• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: a nechtěla mít. Na vejšce jsem se cítila tlustá s váhou, kterou bych dnes měla třeba při rakovině.
    Ale to já už jsem nejedla. Anebo se snažila nejíst. Ostatní si mysleli, že jsem útlá, no a já ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Na vejšce jsem si připadala tlustá s váhou, kterou dneska ani v nejdivočejších snech nepředpokládám, že bych mohla ještě někdy mít.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    POZITRON: Ja jsem na vejsce byla docela stihla, chtela jsem delat modeling, tak jsem nezrala, nechapu, jak jsem u toho zvladla vystudovat medicinu :D. Ale prisel nastup do prace, stres a 25kg nahore.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jsem jedina, kdo se na vejsce vyzral? :-o Ja jsem tehdy nabrala pres 15kg. Chlast + hulihlad.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MARINNE: I feel you :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MART1NKA: v prvych rokoch VS som kalila, chlastala jak o zavod, nespala, zila z cokolady, instantneho kafe a coko muesli. Zelenina a ovocie pre mna neexistovali vacsinu mojho zivota. Brigadovala som v kaviarenskom retazci 40-60 hod mesacne, zvysok som presedela.

Postupom casu som zacala jest ako normalny clovek, obmedzila sladke, alkohol je skutocne prilezitostna vec (drzim suchy unor ani neviem ako) a zacala som cvicit. Mam o 25 kg viac a nechudnem. Napriek vsetkym zmenam, pricom len pohnut chutovymi poharikmi mi zabralo roky, vysledok nula.

Brutalne demotivujuce.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAPINA: Máš určité rodinné predispozice.
    A u dětí s rodiči s nadváhou při nekvalitním stravování pohyb a hlavně support trenérů “nežer to svinstvo” umí ještě leccos spasit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILLUZE: Tím to ve druhé třídě ještě nebude. Naše dítě nemá jediný pohybový kroužek, protože je nemehlo a vědátor, a je hubenej jak lunt :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAPINA: Nebo jejich rodiče prostě nemají finance na pohybové kroužky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: Ano, svaté kojení. Anebo dáváme dvouletému dítěti mezi jídly sladké mléko a v noci pro jistotu 4x.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Hmm, já si myslela, že naše je tlustá, když měla v roce a půl 14 kg. Tak není (teď má skoro dva a čtvrt a něco a 15 kg).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ILLUZE: to je jak kdyz se hrdy matky chlubi obeznima detma. :( tyhle holcicce na fotce bylo v tu dobu asi rok a tri ctvrte.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    U syna ve škole jde celkem vysledovat korelace obezity dětí a sociální situace rodin. Tlustých je pár a jsou to takřka bez vyjímky děti z chudších poměrů. Asi se tam celkově jí levně a blbě (i když na obědy chodí a ty mají dost zdravé).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Obě naše dcerky tu druhou svačinu měly také. A starší měla kolem 20 kg ještě ve 3. třídě.
    Dostaly ji cestou, další jídlo (povětšinou teplá večeře) bylo až večer.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Ne, oni ji doslova vycpávají. Všude a pořád.
    Je to velmi milá holčička, ale malá říkala, že ta jejich jinak opravdu skvělá třídní už jede na poznámkách. Chce jíst pořád. I při vybíjené v tělocviku. Prostě neslyší na “ne”.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: třeba chodila s tou svačinou ze školky, aby neřvala, a už jim ten zvyk zůstal
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Svačinu mají ve tři, pak jdou na hřiště a dítě vyzvedáváš v pět.
    U nás to byla cesta přes půl města pěšky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: V 60 letech uz ma clovek v tele taky vyrazne min vody atd...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POZITRON: Ve třídě teď 11 leté dcerky jeden kluk. Teď první třída mladší a my tam s mužem stáli a vytřeštěně zírali na klubko ale jakože fakt vyžraných dětí. Echt jedna holčička, která táhla kornout sladkostí málem velký jako ona.
    Teď jsem vyzvedávala dcerku na obědě - na jednu z těch echt oplácaných holčiček tam čekala babička a hned mezi dveřmi té jídelny jí sebrala aktovku a do ruky narvala čokoládový perník :-((
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: my jsme mívali svačinu po spaní. Což vycházelo nedlouho před odchodem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam