udělají. Měla pravdu. Akorát tomu mladšímu je to zatím dost fuk, jen vyřadil pití litrů vody s tím nejlevnějším sirupem z kanystru. Aspoň to už sestra nekupuje. A zlepšila se mu, tím pádem, nealkoholově ztučnělá játra.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: "omylem" ztratit 4 kila při tvojí (ne)výšce, klobouk dolů!
    (Chci taky.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: borec!
    Ale teda to je hřích, vykrmit ho o 40kg!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MADIETTA: Mám to v základu asi podobné - hubnu, když jsem v pohodě - přibírám ze stresu a tlaku.
    Šok teď na podzim - vyřešilo se něco v týmu - přestože byl jiný stres, do toho rodinné (žrací) akce - po náhodném stoupnutí na váhu zjištění, že se někam ztratila 4 kila.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Fór je v tom, že jídlo v hubnoucím režimu vůbec nemusí být drahé. Naopak.

Ale fakt klobouk dolů, jak se mu v podobném prostředí povedlo se vyhrabat z toho ven.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    Ať se klidně sesype.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MADIETTA: I kdybys tento stav jenom udržela, je to dobrý! :-)
    Synovci byli vykrmeni do obezity. Ten starší ve dvaceti letech přišel na to, že už obézní být nechce. Obrátil se ne mě, něco jsme probrali, půjčila jsem mu literaturu, odkázala na weby. Nějakou dobu o tom špekuloval a pak se pustil do totální změny stravování. Naštěstí uměl obstojně vařit a jen se zdokonalil. :-) Během necelého roku ubyl o 40 kilo a drží se. Nachodil desítky kilometrů. Mám z něj fakt radost! Bydlí u rodičů, takže sestra občas prská, že je jeho jídlo drahý, ale suroviny mu kupuje. On zas nemá problém pro celou rodinu navařit jedno jídlo a pro sebe extra, takže jí ušetří práci.
    V rodině mám ještě pár obézních, někteří už k hranici morbidní obezity. Ale nenapadlo by mě jim něco říct, zahlížet na ně nebo je mít míň ráda.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Já jsem byla obézní, dokud jsem měla neléčenou depresi. Jsem ten typ, který stres a deprese zajídá, hladiny kortizolu vystřelují do nebes. Ale samozřejmě že jsem se k té obezitě projedla, ta kila na mě nenaskákala sama. Jakmile jsem začala brát antidepresiva, shodila jsem za rok a půl bez jakékoli "diety" 33 kg. Z toho jsem pak během dalších 5 let plíživě nabrala zpátky 7 kg. Takže teď už jsem jenom tlustá. Bohužel kombinace pokročilý věk - rozhašený metabolismus - sedavý způsob života - lenost k pohybu mi moc nepomáhá. Ale snažím se. Jako fakt hodně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam