• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILLUZE: Tím to ve druhé třídě ještě nebude. Naše dítě nemá jediný pohybový kroužek, protože je nemehlo a vědátor, a je hubenej jak lunt :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAPINA: Nebo jejich rodiče prostě nemají finance na pohybové kroužky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: Ano, svaté kojení. Anebo dáváme dvouletému dítěti mezi jídly sladké mléko a v noci pro jistotu 4x.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Hmm, já si myslela, že naše je tlustá, když měla v roce a půl 14 kg. Tak není (teď má skoro dva a čtvrt a něco a 15 kg).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ILLUZE: to je jak kdyz se hrdy matky chlubi obeznima detma. :( tyhle holcicce na fotce bylo v tu dobu asi rok a tri ctvrte.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    U syna ve škole jde celkem vysledovat korelace obezity dětí a sociální situace rodin. Tlustých je pár a jsou to takřka bez vyjímky děti z chudších poměrů. Asi se tam celkově jí levně a blbě (i když na obědy chodí a ty mají dost zdravé).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Obě naše dcerky tu druhou svačinu měly také. A starší měla kolem 20 kg ještě ve 3. třídě.
    Dostaly ji cestou, další jídlo (povětšinou teplá večeře) bylo až večer.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Ne, oni ji doslova vycpávají. Všude a pořád.
    Je to velmi milá holčička, ale malá říkala, že ta jejich jinak opravdu skvělá třídní už jede na poznámkách. Chce jíst pořád. I při vybíjené v tělocviku. Prostě neslyší na “ne”.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: třeba chodila s tou svačinou ze školky, aby neřvala, a už jim ten zvyk zůstal
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Svačinu mají ve tři, pak jdou na hřiště a dítě vyzvedáváš v pět.
    U nás to byla cesta přes půl města pěšky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: V 60 letech uz ma clovek v tele taky vyrazne min vody atd...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POZITRON: Ve třídě teď 11 leté dcerky jeden kluk. Teď první třída mladší a my tam s mužem stáli a vytřeštěně zírali na klubko ale jakože fakt vyžraných dětí. Echt jedna holčička, která táhla kornout sladkostí málem velký jako ona.
    Teď jsem vyzvedávala dcerku na obědě - na jednu z těch echt oplácaných holčiček tam čekala babička a hned mezi dveřmi té jídelny jí sebrala aktovku a do ruky narvala čokoládový perník :-((
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: my jsme mívali svačinu po spaní. Což vycházelo nedlouho před odchodem.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Ne, tam je jiný problém. Dost často to je u dítěte pokles cukru, děcko unavené a startovací. A to fakt nechceš - stát na každém rohu a řešit ječící unavené dítě.
    Dnes se děti dojídat nenutí, ale kolikrát to takhle vrátí děcko pološílené hladem.
    Protože na oběd nějaký chytrák dá haše a k tomu salát - strava musí být přede zdravá.
    Akorát že 95 % dětí do deseti let odmítají salát. Sní ti zvlášť nakrájené okurky, rajčata, papriku, do některých dostaneš i ten salát. Ale ne mix dohromady v misce.

Nezbylo, než se smířit s tím, že jsem na cestu domů měla vždy domácí makovky nebo rohlík, jablko... zlepšení stavu o 70 % a více...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POZITRON: Jsem závislý na sladkém. Navíc mám cosi jako sníženou vnímavost na cukr, takže abych cítil sladké, musí to být hodně sladké nebo toho musí být hodně. Dokázal jsem se vypořádat s kouřením, kouřil jsem cca 20 let a to až 6 krabiček denně a ze dne na den jsem přestal a nekouřím už cca 17 let. Alkohol mám rád a opět, snížená vnímavost na alkohol, takže toho musím vypít hodně nebo to musí mít hodně voltů. Ideálně, když je toho dost a má to grády. Ale dokázal jsem v průběhu dospělého věku přes 10 let v kuse abstinovat. Ale bez sladkýho, to je složitý. Tak si dávám pozor, abych měl aspoň pořádný výdej.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: myslela jsem prokleti v tom, ze komu sladky chutna, snadneji do toho ladovani se cukrem zahuci. :(
    mne treba moc nehrozi byt zavisla na sladkym, ale zase jsem byla roky zavisla na trave a jeden cas i na alkoholu. pokazdy psychicky, pomahalo mi to fungovat ve spolecnosti lidi. pro kazdyho je rizikovejsi neco jinyho.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A to si vemte, že moje tchyně je ročník 1954 a váží celý svůj dospělý život 48 kilo. I teď. Měří 155 cm. Pak jí vykládejte nějaké argumenty o tom, že nemůžete zhubnout. :/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Můj chlap na mě zpočátku hleděl, když mi cosi nabízel v autě, abych si to strčila do hlavy a já odmítla s tím, že v autě se nejí. Přitom on sám sundával přes dvacet kilo čokolád a nanuků zpucovaných při služebních cestách.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: Ja som maturovala s 46kg a v dobe, keď som mala hraničný alkoholizmus (priemerne 3 piva denne), jedla smažák na obed, fajčila 20 cigariet denne a v noci nespala (kalila som) som vážila 52kg. Mala som sladkých 21-22, chodila na fildu a bola bohém. To nie je dospelá váha ženského tela. Dnes viac sedím, ale skoro nepijem, nefajčím, nemám auto, vláčim nákupy, jazdím mhd. V únoru som mala zatiaľ jedno malé pivo. No a váha je síce v norme, ale 50kg už fyziologicky nie je možných (pod 60kg som tiež roky nemala). Ak sa budeš upínať na nedospelú váhu, tak si budeš škodiť.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: Koľko si mala vtedy rokov?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam